Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PARC pentru picnic şi relaxare de 4 milioane de euro în locul ştrandului de la SCHIT. Proiectul intră la aprobare în CL Alba Iulia

Publicat

plan baza agrement schitÎn locul zonei abandonate în care a funcţionat ştrandul de la Schit, administraţia locală din Alba Iulia pregăteşte un parc dotat cu toate utilităţile care vor permite albaiulienilor şi vizitatorilor să petreacă ore de relaxare în aer liber. Iniţiativa a fost anunţată încă de acum trei ani, însă a fost abandonată din lipsa resurselor financiare. Acum intră la aprobare un nou proiect pentru amenajarea zonei de relaxare, odată loc preferat pentru plajă şi baie de către albaiulieni. Aceştia au acum la dispoziţie Bazinul Olimpic modernizat şi se pregăteşte un nou complex, cu piscine exterioare şi spaţii de agrement, tot în zona respectivă.

Citeşte şi VIDEO: Cum va arăta BAZA de AGREMENT de lângă Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Spaţii de relaxare, piscine, teren de sport

La modernizarea zonei de agrement s-au luat în considerare mai multe variante, fiind luată în considerare inclusiv amplasarea unei piscine cu tratament chimic sau a unei piscine naturale, precum şi o zonă de regenerare amplasată între incinta parcului şi ştrand, prevăzută ca o grădină de ape. AICI puteţi vedea variantele de amenajare prezentate iniţial. Costul estimat al acestei investiţii era de 4 milioane de euro.

Citeşte şi “Paradisul pierdut” din Alba Iulia: Zona de agrement de la Schit, un peisaj dezolant

Acum, se propune ca parcul să se întindă pe o suprafaţă de 20.040 mp, cu alei, iaz natural, loc de joacă, terenuri de sport, piste de biciclete, spaţiu pentru artiştii amatori şi mini-concerte în aer liber, spaţii verzi, fitness outdoor, spaţii amenajate pentru picnic.

În ședința Consiliului Local din 19 decembrie intră la aprobare documentația Planului Urbanistic de Detaliu pentru proiectul „Regenerare spaţiu public de agrement – zona Schit, strada Francisca”.

În condiţiile în care ştrandul de la Schit nu mai este deschis publicului, din cauza stării avansate de degradare a construcţiilor, în special a cuvelor de înot, care sunt fisurate, noua locaţie va avea destinaţia de parc.

strand schitÎn prezent, sunt trei parcele cu o suprafaţă totală de 23.180 mp: parcul din faţa restaurantului Terasa Viilor (6.960 mp), ştrandul (3.273 mp) şi parcarea (2.896 mp).

Se propune crearea unui singur spaţiu cu funcţiunea de parc, prin unificarea celor două subzone existente, demolarea celor două bazine de înot şi refacerea reliefului iniţial prin lucrări de amenajare peisagistică, amenajarea unui iaz ornamental, plantări de arbori şi arbuşti şi refacerea gazonului.

De asemenea, corpurile de clădire existente vor fi reparate şi modernizate, iar unele vor fi desfiinţate, fiind construite altele noi, în funcţie de expertiza tehnică. Împrejmuirea degradată va fi înlocuită.

Se va amenaja loc de joacă pentru copii şi două terenuri multifuncţionale, un teren de baschet la un singur coş şi zonă pentru aparate de fitness în aer liber.

Vor fi trasate alei pietonale şi pistă de biciclete.

Parcul va fi dotat tehnnico-edilitar şi zona va fi inclusă în traseele de piste de biciclete din cartierul Cetate – zona de agrement Mamut.

Zonele de agrement planificate la Schit

Parcul va avea spaţii plantate pentru agrement şi sport: pentru picnic, petrecerea timpului liber, terenuri sportive.

Locul de joacă pentru copii va avea şi groapă de nisip, obiecte de joacă şi va fi amenajat cu dale cauciucate pe actualul teren de sport.

Zona de odihnă va cuprinde alei cu bănci, patru chioşcuri pentru şah şi alte jocuri; chioşc muzical, poziţional central, ce va fi folosit de artişti amatori şi nu numai, pentru mici concerte, reprezentaţii.

Zona pentru picnic va fi păstrată în amplasamentul actual, dar se va schimba mobilierul degradat.

Zona pentru mişcare include două terenuri multifuncţionale – tenis, volei, baschet, minifotbal (36,54 x 36,57 m), amenajate pe locul bazinului mic de înot, împrejmuite cu gradene metalice pe o parte. În vecinătate va fi un teren asfaltat pentru baschet la un singur coş (19 x 18 metri) şi teren de fitness în aer liber (5 aparate).

Se va reface mobilierul urban (chioşcuri, bănci), iar în locul bazinului mare de înot va fi pavilion belvedere.

De asemenea, iazul ornamental va răcori aerul în sezonul cald.

Parcul se va întinde pe o suprafaţă de 20.040 mp, din care 656 mp suprafaţă construită, 2.400 mp alei pietonale, 750 mp pistă triciclete, loc de joacă 510 mp, groapă de nisip 80 mp, terenuri de sport 1.940 mp, zone verzi 13.022 mp, iaz ornamental 508 mp, amenajare cu lemn 104 mp, pista de biciclete 563 mp, trotuare 1270 mp, parcaje amenajate 605 mp (65 locuri).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ion

    duminică, 14.12.2014 at 08:25

    ASTA CHIAR NE LIPSESTE ! SCOLILE SANT RENOVATE , DOTARILE IN SCOLI DE ULTIMA GENERATIE, CHIAR SI D-NA UDREA SE VA INVERZI DE INVIDIE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax