Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Opt ani de ÎNCHISOARE pentru un prădător sexual din Alba, care a violat o femeie în timp ce îi ținea un cuțit la gât

Publicat

Opt ani și un rest de 1204 zile de închisoare, adică un total de peste 11 ani de închisoare, va executa Daniel Ioan Spinean, recidivistul violator din Alba, localitatea Ocna Mureș, care pe data de 10 aprilie 2021 a violat o femeie, în timp ce îi ținea un cuțit la gât. 

Daniel, proaspăt ieșit din pușcărie, unde a stat închis tot pentru viol, a recidivat și într-o zi a violat-o pe femeia care venise la acesta pentru a cumpăra un câine. 

Înfiorător este faptul că bărbatul avea un cuțit sub pernă și deși locuia singur, un dulap din casa sa era prin cu lenjerie de femei. 

De asemenea modul în care a agresat-o pe femeie: a strâns-o de gât și mai mult de atât după ce a violat-o a vrut să o țină prizonieră încă o zi. 

La o zi după ce a violat-o pe acesta, bărbatul a fost arestat preventiv, iar apoi a fost trimis în judecată. Procesul s-a desfășurat pe rolul Judecătoriei Aiud.

În data de 27 august, magistrații Judecătoriei Aiud l-au condamnat pe acesta la 8 ani de închisoare pentru viol.

Acesta mai avea un rest de 1204 zile de închisoare, din condamnarea mai veche de 15 ani, condamnare din care a fost eliberat condiționat.

Mai mult de atât, a fost obligat la plata a 10.000 de euro cu titlul de daune morale față de victima sa.

În data de 16 august 2021, odată cu verificarea măsurilor preventive, modul în care bărbatul a violat-o pe femeie a fost făcut public în motivarea instanței.

Cum l-a cunoscut victima pe violator

Femeia avea nevoie de ajutor pentru a muta mobila prin casă și a apelat la o vecină și iubitul acesteia. Alături de cei doi a venit și Daniel, pentru a-i ajuta.

Victima a spus că dorește să cumpere un câine de pază, iar Daniel i-a spus că are unul și că i-l poate da.

Cei patru au mers către locuința bărbatului, unde bărbații au băut alool iar femeile un suc. Vecinii au plecat, dar femeia a mai rămas pentru ca avea nevoie de ajutorul bărbatului să ducă câinele acasă.

Atacul

Imediat după ce vecinii au plecat din casă, ”inculpatul a început să o sărute pe persoana vătămată pe față și i-a cerut să întrețină relații sexuale cu el. Persoana vătămată a refuzat, iar răspunsul ei l-a iritat pe inculpat, care a început să o strângă de gât, apăsând-o cu degetul mare pe artera carotidă.

Femeia s-a zbătut și s-a luptat cu el, timp în care inculpatul a zgâriat-o pe față și pe gât. În același timp, persoana vătămată l-a zgâriat și ea pe inculpat pe față, pe nas și sub ochi. Pe masa din încăpere se aflau mai multe pahare și în timpul altercației, o parte dintre ele s-au răsturnat și s-au spart.

În acel moment, inculpatul a scos un cuțit cu mâner alb de sub perna de pe pat, cu care a amenințat-o pe femeie, spunându-i că o omoară”, se arată în motivarea instanței.

Violul

Profitând de starea în care se afla, după ce a strâns-o de gât, a dezbrăcat-o complet și, sub amenințarea cuțitului, inculpatul s-a întins peste persoana vătămată și a întreținut raport sexual normal cu ea, timp de aproximativ 30 de minute, dar nu a reușit să ejaculeze.

În cele din urmă, a sunat telefonul inculpatului și acesta s-a oprit, a aruncat cuțitul și a vorbit la telefon.

După discuția telefonică, femeia a încercat să se îmbrace, dar inculpatul nu a lăsat-o și i-a spus că se va îmbrăca atunci când vrea el. Inculpatul i-a spus că va rămâne la el până luni, când o să meargă la serviciu. În cele din urmă, s-a răzgândit și a lăsat-o să se îmbrace.

Când persoana vătămată și-a luat chiloții pe ea, inculpatul i-a reproșat că nu poartă chiloți tanga și a obligat-o să ia o pereche de chiloți de damă pe care îi avea într-un sertar de la o bibliotecă, plin cu chiloți de damă și cu sutiene”, se mai arată în motivarea instanței.

Cum a scăpat femeia

”În cele din urmă, persoana vătămată a reușit să se îmbrace și s-a îmbrăcat și inculpatul, hotărât să meargă la ea acasă. Înainte de plecare, inculpatul i-a dat o geacă de-a lui să o îmbrace, deoarece afară se făcuse frig. Când a intrat pe strada femeia a aruncat cheile de la locuința sa în niște tufișuri, pentru a putea să spună că nu are chei și astfel nu poate să  intre în casă.

În timp ce se deplasau pe stradă, au trecut prin fața porții unui martor și i-a cerut inculpatului să o lase să  intre că nu avea chei de la casa sa.

Odată intrată în locuința vecinei  persoana vătămată a cerut ajutorul acesteia și i-a relatat ca a fost violată și agresată de inculpat care se afla la poartă. Martora a observat că femeia prezintă urme vizibile de agresiune, era speriată și plângea, astfel ca a oprit-o în locuință, a ieșit la poartă și i-a cerut inculpatului să plece”, au mai precizat anchetatorii.

Sentința din 27 august nu este definitivă și deja bărbatul a atacat-o la Curtea de Apel Alba Iulia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ACTUALITATE

1 octombrie: Acoperământul Maicii Domnului. Semnificațiile sărbătorii și ce nu ar trebui să faci în această zi. Superstiții

Publicat

Acoperământului Maicii Domnului

În 1 octombrie, Biserica ortodoxă prăznuieşte pomenirea Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului. Este prima sărbătoare de cruce roșie din calendarul creștin ortodox al lunii octombrie.

Sărbătoarea are loc în amintirea unei minuni întâmplate în Biserica Maicii Domnului din cartierul Vlaherne din Constantinopol, în timpul împăratului Leon Înţeleptul (886-911), când Maica Domnului s-a arătat Sfântului Andrei cel nebun pentru Hristos (pomenit în calendarul creştin ortodox la 2 octombrie), ca ocrotitoare şi mijlocitoare a creştinilor, potrivit Agerpres.

În lumea aceasta suntem puşi ca un semn în faţa arcului şi zboară spre noi săgeţile din toate părţile: „unele din arcul vrăjmaşilor celor văzuţi, care îşi încordează arcul asupra noastră şi se laudă întru mândria lor, iar altele din arcul vrăjmaşilor nevăzuţi, încât noi ne jelim aşa: ‘Nu putem să suferim săgetăturile diavoleşti’. Altele vin de la firea cea care se luptă asupra duhului, iar altele de la arcul mâniei şi îngrozirii celei drepte a lui Dumnezeu” („Vieţile Sfinţilor”).

Cu toate aceste săgeţi, Acoperământul Preacuratei şi Prea-binecuvântatei Fecioare, ca o pavăză, ne fereşte să nu fim răniţi de moarte.

Acoperământul Maicii Domnului – tradiții și superstiții

Sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului mai este cunoscută în popor și sub denumirea de Pocroave. Acum se face pregătirea ogoarelor pentru sezonul rece și acoperirea pământului cu brumă.

fetele se roagă Sfântului Procroavă pentru podoaba capilară deasă; fetele a căror podoabă capilară nu era prea bogată se rugau în această zi Sfântului Procroavă să le acopere capul cu păr;

nu se tunde părul: se spune că, dacă este tăiat în această zi, părul rămâne în legătură cu corpul; din acest motiv nu trebuie aruncat și nici ars, fiindcă poate fi luat de vrăjitoare sau de oamenii răi, care fac diverse farmece

de Procroave credincioșii țin post, fiindcă astfel sunt feriți de boli, de înec sau de supărări; cel puțin până la prânz, se ține post

se spune că dacă fetele și femeile se gătesc ca de nuntă pe data de 1 octombrie, atunci căsnicia le va fi lungă și fericită, având parte de liniște, înțelegere și multă iubire

gospodinele își servesc rudele și oaspeții cu plăcinte de post, umplute cu mere sau cu dovleci

sunt pomeniți cei trecuți la odihna veșnică

Acoperământul Maicii Domnului – rugăciune

În ziua sărbătorii Acoperământului Maicii Domnului, credincioșii rostesc următoarea rugăciune:

„Acoperă-ne pe noi cu Acoperământul tău, Preasfântă Fecioară, în ziua răutăţilor noastre.

Acoperă-ne în toate zilele noastre și, mai ales în ziua cea rea, când sufletul de trup se va despărţi, de faţă să ne stai întru ajutor şi să ne acoperi pe noi de duhurile cele rele din văzduh, de sub cer şi din ziua înfricoşătoarei judecăţi.

Să ne acoperi pe noi întru ascunsul Acoperământului tău”.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un deputat din Alba spune că-și vinde o mașină, ca să plătească factura la curent. Care este suma și ce venituri are

Publicat

Deputatul Daniel Rusu, fost primar al comunei Șpring și fost președinte al organizției județene AUR, spune că-și vinde mașina, ca să poată achita factura primită la energie electrică.

Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook.

Acesta precizează că ”nu este o glumă” și dă prețul mașinii, echivalent al sumei de plătit pentru factura la curent cu dată scadentă în 8 octombrie.

Factura din imagini este pentru ”client casnic”, iar perioada de facturare – 4 luni.

Postarea acestuia a generat și comentarii. A fost întrebat dacă luna viitoare își vinde și casa, iar alții au sesizat că au primit facturi la valori similare.

Deputatul Daniel Gheorge Rusu a fost ales în Parlamentul României, în 2020, în circumscripția Alba, pe listele AUR. În luna mai 2022, a părăsit formațiunea politică. În perioada 2021-2022, acesta a fost și vicelider al grupului parlamentar AUR. De asemenea, a fost președintele filialei AUR Alba.

Un deputat din Parlamentul României primește o indemnizație lunară în valoare de aproximativ 10.500 lei, iar dacă are și funcții în forul legislativ, indemnizația lunară crește.

Pe lângă indemnizație, primește sume forfetare (diurne/zi pentru zile de lucru în Parlament – 260 lei/zi în 2021, pentru deplasarea lunară în circumscripția electorală / decontare transport cu trenul /autoturismul/avionul – 1.400 lei pe lună în 2021), dar și decontarea chiriei în București – 4.400 lei în 2021, bani pentru funcționarea cabinetului parlamentar (aprox. 25.000 de lei).

sursă: Facebook / Daniel Gheorghe Rusu

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum confisca Armata Roșie vinul locuitorilor sași din Aiud, în 1945. Transport cu camioane și soldați

Publicat

Arhivele Alba au publicat un document (proces-verbal al Poliției Aiud), datat 2 aprilie 1945, în care se descrie cum a fost predat vinul confiscat de la locuitorii sași, către Armata Roșie.

„Am fost chemați de către Organizația Partidului Comunist, Secția, spre a preda cheile dela pivnița din strada Mihai Viteazul nr. 6 unde a fost sigilat o cantitate de vin (…) întrucât acest vin urmează a fi ridicat de către dl locotenent Timofei, dela Spitalul Sovietic nr. 25341 Alba-Iulia, care i-a fost repartizat de către dl. Muscalagiu, conducătorul Organizației Comuniste din Jud. Alba, cu ocazia sosirei sale în localitate.

Având în vedere și ordinul verbal al D-lui șef al Comisariatului, ne-am transportat în strada Mihai Viteazul nr. 6 unde am găsit pe dl lt Timofei, dela Spitalul Militar Sovietic nr. 25341 Alba-Iulia, venit cu două camioane și butoaie, cu soldații necesari.

Față cu cele de mai sus, subsemnatul am predat cheile d-lui Lt. Timofei față cu delegații Partidului Comunist din Aiud, mai jos semnați, care a luat în primire 25 de butoaie înscrise în procesul-verbal de inventariere (…) au fost lăsate la dispoziția d-lui avocat Pădurean, care a fost chemat și a asistat la această predare, urmând ca d-sa să și le ridice a doua zi.

Dl. Lt. Timofei dela Spitalul Sovieti np. 25341 Alba-Iulia ne-a lăsat o dovadă de primire a celor 25 de vase cu vin și a celor 22 butoaie goale, pe care le va restitui proprietarului după ce va ridica tot vinul aflat în pivniță”, scrie în documentul publicat de Arhivele Alba.

Sursă foto: Arhivele Alba. Fond: Prefectura judeţului Alba – CASBI

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

FOTO: INCENDIU la un autoturism în Aiud. Pompierii au intervenit cu o autospecială

Publicat

Pompierii din Aiud au intervenit vineri seara pentru stingerea unui incendiu isbucnit la un autoturism, în municipiu.

Potrivit ISU Alba, la ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării incendiul se manifesta cu flăcări și degajare de fum la portbagajul unui autoturism.

Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite.

A ars aproximativ 10% din suprafața autoturismului.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca scurtcircuit electric la sursa de alimentare a mașinii (beterie).

Pompierii au acționat cu o autospecială de stingere și una de prim-ajutor.

sursă imagini: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax