Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Panică în Kiev. Centrul orașului atacat cu rachete. Turnul de televiziune, primul obiectiv lovit. UPDATE: Cel puțin cinci morți

Publicat

Turnul TV din Kiev a fost lovit în urmă cu câteva momente de către armatele rusești. Alarmele au început să sune, iar la Kiev și una dintre rachete a lovit turnul TV. 

Imaginile cu turnul lovit au fost făcute public pe canalul de Twitter, al NEXTA, care a publicat o poză cu turnul și o coloană mare de fum care se ridică din zona construcției. 

Vezi și LIVE TEXT FOTO VIDEO: RĂZBOI în Ucraina – Ziua ȘASE: Ce este mai rău, încă nu a început! Forțe uriașe se îndreptă spre Kiev. Rușii vor Capitala

De asemenea într-un alt video se poate observa cum turnul a fost lovit.

Potrivit jurnalistului Illia Ponomarenko, de la The Kyiv Independent, autoritățile încearcă să repare distrugerile cauzate de atac și să reînceapă transmisia TV.

UPDATE: Cel puțin cinci morți în atacul de la turnul de televiziune din Kiev

Cel puţin cinci oameni au murit, iar alţii au fost răniţi în urma atacului rus care a vizat un turn de televiziune şi de telecomunicaţii din Kiev, anunţă autorităţile ucrainene, citate de cotidianul Le Figaro.

„Potrivit datelor preliminare, cinci persoane au fost ucise, iar alte cinci au fost rănite în atacul asupra turnului de televiziune”, a comunicat Ministerul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă.

Armata rusă a efectuat, marţi după-amiază, bombardamente în zona unui turn de televiziune şi telecomunicaţii din Kiev, afirmă surse locale citate de posturile de televiziune CNN şi BBC News.

Ministerul ucrainean de Interne a confirmat atacul în zona turnului de televiziune. „Posturile tv nu vor funcţiona o perioadă. Sistemele secundare de recepţie pentru anumite posturi tv vor fi activate în scurt timp”, a comunicat Ministerul de Interne de la Kiev.

Conform BBC News, nu este clar dacă turnul a fost lovit direct, dar este cert că instalaţiile de la baza structurii de telecomunicaţii sunt afectate de bombardamente, fiind foarte mult fum în zonă.

Imediat după atac ministrul de interne ucrainean a lansat un avertisment

„AVERTIZARE! Intrarea în hardware-ul radiodifuzorului de pe turnul TV. Pentru o vreme, canalele nu vor funcționa. În viitorul apropiat, va fi inclusă difuzarea de rezervă a unor canal”, a transmis ministerul de interne după bombardarea turnului TV din Kiev.

Mai multe obiective strategice ar putea fi atacate

Marți, ministerul rus al Apărării a avertizat că mai multe obiective strategice ale Kiev-ului vor fi atacate.

Sunt vizate locații aparținând serviciului de securitate al Ucrainei și unei unități de operațiuni speciale. Mai mult de atât primarul Kievului a spus că „inamicul se află la periferia capitalei”.

În acest context s-a instaurat panica printre civili. Oamenii fug către gara centrală pentru a prinde un tren cu care să plece din oraș.

Ministerul rus a susținut că obiectivul din spatele atacurilor de marți este „de a preveni” atacuri informaționale la adresa Rusiei. De asemenea, persoanele aflate în apropierea respectivelor locații sunt îndemnate să părăsească zona.

Explozii la Harkov. Au reînceput luptele în al doilea cel mai mare oraș al Ucrainei

 

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

sursă foto: Twitter, Nexta on Twitter.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax