Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ofițerii anti-corupție din Alba au realizat o campanie de informare a funcționarilor din instituțiile publice județene

Publicat

Funcționarii din Primăria Alba Iulia, dar și șefi ai serviciilor deconcentrate din județul Alba au fost informați, recent, despre măsuri de prevenire a faptelor de corupție, dar și consecințele implicării în astfel de situații. Activitățile au fost desfășurate de ofițeri DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Alba.

Inițiativa face parte din campania „Tu poţi face lumină”, iniţiată în vederea conştientizării personalului M.A.I., a funcţionarilor din alte instituţii publice, precum şi a cetăţenilor, cu privire la cauzele şi consecinţele implicării în fapte de corupţie.

Au fost realizate trei activităţi de prevenire a corupţiei cu personalul angajat din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia, respectiv Serviciul Administrarea Domeniului Public şi Privat, Direcţia de Asistenţă Socială și Direcţia venituri (taxe şi impozite locale).

Totodată, a fost realizată o activitate de prevenire a corupţiei în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, la care au participat șefi ai serviciilor deconcentrate ale ministerelor și ale celorlalte organe ale administrației publice locale, transmite SJA Alba.

Cu această ocazie, a fost prezentat sistemul Call-center anticorupție 0800.806.806 și aspecte referitoare la identitatea instituțională, atribuțiile și competența Direcției Generale Anticorupție, obligațiile ce le revin în relația cu cetățenii, dar și cu angajații Ministerului Afacerilor Interne, infracțiunile de corupție, modul de acțiune în situația în care sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție.

De asemenea, le-au fost aduse la cunoștință datele de contact ale Serviciului Județean Anticorupție Alba (str. Ion I.C. Brătianu nr. 4, telefon/fax 0258.806.161-int. 20229) și faptul că locuitorii judeţului Alba care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupţie pot face acest lucru printr-o sesizare la linia gratuită Callcenter anticorupţie 0800.806.806, prin e-mail la adresa: alba.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii județene.

Sursă: Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax