Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

OFICIAL: Școală online, de LUNI, în toate unitățile de învățământ preuniversitare din țară. Ordinul ministrului Educației

Publicat

sala clasa pregatire examen

Ministerul Educației a emis duminică ordinul prin care se suspendă activitățile care presupun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, de luni, 9 noiembrie, pentru 30 de zile, adică până în 9 decembrie.

Începând cu data de 9.11.2020 se suspendă, pentru o perioadă de 30 de zile, activitățile didactice care impun prezența fizică în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal a preșcolarilor și elevilor.

Vezi și Posibilitatea de suspendare a școlii fizice până la finalul anului, reglementată prin Ordonanță de Urgență

Activitățile didactice vor fi desfășurate în sistem on-line, conform Metodologiei-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin Ordinul MEC 5545/2020.

Vezi și MĂSURILE ce intră în vigoare de LUNI, la nivel național. Ordonanța de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial

În cazul în care activitățile nu pot fi desfășurate conform prevederilor, inspectoratele școlare județene/inspectoratul școlar București și unitățile de învățământ preuniversitar au obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informațională și internet”, se arată în Ordinul 5972/8.11.2020.

Vezi OMEC 5972_08.11.2020

Reamintim că ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat sâmbătă că tezele școlare nu se mai susțin anul acesta școlar. Vor fi înlocuite cu evaluarea sumativă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax