Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Organizarea paradei militare de la Alba Iulia așteaptă ”verde” de la SPP. Îndemnuri online la boicotul Jandarmeriei

Publicat

parada

Modul în care se va desfășura parada militară de la Alba Iulia, organizată în data de 1 decembrie 2018, cu prilejul Zilei Naționale, dar și întreg programul manifestărilor, fac obiectul unei analize a Serviciului pentru Protecție și Pază, instituție care trebuie să asigure paza demnitarilor care vor fi prezenți.

În funcție de deciziile luate de SPP, parada, dar și toate celelalte spații și căi de acces al participanților în zonă, vor lua forma finală.

Parada militară este cel mai mare eveniment al zilei și tototată cel mai mare consumator de spațiu, de aceea, va fi considerată prioritară. De altfel, informațiile legate de acest subiect sunt foarte puține, organizatorii anunțând că detalii vor fi făcute publice abia luni. 

CITEȘTE ȘI: Mesajul dur al lui Mircea Hava pentru cei care au anunțat că vor boicota Jandarmeria, la Alba Iulia, de Ziua Națională

Se pare că printre elementele luate în calcul la analiza riscurilor care pot apărea sunt și acelea care se referă la intenția unor grupuri de utilizatori ai facebook, de a boicota defilarea jandarmilor. Sunt luate în calcul sute de mesaje de pe această rețea de socializare, prin care cetățenii se îndeamnă unul pe celălalt să se întoarcă cu spatele în momentul defilării trupelor de jandarmi, în semn de protest față de evenimentele din 10 august.

boicot

Dincolo de asta, parada militară va include elicoptere, avioane F16 și MIG, zeci de vehicule de tehnică militară, lansatoare de rachete și peste 1300 de cadre militare.Va fi, din acest punct de vedere una impresionantă, dar și o provocare logistică pentru organizatori. Modul în care sunt dispuse vehiculele, ordinea detașamentelor și a instituțiilor care vor defila au fost deja dezbătute de organizatori dar nu au fost făcute publice. De altfel, spre deosebire de anii trecuți, este multă secretomanie în jurul acestui lucru, în mod inexplicabil. Întâlnirile pe acest subiect se desfășoară fără presă.

La paradă va participa și președintele României, Klaus Iohannis.

Anul acesta vor defila peste 1.300 de cadre militare din detașamente ale Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia și Administrația Națională a Penitenciarelor. În premieră, la Alba Iulia, va defila și un detașament al forțelor militare din Polonia și un detașament al jjandarmilor călare. 80 de vehicule militare vor trece prin fața mulțimii prezente la Alba Iulia, pe bulevardul 1 Decembrie 1918.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mihai

    sâmbătă, 10.11.2018 at 00:19

    Poate anunta Programul in 03.12.2018
    O sa anunte ca a fost un MEGA-BLOCAJ de trafic peste tot.
    De 4 zile am scris pe email alba24.ro problemele care o sa fie
    TACERE, niciun raspuns

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax