Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Organizația Mondială a Sănătății: TOP 10 ţări unde se bea cel mai mult alcool. Pe ce loc se află România

Publicat

telegraphtravelmap O hartă interactivă realizată cu ajutorul datelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată cât de mult alcool consumă oamenii din fiecare ţară. Potrivit datelor, România ocupă al cincilea loc în topul ţărilor cu cel mai mare consum de alcool pur pe cap de locuitor.

Harta respectivă este colorată în nuanţe de albastru, cea mai închisă fiind atribuită ţărilor unde se bea cel mai mult, iar cea mai deschisă, ţărilor unde se bea cel mai puţin. În realizarea ei s-a luat în considerare cantitatea de alcool pur pe care un cetăţean cu vârsta de peste 15 ani o consumă anual. Trebuie precizat că, spre exemplu, o sticlă de vin poate conţine 13% alcool pur, adică 97,5 mililitri de alcool pur într-o sticlă 750 de mililitri de vin, scrie The Telegraph.

Pe baza hărţii respective a fost întocmit şi un clasament al ţărilor în care oamenii beau cel mai mult.

Topul este condus de Belarus, unde fiecare cetăţean cu vârsta de peste 15 ani consumă anual 17,5 litri de alcool pur. Următoarele clasate sunt Republica Moldova şi Ucraina, iar România se poziţionează pe locul al cincilea, cu 14,4 litri de alcool pur consumat anual de cetăţenii cu vârsta de 15 sau peste 15 ani.

Iată cum arată întreg clasametul:

1. Belarus

2. Republica Moldova

3. Lituania

4. Rusia

5. România

6. Ucraina

7. Andorra

8. Ungaria

9. Cehia

10. Slovacia

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax