Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Panourile solare complet transparente pot transforma ferestrele în colectoare de energie verde. Ce spun cercetătorii

Publicat

O echipă de cercetători de la Universitatea din Michigan a reușit să dezvolte panouri solare complet transparente, o descoperire care ar putea duce la nenumărate aplicații în arhitectură, precum și în alte domenii, cum ar fi electronica mobilă sau industria de automobile.

În trecut s-a încercat crearea unor astfel de panouri, însă rezultatele nu au fost niciodată satisfăcătoare, acestea având o eficiență scăzută și o calitate slabă a materialelor.

Echipa Universității de Stat din Michigan a subliniat factorul de vizibilitate. Ei au dezvoltat un concentrator solar luminescent transparent, sau TLSC, care poate fi plasat pe o fereastră sau pe orice altă suprafață clară. Concentratorul poate recolta energia solară fără a afecta transmisia luminii. Tehnologia utilizează molecule organice care absorb lungimi de undă de lumină care sunt invizibile pentru ochiul uman, cum ar fi lumina infraroșie și ultra-violetă.

Lumina captată este transportată la conturul panoului, unde este transformată în energie electrică cu ajutorul benzilor subțiri de celule solare fotovoltaice.

În prezent, echipa lucrează la îmbunătățirea eficienței producției de energie, care este de 1% în prezent. Scopul este de a atinge o eficiență mai mare de 5%.

sursa: arch2o.com


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Doi tineri din Alba au dispărut în apele Rinului. Autoritățile din Nackenheim i-au căutat cu scafandri și elicoptere

Publicat

v

Doi tineri din județul Alba, în vârstă de 22 și 31 de ani, muncitori sezonieri în Germania, au dispărut în apele Rinului, în urmă cu câteva zile, și nu au mai fost văzuți de atunci. Cei doi munceau în domeniul viticulturii.  Informația a apărut în ziarul german Allgemeine Zeitung, unde se vorbește despre mai multe […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Parlamentul a votat Legea Pensiilor. Impact bugetar de 33 miliarde de lei în următorii doi ani

Publicat

parlament

Camera Deputaţilor a votat azi cu 197 de voturi proiectul legii pensiilor, inițiat de fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Proiectul are un impact bugetar uriaș, estimat la peste 8 miliarde de lei în acest an și 25 miliarde de lei anul viitor. FMI și Comisia Europeană au avertizat că majorările ar putea deveni […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Ce metodă au găsit două profesoare din Zlatna, pentru a-i apropia pe elevi de literatură. Cărți esențiale și dezbateri

Publicat

h

Proiect inedit al Liceului ”Corneliu Medrea” din Zlatna. Mirela Rusan și Elena Rof, profesoare în cadrul instituției de învățământ, s-au decis în urmă cu un an să facă ceva pentru a-i aduce pe elevi mai aproape de lectură. În spiritul cenaclurilor de altă dată, au organizat un grup de elevi împreună cu care au stabilit […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman: „Amendamentul Roman” aduce peste 20 de milioane de lei la bugetul județului Alba

Publicat

roman

Adoptarea “amendamentului Roman” în noul Cod administrativ înseamnă peste 20 de milioane de lei în plus la bugetul județului și a localităților din Alba. Pentru prima dată, în ultimii 30 de ani, redevențele rămân în proporție de 80% la nivel local, 40% la bugetul județului și 40% la primării, a transmis deputatul PNL de Alba, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate