Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Parcare cu trei etaje și 150 de locuri, în cartierul Cetate din Alba Iulia. Proiectul a intrat în dezbatere publică

Publicat

parcare

Primăria Alba Iulia a pus în consultare publică documentația pentru construirea unei clădiri ce va servi drept spațiu de parcare cu parter și trei etaje pe strada Arnsberg. Prin acest proiect, administrația locală vrea să asigure 150 de locuri de parcare noi, în regim supraetajat.

Pe terenul propus spre reglementare există la momentul actual un parcaj auto la nivelul solului, având un număr total de aproximativ 50 locuri de parcare.

Locația din actualul proiect aflat în dezbatere publică este diferită față de cea aprobată la sfârștitul anului 2018, într-o ședință de Consiliu Local. Atunci, s-a aprobat un PUZ, pentru actuala locație a blocului G2 din Alba Iulia, ”Turturica” care potrvit proiectului, în locul imobilului, Primăria vrea să construiască o parcare supraterană cu două etaje și o capacitate de 142 de locuri.

Vezi și 142 de locuri într-o parcare supraterană cu două etaje, în locul blocului „Turturica”. Planurile Primăriei Alba Iulia

Este vorba despre demararea etapei premergătoare de informare și consultare a publicului privind intenția de elaborare a unei documentații ce urmează să reglementeze urbanistic construirea unui imobil clădire, având funcțiunea de parcaj colectiv suprateran, potrivit Primăriei.

”Menționăm faptul că prin HCL 483, art. 10 din data de 18.10.2018, s-a aprobat o documentație de urbanism faza PUZ în vederea “Construirii unui parcaj colectiv și amenajarea incintei aferente”, în zona imediat învecinată (strada Arnsberg, bloc G2).  Prezenta informare privind intenția elaborării unei noi documentații de urbanism faza PUZ, în același scop, vine ca și un studiu privind alegerea locației optime privind realizarea imobilului, având funcțiunea de parcaj colectiv suprateran. Solicităm persoanelor interesate să își prezinte opiniile și propunerile în perioada 19.07.2019 – 17.08.2019, pe site-ul Primăriei municipiului Alba Iulia sau direct la sediul instituției la camera 8, situat pe Calea Moților, nr. 5A, Alba”, precizează inițiatorii.

Actuala intenție de reglementare funcțională propune construirea unei clădiri, având regim de înăltime P+3, care ar asigura un număr de aproximativ 150 locuri de parcare în regim supraetajat, se arată în documentație.

Suprafața destinată reglementării este de 1 400 mp cuprinde o zonă urbană ocupată de clădiri de locuințe colective, situată în cartierul Cetate, în partea de Vest a municipiului Alba Iulia.

Potrivit proiectului, în prezent, locurile de parcare sunt insuficiente, raportate la numărul de apartamente existente în zonă, la care se adaugă vecinătatea cu spitalul județean și cu artera principală de circulații (Bulevardul Revoluției), dominată de spații comerciale și servicii.

Astfel, Primăria pregătește elaborarea unui plan urbanistic zonal, care să stabilească modul de amplasare al obiectivului propus și de conformare a amenajărilor specifice pe criterii actuale. Elaborarea planului urbanistic zonal are ca scop stabilirea reglementărilor detaliate pe baza cărora se pot face demersurile administrative, juridice și investiționale, care să restabilească funcțional și calitativ zona ce face obiectul prezentei documentații.

sursa foto: printscreen Google Maps

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax