Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ovidiu Jidveian, șeful PSD Alba Iulia și-a dat demisia din partid. Va candida la Primăria Alba Iulia din partea ALDE

Publicat

ovidiu jidveian Președintele PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian și-a anunțat, marți, demisia din partid și a trecut la partidului lui Tăriceanu. Jidveian a fost primit de cei din ALDE cu brațele deschise și a fost deja propus și acceptat drept candidat al partidului pentru Primăria Alba Iulia.

De mai multă vreme, liderii PSD Alba nu reușesc să decidă candidatul pe care îl vor arunca în luptă pentru alegerile locale, la Primăria Alba Iulia. Lipsa unei decizii ferme în organizație a generat tensiuni care au culminat, vineri, potrivit unor surse din partid, cu un conflict între deputatul PSD Călin Potor și fostul președinte al PSD Alba Iulia.

Deși Jidveian neagă existența acestui conflict, deputatul Călin Potor a dat de înțeles că a existat o tensiune în partid mai ales pentru desemnarea candidatului la primărie.

„Dacă Jidveian va candida pentru PSD la Primăria Alba Iulia, cu părere de rău, eu voi fi nevoit să îl votez pe Hava”, ar fi spus deputatul Călin Potor apropiaților săi din organizație. Tensiunile și conflictul dintre cei doi au fost confirmate și de alți colegi de partid, iar cârcotașii din opoziție au afirmat chiar că, în timpul ședinței, au fost și câteva îmbrânceli.

„De o vreme nu mă mai regăsesc în echipa condusă de la centru de Liviu Dragnea. Am resimțit o lipsă de susținere față de organizația PSD Alba și implicit față de mine”, a transmis, pentru Alba24, Ovidiu Jidveian.

Președintele organizației PSD Alba Iulia a plecat marți dimineața la București  și seara s-a întors la Alba Iulia, co-președinte ALDE.

„De astăzi sunt membru ALDE, iar de luni voi fi co-președinte al organizației Alba (n.r. – în locul lui Ioan Lazăr). Merg într-un partid nou. Vreau să construiesc de la început. E normal ca din poziția de lider să îmi asum rolul de vârf de lance și de aceea voi fi candidatul ALDE pentru Primăria Alba Iulia”, a explicat Jidveian.

Potrivit acestuia, decizia de a părăsi PSD Alba nu are legătură cu situația din interiorul organizației.

„Țin să subliniez că decizia mea nu are nici o legătură cu situația din interiorul organizației județene.  Nu am avut vreun conflict la nivel local cu foștii colegi din partid”, a mai transmis Ovidiu Jidveian pentru Alba24.

El spune că „cireașa de pe tort” a fost declarația făcută de lui Liviu Zgonea, aflat într-o vizită la PSD Alba, în ceea ce privește situația orașului Alba Iulia și a faptului că albaiulienii nu au nicio bucurie în afară de ziua de „1 Decembrie”, când „mai venim noi pe la voi să celebrăm ceva”.

În urma deciziei luate de Jidveian de a pleca din PSD, în cursa internă pentru candidatura la Primăria Alba Iulia au mai rămas ]n partid doar doi favoriți. Horațiu Clepan, un apropiat al fostului președinte Jidveian, și deputatul Călin Potor care și-a câștigat o reputație de traseist în urma trecerii de la PDL la PNL și în prezent la PSD.

Potrivit sondajelor făcute de partid, dintre cei doi, notorietatea o are Potor, care de altfel a mai și candidat împotriva lui Hava și a pierdut. Totuși, miza lui Potor nu este Primăria Alba Iulia, ci o nouă candidatură la parlamentare, campania din vară fiind mai mult un exercițiu de imagine pentru actualul deputat.

Plecarea lui Ovidiu Jidveian din partid, care era și el doritor al unui fotoliu de deputat PSD, va lăsa „în siguranță” pentru Ioan Dîrzu și Călin Potor cele două locuri eligibile, din lista partidului, la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaților.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. mihaiu

    marți, 15.03.2016 at 22:37

    un traseist

  2. Maria p

    marți, 15.03.2016 at 23:13

    Albaiulienii nu ar trebui sa voteze nici unul dintre acesti oameni oportunisti: de la un partid la altul pt functii si foloase…. Nu vor face nimic decat vor fi lacomi si cu 100 fete ca si pana acuma.

  3. sergiu

    miercuri, 16.03.2016 at 07:11

    Felicitari!!! Oricum traseistul de POTOR va distruge organizatia PSD Alba Iulia. Au uitat vechii membrii din conducerea PSD Alba ce munca ai depus in Colegiul Sebes – Alba.

  4. Comsa

    miercuri, 16.03.2016 at 08:16

    Traseist cu T mare…la o adica toti sunt pt un anume post .
    RUSINE !!!

  5. babadochia

    miercuri, 16.03.2016 at 09:18

    Singura sansa a PSD Alba ar fi sa-l nominalizeze pe Damian de la Ciugud la parlamentare ! Cat despre Primaria Alba nici o sansa !! Nici cu Clepan, nici cu Darzu si in nici un caz cu Potor ! Parerea mea ca atat Jidveian cat si Potor sunt niste oportunisti lipsiti de idei si crez personal ! Oportunist = Om care își schimbă ideile după împrejurări, urmărind numai satisfacerea intereselor personale (cf. DEX). Adica si Jidveian „m-am suparat pe voi ca nu ma puneti deputat, ma duc la ALDE ca aia ma pun! ” . Serios?

  6. muntean dorin

    vineri, 18.03.2016 at 00:36

    o gresala catastrofala plecarea lui ovidiu j din psd chear daca nu e va fi considerat ca si fostul sau coleg calin potor un traseist politic cine e serios stabil adevarat social democrat si sanatos politic nu bolnavi politic ca cei ce au plecat vor ramane in psd indiferent de cine e la centru pe cetatenii din alba ii intereseaza cine conduce org psd din localitatea lor nu la centru asa ca drum bun traseistilo politici si faceti cumva sa nu mai reveniti in psd alba doar ovidiu j nu cred ca e traseist ci motivat sa plece dar va reveni cu siguranta cand va considera dansu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax