Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ora de religie pentru clasa pregătitoare. Vezi ce conţine programa şcolară

Publicat

Patriarhia Română a făcut publică programa şcolară pentru orele de religie la clasele pregătitoare. Elevii vor avea o oră de religie pe săptămână în cadrul ariei curiculare “Om şi Societate”. Programa propusă la clasa pregătitoare pentru disciplina religie nu vizează o educaţie de tip confesional, ci urmăreşte dezvoltarea morală a copiilor şi formarea comportamentului în acord cu valorile moral-religioase.

Elaborarea programei şcolare pentru clasa pregătitoare a avut la bază faptul că introducerea disciplinei religie în planurile de învăţământ încă de la debutul şcolarităţii asigură o abordare continuă a domeniului pe tot parcursul învăţământului preuniversitar, specifică majorităţii sistemelor educaţionale care includ religia în curriculumul şcolilor publice. La debutul şcolarităţii, disciplina Religie constituie un context de învăţare care valorifică în plan educativ „marile întrebări” ale copiilor, experienţele de viaţă ale acestora, altele decât cele vizate în mod obişnuit de celelalte discipline din planul de învăţământ, dar cu importanţă majoră pentru dezvoltarea morală şi pentru socializarea acestora,
Structura programei şcolare pentru Religie – clasa pregătitoare include următoarele elemente:  notă de prezentare;  competenţe generale; competenţe specifice şi exemple de activităţi de învăţare; sugestii metodologice.

Copiii vor participa la discuţii despre importanţa lui Dumnezeu în viaţa omului, jocuri didactice ilustrare, exerciţii de identificare a rolurilor sociale ale diferitelor persoane şi a responsabilităţi fiecăruia, participarea la discuţii privind evenimentele religioase din viaţa omului (botezul, nunta, ziua onomastică etc.), valorificând experienţele concrete ale copiilor şi alte activităţi şi lecţii specifice vârstei lor, se arată în programă.

Puteţi vedea aici programa şcolară pentru disciplina religie la clasa pregătitoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax