Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Parcare cu trei etaje și 150 de locuri, în cartierul Cetate din Alba Iulia. Proiectul a intrat în dezbatere publică

Publicat


parcare

Primăria Alba Iulia a pus în consultare publică documentația pentru construirea unei clădiri ce va servi drept spațiu de parcare cu parter și trei etaje pe strada Arnsberg. Prin acest proiect, administrația locală vrea să asigure 150 de locuri de parcare noi, în regim supraetajat.

Pe terenul propus spre reglementare există la momentul actual un parcaj auto la nivelul solului, având un număr total de aproximativ 50 locuri de parcare.

Locația din actualul proiect aflat în dezbatere publică este diferită față de cea aprobată la sfârștitul anului 2018, într-o ședință de Consiliu Local. Atunci, s-a aprobat un PUZ, pentru actuala locație a blocului G2 din Alba Iulia, ”Turturica” care potrvit proiectului, în locul imobilului, Primăria vrea să construiască o parcare supraterană cu două etaje și o capacitate de 142 de locuri.

Vezi și 142 de locuri într-o parcare supraterană cu două etaje, în locul blocului „Turturica”. Planurile Primăriei Alba Iulia

Este vorba despre demararea etapei premergătoare de informare și consultare a publicului privind intenția de elaborare a unei documentații ce urmează să reglementeze urbanistic construirea unui imobil clădire, având funcțiunea de parcaj colectiv suprateran, potrivit Primăriei.

”Menționăm faptul că prin HCL 483, art. 10 din data de 18.10.2018, s-a aprobat o documentație de urbanism faza PUZ în vederea “Construirii unui parcaj colectiv și amenajarea incintei aferente”, în zona imediat învecinată (strada Arnsberg, bloc G2).  Prezenta informare privind intenția elaborării unei noi documentații de urbanism faza PUZ, în același scop, vine ca și un studiu privind alegerea locației optime privind realizarea imobilului, având funcțiunea de parcaj colectiv suprateran. Solicităm persoanelor interesate să își prezinte opiniile și propunerile în perioada 19.07.2019 – 17.08.2019, pe site-ul Primăriei municipiului Alba Iulia sau direct la sediul instituției la camera 8, situat pe Calea Moților, nr. 5A, Alba”, precizează inițiatorii.

Actuala intenție de reglementare funcțională propune construirea unei clădiri, având regim de înăltime P+3, care ar asigura un număr de aproximativ 150 locuri de parcare în regim supraetajat, se arată în documentație.

Suprafața destinată reglementării este de 1 400 mp cuprinde o zonă urbană ocupată de clădiri de locuințe colective, situată în cartierul Cetate, în partea de Vest a municipiului Alba Iulia.

Potrivit proiectului, în prezent, locurile de parcare sunt insuficiente, raportate la numărul de apartamente existente în zonă, la care se adaugă vecinătatea cu spitalul județean și cu artera principală de circulații (Bulevardul Revoluției), dominată de spații comerciale și servicii.

Astfel, Primăria pregătește elaborarea unui plan urbanistic zonal, care să stabilească modul de amplasare al obiectivului propus și de conformare a amenajărilor specifice pe criterii actuale. Elaborarea planului urbanistic zonal are ca scop stabilirea reglementărilor detaliate pe baza cărora se pot face demersurile administrative, juridice și investiționale, care să restabilească funcțional și calitativ zona ce face obiectul prezentei documentații.

sursa foto: printscreen Google Maps


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Nixon avea pregătit un discurs special în cazul unui eșec al misiunii Apolo 11. Astronauții ar fi fost abandonați pe Lună

Publicat

La 20 iulie 1969, când astronauţii Neil Armstrong şi Buzz Aldrin au devenit primii oameni care au păşit pe Lună, preşedintele SUA Richard Nixon a vorbit prin telefon cu cei doi pionieri ai explorărilor spaţiale şi i-a felicitat spunându-le „datorită vouă, cerurile au devenit parte a lumii oamenilor. În acelaşi timp însă, preşedintele american avea […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cum puteți adopta un copil, ce acte sunt necesare și cât durează. Ghid complet și informații de la DGSPC Alba

Publicat

adoptie

Propoziția „vreau să adopt un copil” este de cele mai multe ori completată de „dar procedura e prea grea” sau „birocrația ne omoară”. Da, poate fi așa dacă famila care dorește să adopte vrea nepărat un bebeluș cu ochi albaștri, părul blond și dacă se poate să aibă și sânge „albastru”. Pentru cei care își […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Povestea unui eșec administrativ la Alba Iulia. Cazul ”Turturica” sau cum un oraș se poate comporta ca un ”stat captiv”

Publicat

t

Era o dimineață friguroasă de octombrie a anului 2017, când Primăria Alba Iulia a pus în executare mai multe hotărâri de instanță privind evacuarea unor familii de chiriași din blocul G2, cunoscut albaiulienilor sub numele de ”Turturica”. Jandarmi și polițiști locali, câini, mobilă, saci de haine, copii somnoroși, cu ghiozdanele în spate, care nu au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul PNL Florin Roman anunță că îl dă în judecată pe liderul USR Alba pentru acuzațiile legate de afacerile unui ”apropiat”

Publicat

Deputatul de Alba, Florin Roman, a reacționat la acuzațiile USR Alba, cu privire la faptul că apropiați de-ai săi ar face afaceri cu statul. Roman spune că liderul USR Alba, Beniamin Todosiu, va trebui să își probeze declarațiile în instanță. ”Cei de la USR Alba au publicat contracost, în presa locală și pe pagina lor […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate