Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Palatele și cluburile elevilor trec la consiliile județene, cu angajați și patrimoniu. Lege publicată

Publicat

Descentralizarea palatelor copiilor și cluburilor elevilor presupune trecerea lor de la Ministerul Educației la consiliile județene, arată o lege publicată vineri în Monitorul Oficial.

Este vorba despre Legea 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung, lege pe care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului.

Asta deși în legea Educației Deca-Iohannis scrie că acestea pot fi preluate de către primării, potrivit Edupedu.ro.

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan a spus că deocamdată nu știe cum va fi implementată această măsură legislativă, cu atât mai mult cu cât ea va trebui dezvoltată într-o lege specifică.

”Am receptat mesajul acestei inițiative legislative. N-am decodat, încă, coordonatele de implementare.

Vă dați seama că nu discutăm doar despre un inventar material, ceea ce oricum e important, ci despre dascăli, oameni, activități și bemeficiari cu zeci de ani de activitate în spate.

E foarte important să se clarifice statutul acestora, pentru că ei nu pot deveni, peste noapte, simpli angajați ai unor consilii județene.

Trebuie să li se respecte misiunea și rolul de educatori. Iar această lege va trebui să aibă atașată toate lămuririle care să ne ajute să le susținem și să le dezvoltăm.

Pe măsură ce lucrurile vor deveni efective, vom putea puncta mai clar și rolul Consiliului Județean Alba” a spus Hațegan.

Tema transferului acestor instituții de învățământ de la Ministerul Educației la primării a mai fost în prim-plan și în perioada dezbaterilor pe prima formă a legilor Educației, în mandatul ministrului Sorin Cîmpeanu.

De data aceasta, prevederea apare în text fără să fi fost dezbătută înainte sau anunțată de guvern sau de Ministerul Educației.

Reprezentanții Palatului Copiilor Alba nu au putut fi contactați pentru mai multe explicații nici luni, nici marți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. X

    miercuri, 01.11.2023 at 06:52

    Punem pariu că în 5 ani nu vor mai exista?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax