Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Organizarea alegerilor locale 2016. Măsuri suplimentare dispuse de MAI, pentru ultima săptămână de campanie electorală

Publicat

vot prezidentiale 2014_alba Mai este doar aproximativ o săptămână până la scrutinul din 5 iunile 2016, astfel încât Ministerul Afacerilor Interne se asigură că sunt asigurate toate condiţiile pentru desfăşurarea în condiţii normale a alegerilor locale.

Miercuri, ministrul MAI a convocat, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, Comisia Tehnică Centrală pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor locale din anul 2016.

La ședință au participat, în sistem de videoconferință, prefecții și membrii Comisiilor tehnice județene, respectiv ai Comisiei tehnice a municipiului București.

Pentru ca procesul electoral să se desfășoare în continuare în condiții de maximă  siguranță, ministrul Petre Tobă a stabilit o serie de măsuri suplimentare:

“Am dispus ca, începând de luni – 30 mai, persoane cu funcții de conducere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și al Inspectoratului General al Poliției Române să se deplaseze în județe pentru a sprijini și îndruma, la nevoie, structurile noastre locale”, a spus acesta.

Conform planului de măsuri, toate cele 18.616 secții de votare au fost repartizate instituțiilor MAI care vor asigura paza, cele mai multe revenind în sarcina Poliției și Jandarmeriei.

Urmează alte două testări ale Sistemului Informatic privind Monitorizarea Prezenței la Vot și de Prevenire a Votului Ilegal

În cadrul ședinței, membrii Comisiei Tehnice Centrale au analizat modul în care operatorii de calcul s-au pregătit pentru utilizarea “Sistemului Informatic privind Monitorizarea Prezenței la Vot și de Prevenire a Votului Ilegal”, la solicitarea ministrului afacerilor interne, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Autoritatea Electorală Permanentă urmând să mai organizeze alte două simulări în 27 mai și în 3 iunie.

În ultima săptămână electorală, prefecții și șefii structurilor MAI nu vor pleca în concediu

Apreciind că aceasta este o perioadă importantă, în care se suprapun manifestări electorale cu prezența unui public numeros, fenomene meteo periculoase și activitățile curente ale structurilor ministerului, ministrul Petre Tobă le-a cerut prefecților și șefilor structurilor MAI ca în perioada următoare să fie limitate concediile și învoirile, iar acolo unde este cazul să se păstreze active comitetele locale pentru situații de urgență.

Finalizarea tipăririi buletinelor de vot

În urma analizării stadiului activităților ce revin în responsabilitatea fiecărei instituții cu atribuții în organizarea alegerilor, s-a constatat că în 19 județe a fost finalizat procesul de tipărire al buletinelor de vot, 3 dintre județe îl vor încheia în cursul zilei de astăzi, iar în 20 de județe se va finaliza în perioada imediat următoare.

Ministrul Afacerilor interne a cerut prefecților să ia toate măsurile necesare pentru ca societățile comerciale care asigură serviciile de tipărire a buletinelor de vot să respecte clauzele contractuale și să le livreze cantitățile de buletine de vot la termenele asumate.

Paza transportului materialelor electorale

În această perioadă se va pune un accent pe asigurarea protecției transportului materialelor electorale (ștampile cu mențiunea “VOTAT”, ștampile de control, timbre autocolante, buletine de vot) până la locurile de depozitare, transmite MAI, într-un comunicat de presă. Cea mai mare parte din cele 93.000 de ștampile cu mențiunea “VOTAT”, respectiv cele peste 18 milioane de timbre autocolante a fost deja ridicată de reprezentanții prefecturilor.

În încheierea ședinței, ministrul afacerilor interne a remarcat buna colaborare dintre MAI, Autoritatea Electorală Permanentă și Serviciul de Telecomunicații Speciale, dar și implicarea tuturor instituțiilor cu atribuții în organizarea alegerilor locale din acest an și reprezentate în cadrul Comisiilor Tehnice, de la nivel central sau local.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax