Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Ora Pământului”, sărbătorită și de jandarmii și pompierii din Alba. Sâmbătă, aceștia sting luminile, pentru a avertiza asupra încălzirii globale

Publicat

Jandarmeria și pompierii din Alba se alătură şi în 2014 la Campania „Ora Pământului”. Astfel, sâmbătă seara, jandarmii si pompierii din județ,vor stinge luminile și vor deconecta aparatele aflate în stand-by la sediile proprii, pentru a trage un semnal de alarmă asupra pericolelor generate de încălzirea globală.

Comanda Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba a adresat un apel tuturor angajaţilor de a participa sâmbătă, la campania „Ora Pământului”, în semn de susţinere a eforturilor împotriva poluării şi a încălzirii globale. În acest sens, între orele 20.30 – 21.30, jandarmii din judeţul Alba se vor alătura iniţiatorilor şi participanţilor la această campanie ecologică, prin stingerea luminilor neesenţiale – exterioare şi interioare – şi deconectarea aparatelor aflate în stand-by la sediile proprii.

De asemenea, Jandarmeria Alba a mai participat la acţiuni şi campanii ce au avut ca scop protejarea naturii – prevenirea tăierii ilegale de arbori, combaterea braconajului, plantare de arbori, acţiuni de ecologizare şi refacere a ecosistemului – promovând la nivelul instituţiei un consum raţional al energiei, atât pentru reducerea cheltuielilor administrative cât şi pentru conservarea mediului înconjurător.

Și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va acționa în sensul economisirii energiei și reducerii poluării, stingând luminile, sâmbătă seara. Cu toate acestea, pompierii vor lua toate măsurile ca activitatea ISU Alba să nu aibă de suferit în urma acestei acțiuni.

În fiecare an în luna martie, un grup de oameni inimoşi, organizează Campania „Ora Pământului” (Earth Hour), în scopul reducerii consumului de energie electrică, fiind susţinute astfel eforturile umanităţii împotriva poluării şi a încălzirii globale. Campania „Ora pământului” îşi propune, prin simplul gest de stingere a luminilor care nu sunt esenţiale funcţionării şi prin deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, să tragă un important semnal de alarmă la adresa efectelor utilizării iresponsabile a resurselor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax