Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Până la 1,5 milioane euro pentru fermierii care își fac instalații de irigații. Ghidul solicitantului, publicat de AFIR

Publicat

AFIR Fermierii, organizațiile de utilizatori de apă și alți potențiali bneficiari eligibili vor putea obține fonduri europene de până la 1,5 milioane euro pe proiect, pentru sisteme de irigații, în cadrul unei linii de finanțare din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), pentru care miercuri a fost publicat Ghidul solicitantului.

Potrivit Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), solicitanții eligibili în cadrul submăsurii 4.3 Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice, componentă pentru infrastructura de irigații, sunt:

  • Organizatii/ federatii ale utilizatorilor de apă, constituite din proprietari
  • utilizatori de terenuri agricole în conformitate cu legislația în vigoare

Sprijinul public pentru investițiile finanțate prin această submăsură este 100% nerambursabil și nu va depăși 1.000.000 euro/ proiect pentru sistemele de irigații aferente stațiilor de punere sub presiune (SPP) sau 1.500.000 euro/ proiect pentru amenajarea sistemelor de irigații aferente statiilor de pompare și repompare (SPA – Statii de pompare a apei, SRP – Stații de repompare).

În acest an, schema de finantare are un buget de 150 milioane euro pe această componentă de irigații. Banii sunt disponiili pe tot teritoriul țării, a precizat AFIR.

De la momentul publicării versiunii finale a Ghidului solicitantului, respectiv 29 mai și până la deschiderea sesiunii de primire a proiectelor este prevăzut un interval de minimum 7 zile, conform prevederilor Regulamentului de organizare și funcționare al procesului de selecție și al procesului de verificare a contestațiilor pentru proiectele aferente măsurilor din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Pentru întocmirea documentației necesare obținerii finanțării pentru infrastructura de irigații, solicitanții au la dispozitie versiunea finală a Ghidului solicitantului și anexele aferente acestuia, care pot fi consultate gratuit pe site-ul agenției la secțiunea Investiții PNDR, în pagina dedicată sM 4.3 – Irigații și în pagina dedicată sM 4.3 Irigații – zona ITI.

Se aplică on-line, pe site-ul www.afir.info. Descarcă de AICI Ghidul solicitantului submăsura 4.3 irigații

sursa: startupcafe.ro, afir.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax