Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

142 de locuri într-o parcare supraterană cu două etaje, în locul blocului „Turturica”. Planurile Primăriei Alba Iulia

Publicat

turturica

În locul blocului G2 din Alba Iulia, numit și „Turturica”, evacuat forțat în urmă cu mai bine de un an, Primăria vrea să construiască o parcare supraterană cu două etaje și o capacitate de 142 de locuri. Pe terenul din zonă ar urma să mai fie amenajate încă 25 de locuri de parcare, potrivit documentației PUZ aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului local din data de 18 decembrie.

În ședința Consiliului Local de marți, 18 decembrie, consilierii vor avea de aprobat documentația PUZ – construire parcaj colectiv și amenajare incintă, pe strada Arnsberg. Pe terenul de 5.600 mp, documentația propune construirea unui parcaj colectiv suprateran, având regim de înălțime P+2, precum și amenajarea incintei aferente.

Potrivit proiectului, accesul auto și pietonal se va realiza din două alei din strada Arnsberg. Se vor amenaja 142 de locuri de parcare în construcția propusă și alte 25 de locuri de parcare adiacente construcției, în incintă.

În ședința Comisiei de organizare și dezvoltare urbanistică și în ședința Comisiei tehnice de urbanism, ambele din data de 11 decembrie, s-a primit aviz favorabil.

Reamintim faptul că în urmă cu două luni, viceprimarul Paul Voicu a explicat pentru Alba24 care sunt etapele pentru proiectul de construcție a parcării supraetajate în locul blocului G2 „Turturica”.

Citește și Aviz pozitiv pentru DĂRÂMAREA blocului Turturica, în comisia de urbanism. Alba Iulia va avea prima parcare supraetajată

Potrivit lui Paul Voicu, dacă planul urbanistic zonal, expertizele și toate avizele pozitive ale comisiei urbanistice vor fi gata, proiectul de amenajare va fi adus în fața consilierilor locali pentru votare. Numai după votarea proiectului de către consilierii locali se va putea trece la exproprierea persoanelor care nu au vrut să vândă către primărie garsonierele pe care le dețin în bloc. Până în prezent, Primăria Alba Iulia a achiziționat, de la 30 de proprietari, 8 garsoniere din blocul Turturica.

După ce toate persoanele vor fi expropriate se vor putea demara procedurile de aprobare a documentelor, a proiectului tehnic, obținerea de autorizații și organizarea unei licitații pentru alegerea unui constructor care să realizeze proiectul.

În cele mai bune condiții, lucrările propriu-zise vor putea fi demarate abia la începutul toamnei anului 2019, susține Paul Voicu.

Citește și Primarul Mircea Hava și Consiliul Local Alba Iulia, AMENDAȚI cu câte 5.000 de lei pentru evacuarea blocului ”Turturica”

Vezi și VIDEO: Un an de evacuarea forțată a blocului ”TURTURICA” din Alba Iulia. Incursiune în istoria unei neputințe administrative

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax