Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

OPINIE: VIDEO – Alba Iulia și pandemia de coronavirus. Opt decese, în țară, din care se pare că nu prea s-a înțeles nimic

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFCSTksMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script> </p>


Marți, 24 martie, Alba Iulia – ziua în care încă pandemia de coronavirus nu este luată în serios, iar nepăsarea poate merge mână-n mână cu virusul care până acum a făcut opt victime în țară. 

De mai bine de o săptămână, în fiecare dimineață trebuie să intru în trei farmacii din zona în care locuiesc pentru a întreba dacă un nenorocit de medicament, vital pentru cei operați de tiroidă, a intrat în stoc.

Mască nu am, nu se găsește niciunde. Intru în farmacie și întreb de la ușă: Euthyrox aveți? Dar măști? Dar mănuși? Farmacista se uită la mine și îmi dă zilnic același răspuns: Nu, nu avem.

CITEȘTE ȘI: CRIZĂ de pastile: Bolanvii de tiroidă din Alba și din țară, LĂSAȚI fără medicamentul vital, Euthyrox

Până să ajung la farmacie, încerc să merg printre blocuri, să mă feresc de orice contact. Mai avem în casă niște mănuși chirurgicale, trei bucăți, asta mai înseamnă un minim de protecție pentru trei zile în care o să pot deschide ușile farmaciei.

Dar eu am un motiv bine întemeiat pentru care am ieșit: caut niște pastile, vitale.

În schimb, oamenii care se plimbă pe străzi cu mâinile la spate nu au.

Un bătrân a ieșit dintr-un bloc, mai mult ca sigur e tată și cel mai probabil bunic. Merge pe străzi și nu pare să aibă un țel anume, doar se plimbă, face o tură de cartier. O doamnă cară două baxuri de apă, abia le cară.

La fel și cei care au ieșit la un minim de cumpărături. O bătrână căra o sacoșă cu câteva produse, dar pare că nu se îndreaptă spre casă, mai are ceva de cumpărat.

Degeaba ”au urlat” autoritățile să nu mai ieși din casă, degeaba strigă asistenta șefă de la Secția de Infecțioase a Spitalului Județean din Alba Iulia să stai în casă, că dacă ieși te poți infecta. Degeaba.

CITEȘTE ȘI: Revolta asistentei șefe de la Infecțioase Alba: „De trei săptămâni nu mi-am strâns copilul în brațe. Oare când veți înțelege?”

La semafor, alți bătrâni, aceeași poveste: câte doi, câte trei, așteaptă culoarea verde. Nu au măști, nu au mănuși, merg agale spre un supermarket din zonă.

Cei care sunt în ”câmpul muncii”, o idee mai tineri, se uită atent la toți de pe stradă, descarcă marfă în magazine, aleargă cu o hârtie din stânga în dreapta, mare parte din ei par speriați, dar munca pentru supraviețuire trebuie să continue.

Între timp autoritățile au intrat în bula secretomaniei

Nu comunică mai nimic. Sigurul caz oficial de la Alba este cel de acum o săptămână și așa a rămas, de atunci comunicarea merge înspre ZERO.

Un număr de persoane în izolare și un număr de persoane în carantină, la nivel de județ, pe lângă numărul de cazuri declarate pozitive la nivel național. În rest, nimic.

CITEȘTE ȘI: Nu mai putem afla cazurile noi de coronavirus, apărute la Alba. Autoritățile NU mai comunică situația îmbolnăvirilor pe județe

Mai mult ca sigur, tu, cel care citești aceste rânduri, ești copilul cuiva, nepotul sau un prieten bun de familie.

Sună-l pe bătrânul ăla care îți face viața mai frumoasă și zi-i să stea în casă. Vezi dacă are nevoie de ceva cumpărături și du-te și le fă. Lasă-i la ușă plasa cu produse și zi-i să nu mai iasă din casă, zi-i că nu e manipulare media și nici nu vrea Noua Ordine Mondială să pună stăpânire pe planetă.

Zi-i că dacă vreți să vă mai plimbați la vară împreună, să stea în casă, altfel mișcarea de dimineață se poate transforma în altceva.

sursă foto: zona Cetate din Alba Iulia, rol ilustrativ

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Adriana

    joi, 26.03.2020 at 09:39

    Pot ajuta cu 10 pastile de euthyrox pentru cei cu nevoi urgente !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax