Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Omul de afaceri Dragoş Feisan, managerul Zen Gym află MARŢI dacă scapă de arest preventiv. A contestat decizia din ancheta DNA

Publicat

Dagos Feisan Managerul Zen Gym Alba Iulia, Dragoş Feisan, a contestat decizia instanţei prin care a fost arestat preventiv în ancheta DNA privind acuzaţii grave de corupţie cu fonduri europene. Curtea de Apel Bucureşti judecă marţi, 30 decembrie, această contestaţie, dată la care omul de afaceri din Alba Iulia va afla dacă rămâne preventiv după gratii sau nu.

Reamintim că Dragoş Ionuţ Feisan a fost reţinut de procurorii DNA Bucureşti pe 17 decembrie, fiind dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale. Pe 18 decembrie, Tribunalul a admis cererea de arest preventiv.

În cazul acestuia, procurorii au reţinut infracţiunile concurente de:

– constituire de grup infracțional organizat

– conflict de interese

– dare de mită

– trafic de influență

– complicitate la evaziune fiscală

– complicitate la spălare de bani

– folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei

– schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei

– înșelăciune

– complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii DNA precizează că „punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Reamintim că în 17 decembrie au avut loc noi audieri la DNA Alba Iulia, în urma unor percheziţii efectuate în oraş. Unele surse au precizat că acţiunea ar fi avut legătură cu dosarul de corupţie cu fonduri europene ce a cuprins verificări încă din 25 noiembrie.

Citeşte şi PERCHEZIŢII şi AUDIERI DNA la Alba Iulia într-un dosar disjuns dintr-o anchetă pentru fapte de corupţie cu fonduri europene

În cadrul achetei iniţiate în 25 noiembrie a fost reţinut Florian Farcaş, fost director OJDRP (actualul OJFIR) Alba. În aceeaşi perioadă, a fost audiat şi şeful Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 7 Alba Iulia, Marian Ionescu.

Acuzaţiile pentru Farcaş sunt de luare de mită, complicitate la înţelăciune şi confict de interese, precum şi complicitate la folosirea unor declaraţii false pentru obţinerea unor fonduri europene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate