Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Ghid complet pentru cumpărarea unui aragaz pe gaz

Publicat

În centrul fiecărei bucătării se află aragazul. Pentru mulți oameni, în special cei cărora le place să gătească sau cărora le place aspectul unui aragaz clasic, un aragaz pe gaz de sine stătător este opțiunea ideală.

Plitele pe gaz oferă căldură instantanee și sunt ușor de controlat. În plus, te bucuri de timpi de gătire mai scurți.

Mașinile de gătit pe gaz tind să fie puțin mai ieftine decât cele electrice sau cu dublu combustibil. Sunt convenabile și compacte și îți oferă tot ce ai nevoie: o plită, cuptor și/sau grătar, toate într-un singur loc. Așadar, dacă intenționezi să cumperi un aragaz de la Beko sau de la orice alt brand cu notorietate, acest ghid te va ajuta să găsești cel mai bun model pentru tine.

Lucruri de luat în considerare atunci când cumperi un aragaz pe gaz

Ca în cazul oricărui aparat electrocasnic major, trebuie să iei în considerare stilul pe care îl cauți, spațiul disponibil și bugetul tău înainte de a cumpăra cel mai bun aragaz de sine stătător pentru nevoile tale specifice.

De asemenea, va trebui să reții că un aragaz va avea nevoie de o priză de gaz la care să se atașeze. Ia în considerare și cum vei folosiți aragazul. Poți opta pentru un aragaz cu un singur cuptor sau un model de cuptor dublu, în funcție de dimensiunea gospodăriei și de obiceiurile tale culinare.

Există multe caracteristici speciale disponibile, cum ar fi tehnologia de auto-curățare și conectivitate Wi-Fi. Merită să te gândești dacă acestea sunt caracteristici de care ai vrea să beneficiezi, deoarece includerea lor se adaugă de obicei la preț.

Mărimea potrivită pentru un aragaz pe gaz – Majoritate mașinilor de gătit pe gaz tind să fie de sine stătătoare, ceea ce înseamnă că sunt un aparat all-in-one care se potrivește într-un spațiu adecvat din bucătărie.

Dimensiunile standard sunt de 50 cm, 55 cm și 60 cm și faptul că sunt de sine stătătoare, mai degrabă decât încorporate, înseamnă că le poți lua cu tine dacă te muți în altă casă. Indiferent de dimensiune, standardul pentru un aragaz este patru plite plus cel puțin un cuptor.

Bugetul necesar pentru un aragaz pe gaz – Te poți aștepta să plătești o sumă cuprinsă între 600 de lei și 6000 de lei, în funcție de marcă, model și caracteristici speciale.

Evaluare energetică – Încearcă întotdeauna să cauți un aragaz cu un rating A, A/A sau A+. Aceste evaluări nu vor compromite experiența de gătit, dar îți vor menține facturile la energie mai mici.

Stil – Deoarece este o parte atât de importantă și integrantă a bucătăriei, bineînțeles vrei ca aragazul tău să arate bine. Majoritatea mașinilor de gătit pe gaz au aspectul unei sobe tradiționale, dar există câteva diferențe subtile care pot afecta aspectul bucătăriei tale.

De exemplu, stilul de fermă al cuptorului dublu cu gaz într-o nuanță de crem este perfect pentru o senzație de cabană la țară. Între timp, aspectul elegant și contemporan este ideal pentru bucătăria modernă.

Există o mulțime de opțiuni pentru culoare, de la opțiunile mai tradiționale, cum ar fi negru, alb și din oțel inoxidabil, până la crem sau un roșu jalapeno aprins, care va face o declarație îndrăzneață în orice bucătărie.

Unele modele vin și cu capace, ceea ce poate ajuta la crearea unei estetici mai raționalizate și la recuperarea spațiului de pe blatul de lucru atunci când aragazul nu este utilizat. Acestea au de obicei și o funcție de oprire automată care oprește cuptorul sau plita atunci când capacul este coborât.

Caracteristici cheie – Mașinile de gătit pe gaz de astăzi vin cu o gamă largă de caracteristici speciale disponibile din care poți alege. Iată care ar fi principalele specificații moderne pe care să le cauți la un aragaz:

●       căptușeală catalitică – absoarbe grăsimea și mizeria pentru a-ți menține cuptorul mai curat;

●       curățare pirolitică – transformă grăsimea și resturile alimentare în cenușă, făcându-le ușor de șters;

●       timp până la oprire – redu șansele de a pregăti cine arse folosind un cronometru pentru gătit, care oprește automat cuptorul după o anumită perioadă de timp.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax