Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ONG-urile din judeţul Alba pot intra în cursa pentru Fondul Cultural. Fundaţia Comunitară Alba alocă 10.000 de lei pentru proiectele cu impact major

Publicat

Luni, Fundaţia Comunitară Alba a anunţat desfăşurarea unui nou concurs de proiecte, iar de această dată grupul ţintă sunt ONG-urile din judeţul Alba. „Fondul de cultură” este un concurs de proiecte, prin care ONG-urile pot accesa fonduri pentru ideile deschise comunităţii din oraş. Finanţarea maximă pentru un proiect este de 2.000 de lei, din totalul fondului alocat de Fundaţia Comunitară Alba de 10.000 de lei. Proiectele care vor intra în concurs vor fi selectate de „oameni cu greutate în domeniul cultural”, iar data limită de depunere este 5 iunie. 

Fondul de Cultură a fost realizat din activităţile organizate de Fundaţia Comunitară Alba, astfel că finanţarea proiectelor este privată. Comitetul de gestionare a fondului pentru concursul de proiecte este format din Gabriel Rustoiu, directorul Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, artistul plastic Cosmin Mureşan, şeful Serviciului Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale, Dana Zecheru, conf. univ. dr. Diana Câmpan de la UAB şi preşedintele Fundaţiei Comunitare Alba, Dorin Sava. Aceştia vor selecta proiectele care vor promova judeţul Alba, iar înainte de implementare fiecare membru al comitetului de specialitate va juriza independent proiectele.

Fondul de Cultură este primul de impact major pe care Fundaţia Comunitară Alba îl finanţează. De asemenea, este şi primul ONG care finanţează un concurs de microproiecte, prin care vor să scoată în faţă o idee îndrăzneaţă, care să atragă atenţia comunităţii.

Preşedintele Fundaţiei Comunitare Alba, Dorin Sava a declarat că ONG-urile care vor accesa aceste fonduri trebuie să îndeplinească o serie de criterii, precum: fezabilitatea proiectului, raportul cost-beneficiu, originalitatea, sustenabilitatea şi impactul proiectului. Un alt avantaj pe care îl au ONG-urile care vor fi alese este şi experienţa anterioară în desfăşurarea de proiecte cu impact pentru judeţul Alba pe anul 2012.

Gabriel Rustoiu, unul dintre membrii comitetului de jurizare, a precizat că este bine să se desfăşoare un astfel de concurs pentru ONG-uri, pentru că în acest mod se luptă pentru câştigarea unei finanţări pentru proiecte şi nu se mai aplică principiul „primul venit, primul servit”. Conf. univ. dr. Diana Câmpan a declarat că acest concurs este un „soi de pornire” pentru viitor, iar prin ideile pe care reprezentanţii ONG-urilor le vor prezenta vor fi protejate valorile judeţului Alba. Artistul plastic Cosmin Mureşan a declarat că acum doi ani au început contribuţiile pentru fondul cultural în cadrul fundaţiei, iar acum a sosit momentul ca banii să fie direcţionaţi spre proiecte care au un impact major pentru comunitatea locală.

Până în data de 5 iunie, ONG-urile îşi pot depune proiectele care să intre în concursul pentru Fondul Cultural. Timp de o săptămână, de la depunere, membrii asociaţiilor neguvernamentale pot să aducă îmbunătăţiri proiectului. Înainte de selectare, membrii comitetului de specialitate vor putea intervieva ONG-urile care s-au înscris la concurs, astfel aceştia vor avea ocazia să prezinte mai bine proiectul şi să aducă completări, dacă este nevoie.

La data de 1 iulie, asociaţiile îşi vor primi banii pentru realizarea proiectelor, iar perioada de implemenatre este de 2 luni, respectiv până la 1 septembrie. Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa site-ul cultura.fundatiacomunitaraalba.ro. Acest concurs este organizat de Fundaţia Comunitară Alba în parteneriat cu Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Asociaţia pentru Relaţii Comunitare Cluj-Napoca.

Camelia TOMA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax