Connect with us
Publicitate

Uncategorized

În ciuda Opoziţiei la noul Cod al Muncii, moţiunea de cenzură a fost respinsă, în Parlament

Publicat

 
 

foto: incont.ro

Miercuri seara, în jurul orei 22.45, parlamentarii au finalizat votul pentru moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie referitor la angajarea răspunderii Guvernului pentru noul Cod al Muncii. În urma numărării voturilor, moţiunea a fost respinsă. Prin urmare Guvernul Boc rămâne în funcţie. Au votat doar 216 parlamentari, dintre care 211 pentru, 4 împotrivă şi un vot a fost anulat. Pentru a putea fi adoptată, moţiunea avea nevoie de votul a 236 de parlamentari.

Precizăm că peste 8.000 de sindicalişti de la cele cinci confederaţii sindicale din ţară au participat, miercuri, la Bucureşti, la un miting de protest împotriva aplicării noului Cod al Muncii.

Manifestările s-au desfăşurat  între ora 12.30 şi 16.30, în Piaţa Constituţiei din capitală. Protestatarii şi-au exprimat nemulţumirile referitoare la măsurile luate de Guvernul Boc în domeniul legislaţiei muncii şi nu numai şi au făcut apel la grevă generală. Liderii sindicali au precizat că singura soluţie pentru “a scăpa de Guvernul incompetent” este să fie solidari.

Protestul a fost organizat şi pentru a veni în sprijinul demersurilor parlamentarilor din Opoziţie de a demite Guvernul, prin moţiunea de cenzură „Codul Boc – salarii mici, şomaj mare, firme falimentate”. Precizăm că citirea acestei moţiuni, semnată de 210 parlamentari USL, a început, miercuri, în jurul orei 16.00, în Parlament, urmând să fie votată. Dacă s-ar fi obţinut cele 236 de voturi necesare, moţiunea ar fi fost adoptată, iar Camerele reunite ale Legislativului ar fi putut retrage încrederea acordată Guvernului.

La protest a participat şi un reprezentant al Confederaţiei Europene a Sindicatelor, Joseph Niemtz, care a precizat că vor fi înaintate plângeri la CE vizând modalitatea de adoptare a noului Cod al Muncii, care în opinia sa, este împotriva legislaţiei europene.

Organizarea protestului a cauzat restricţionări de trafic în Bucureşti şi mobilizarea forţelor de ordine.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax