Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Aspiratoare. Tot ce trebuie să știi înainte să cumperi

Publicat

Curățenia casei poate fi uneori o rutină plictisitoare și laborioasă. Dacă ești hotărât să faci mai ușor și mai rapid treburile casnice și vrei să cumperi un aspirator, îți prezentăm un ghid cu toate liniile directoare de care să ții cont pentru a alege aspiratorul perfect.

Un aspirator este un aparat de uz casnic care folosește o pompă de aer pentru a aspira praful și alte particule mici de murdărie, de obicei de pe podea.

Aspiratorul există de mai mult de 100 de ani pe piață. Evident, modelele actuale nu seamănă cu niciunul dintre primele modele care au intrat pe piață. Toate sunt mult mai ușoare, mai compacte, iar unele sunt autonome.

Acest aparat a devenit atât de necesar în casă încât nu este de mirare că producătorii au depus toate eforturile pentru a dezvolta acest aparat de curățat. Din acest motiv, putem alege acum din multe modele diferite de aspiratoare și fiecare are caracteristici, funcții și răspunde diferitelor nevoi de curățare.

Principalele tipuri de aspiratoare sunt: aspiratoare de tip sanie (cu sacși fără sac), aspiratoare verticale, de tip„mătură” și aspiratorul robot – din ce în ce mai popular.

Iată ce trebuie să știi când îl cumperi:

1. Cumpără aspiratorul în funcție de tipul de podea din casa ta

Adesea, când mergem să cumpărăm un aparat, repetăm ​​obiceiul de a ne uita la detalii precum puterea și numărul de wați. Dar ce zici de caracteristicile casei tale? A nu lua în considerare alți factori, cum ar fi tipul de suprafață de aspirat, este una dintre cele mai frecvente greșeli la cumpărarea unui aspirator. În funcție de tipul de podea care urmează a fi aspirat, vei avea nevoie ca aspiratorul să aibă mai multă sau mai puțină putere. De exemplu, pe pardoseli cu covoare sau mochetate, este necesară mai multă putere de aspirație decât pe pardoseli ceramice, din lemn sau parchet.

2. Aspiratoare speciale pentru animale de companie

Un alt punct de care trebuie să ții cont atunci când alegi un aspirator este prezența animalelor de companie acasă. Dacă ai animale care își pierd frecvent părul cu o lungime mare, acest lucru va face ca rezervorul aparatului să se înfunde mai ușor. În acest caz ai nevoie de un aspirator care să aspire o cantitate mai mare de mizerie.

3. Probleme cu alergiile? Alege un aspirator cu filtre

Un element care trebuie luat în considerare este problema alergiilor. Funcționarea generală a unui aspirator este de a aspira la suprafață îndepărtând acarienii. Dacă aspiratorul nu conține filtru, particulele de praf aspirate cad din nou în aer, provocând o alergie sau un atac de astm la persoanele care suferă de alergii. Aspiratoarele cu filtre curăță aerul mai eficient și, dacă este și un filtru cu putere mai mare, cu atât se vor colecta mai multe particule.

4. Cumperi un aspirator vertical sau un aspirator robot?

Ambele modele funcționează cu baterii reîncărcabile, ceea ce le face practice de utilizat fără a fi necesară conectarea la curentul electric.

Avantajele unui aspirator vertical

  • sunt ușoare în greutate și ușor de manevrat
  • pot fi stocate cu ușurință datorită spațiului redus pe care îl ocupă
  • fac ușor accesul în orice colț

Avantajele unui aspirator robot

  • acestea funcționează automat
  • sunt programabile, o caracteristică foarte practică dacă nu vrei să calculezi când vei fi acasă pentru a curăța
  • accesibil sub mobilier datorită dimensiunilor sale reduse, evitându-se astfel mutarea mobilierului

5. Alege un aspirator cu eficiență energetică mai mare

La 1 septembrie 2014, Uniunea Europeană a aprobat regulamentul nr. 665/2013 în care producătorii sunt obligați să informeze consumatorii despre consumul de energie al aparatelor de uz casnic. În plus, deși puterea este mai mare, asta nu înseamnă neapărat un rezultat mai bun de curățare, ci, în schimb, poate însemna o creștere semnificativă a facturii de energie electrică. Alege așadar un aspirator cu eficiență energetică mai mare, cu o putere care nu depășește 1600W.

Sperăm că acest manual de sfaturi pentru cumpărarea unui aspirator ți-a fost util.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax