Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Până LUNI: Întreprinderile sociale mai pot depune solicitări de finanţare în cadrul Programului „Solidar”. Cel mult 100.000 de euro, pentru fiecare beneficiar

Publicat

fonduri europene

fonduri europene Întreprinderile sociale pot obţine sprijin financiar până la 100.000 de euro, prin intermediul unei linii de finanţare lansate de către Ministerul Fondurilor Europene (MFE). Termenul limită pentru depunerea proiectelor este luni după-amiază. 

Schema de ajutor de minimis „SOLIDAR – Sprijin pentru consolidarea economiei sociale“, aferentă Programului operaţional Capital uman 2014-2020 (POCU 2014-2020), se aplică din 20 septembrie 2016 şi are alocat buget de 20 de milioane de euro.

De ajutorul financiar vor beneficia aproximativ 220 de astfel de întreprinderi care, prin activitatea lor, vor contribui la rezolvarea unor probleme sociale sau comunitare, precum sărăcia și excluziunea, marginalizarea, lipsa accesului la servicii (sociale, medicale, financiare etc.) sau la piețe pentru micii producători și lucrători, lipsa oportunităților pe piața muncii pentru persoane fără calificare profesională, degradarea mediului înconjurător etc.

Sesiunea depunerii proiectelor se desfăşoară în perioada 21 septembrie – 14 noiembrie (ora 16.00).

Beneficiarii pot obţine finanţare cuprinsă între 40.000 şi 100.000 de euro, fără a fi necesară o contribuţie proprie. Banii vor fi folosiţi de noile firme pentru formare, consiliere, dezvoltarea capacității, adaptarea locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilități, transfer de know-how, parteneriate etc.

Categoriile de întreprinderi sociale care pot fi finanţate sunt: societățile cooperative de gradul I; cooperativele de credit; asociaţiile și fundaţiile; casele de ajutor reciproc ale salariaţilor, respectiv ale pensionarilor; societățile agricole; federaţiile și uniunile persoanelor juridice de tipul celor menționate, alte categorii de persoană juridică ce desfăşoară activităţi în domeniul economiei sociale.

De ajutorul financiar vor putea beneficia întreprinderile cu o misiune socială de pe teritoriul României, cu excepţia celor din regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov.

Schema se va aplica până la finele anului 2018, iar semnarea contractelor de finanţare se face nu mai târziu de 31 decembrie 2017.

Potrivit MFE, grupul ţintă al proiectului îl reprezintă persoanele din întreprinderile de economie socială existente (personal angajat, membri, voluntari), cu un grup țintă de cel puţin 10 persoane.

AICI, mai multe detalii.

surse: fonduri-ue.ro, avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax