Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Orașul Sebeș ar putea avea propria microhidrocentrală. Discuții pentru reluarea lucrărilor la barajul abandonat de pe râul Sebeș

Publicat

Lucrările la barajul abandonat aflat la marginea Parcului Arini din Sebeș ar putea fi continuate de Hidroelectrica. Administrația locală ia în calcul, după finalizarea acestora, montarea unei microhidrocentrale care să asigure producția de energie electrică pentru municipiu. 

Reamintim că investiția „Lac redresor Sebeș”, începută în 2006, avea ca obiective regularizarea debitelor de apă provenite de la hidrocentrala şi lacul de acumulare Petreşti, situate în amonte și realizarea unei microhidrocentrale care urma să furnizeze energie electrică în Sistemul Energetic Național.

De asemenea, barajul (Acumularea Sebeș), care urma să aibă un volum de 750.000 mc, ar fi permis alimentarea cu apă a ştrandului din Parcul Arini, a lacului din Parcul Tineretului şi ar fi făcut posibilă curgerea apei pe rigolele din municipiu.

Ce spune primarul Dorin Nistor despre reluarea lucrărilor la barajul din Arini

„Am avut întâlniri cu cei de la Hidroelectrica pentru ceea ce înseamnă barajul din Arini, o lucrare care foartă multă vreme nu a fost continuată și care obligatoriu să fie reluată.

Ea afectează pe de o parte Parcul Arini, dar până la urmă tot Sebeșul. Fluctuațiile de debit ale râului Sebeș din cauza prelucrării apei în hidrocentrale creează o eroziune mai mare a malurilor râului, ceea ce poate să devină la un moment dat o problemă pentru municipalitate și considerăm că trebuie să urgenteze această investiție.

Angajamentul celor de la Hidroelectrica este că ne vor da nouă posibilitatea să montăm o minihidrocentrală acolo care să asigure producția de energie electrică pentru municipiul Sebeș.

Bineînțeles că e investiția noastră, dar asta o putem face după ce termină ei barajul”, a explicat primarul Dorin Nistor, vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

Vezi și FOTO-VIDEO: Cum arată proiectul barajului abandonat de pe râul Sebeș, la marginea Parcului Arini

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 01.09.2023 at 20:59

    Să mulţumim PSD-ului care a luat toţi banii Hidroelectricii cu care trebuia terminat acest baraj. Unde se regăsesc aceşti bani,la partid !

  2. gogu

    sâmbătă, 02.09.2023 at 08:12

    Banii au fost alocați pentru etapa I, după aceia s a hotarît etapa II a și etapa III a care cuprindea și grupul energetic, dar banii au rămas ca la etapa I. Între anii 2012 – 2013 directorul de proiect Pîțu că așa îl chema, venea cu promisiunea ca suplimentează valoarea investiției, dar nu s a întîmplat. A venit Borza cel care a cîntat în biserică și a rezolvat totul în 2013.

  3. Jilțul

    sâmbătă, 02.09.2023 at 08:25

    Încep visele și aiurelile electorale ! Despre centura ocolitoare a orășelului, NIMIC ? Altă idee abandonată ? Ramine ca certitudine lupta pt un nou scaun !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax