Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Cauți un fier de călcat nou? Ce caracteristici adesea ignorate ar trebui să ai în vedere

Publicat

Când vine vorba de cumpărarea unui fier de călcat, foarte puțini dintre noi acordă atenție consumului de electricitate a acestui mic electrocasnic. Asta deși fierul de călcat este unul din aparatele care consumă cea mai multă energie, mai ales până la încălzirea tălpii. Știai, de exemplu, că o oră de călcat cu un fier de călcat consumă tot atâta energie electrică cât 20 de ore de funcționare neîntreruptă a televizorului sau 7 ore neîntrerupte de funcționare a calculatorului?

E adevărat, însă, că un fier de călcat este cu atât mai bun și mai eficient cu cât are o putere în wați mai mare. Un fier de călcat obișnuit are între 2000 și 3000 de wați. E adevărat, există și modele cu peste 3000 W, dar și mult mai multe cu putere sub 2000 de W. Dacă ai această opțiune, alege un model de fier de călcat ECO, care economisește energie fără a renunța la puterea sa maximă.

Și, dacă tot am vorbit despre puterea și consumul de energie electrică a fiarelor de călcat, poate ar trebui să vorbim și despre siguranța acestora.

În mod normal, producătorii de fiare de călcat trebuie să îndeplinească normativele de securitate electrică, dar niciodată nu strică să ai cunoștințe și despre asemenea lucruri atunci când cauți să cumperi un fier de călcat.

Înainte de a achiziționa un fier de călcat, asigură-te că alegi un model care are aceste caracteristici adiționale de siguranță:

– auto-oprire sau deconectare automată – care permite fierului de călcat să se stingă automat dacă rămâne nemișcat pe tală mai mult decât ar fi normal (30-60 de secunde). Se pot evita astfel foarte ușor accidentele. Nu toate modelele au această funcție, însă, așa că alegerea îți aparține.

– protecție împotriva supraîncălzirii

– semnalizare luminoasă de funcționare – atunci când fierul de călcat este băgat în priză și se stinge atunci când talpa fierului de călcat ajunge la temperatura ideală.

Noile modele beneficiază și de alte inovații, precum display digital unde pot fi vizualizate toate funcțiile, temperatura etc.

Acestea ar fi câteva din detaliile la care nu foarte lume este atentă la alegerea și cumpărarea unui fier de călcat. În afara de acestea, ce mai poți face înainte de a cumpăra un asemenea electrocasnic este să citești cu atenție review-urile lăsate de alți utilizatori ai produselor pe care și tu le dorești. Marile site-uri de comerț electronic oferă această opțiune și chiar încurajează clienții să lase review-uri, astfel că, atunci când dorești un fier de călcat anume, poți vedea ce probleme au avut și cât de mulțumiți au fost ceilalți cumpărători ai respectivului model de fier de călcat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax