Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Parcări sub și supraterane în Turturica și în fața fostei policlinici din Alba Iulia. Locuitorii din G2 vor fi mutați în blocuri sociale

Publicat

mircea hava Alba Iulia ar putea avea două parcări subterane, cel puțin așa spune primarul Mircea Hava. Edilul are deja un astfel de proiect care ar ajuta la descongestionarea traficului din oraș. Potrivit acestuia, pe străzile din oraş circulă 32.000 de autoturisme.

Prezent în studioul Alba24, primarul Mircea Hava a precizat că există un plan pentru a face două parcări sub și supraterane.

„Singura soluție pentru elibera orașul de numărul mare de mașini sunt parcările sub sau supraterane. Administrația locală are curaj să facă acest lucru. Vreau să vă spun că și eu sunt șofer și când ies și pe mine mă enervează faptul că nu am unde parca mașina și eu nu am pe cine să dau vina. Pot să mă dau jos, să îmi dau două palme”, spune primarul.

turturicaPentru rezolvarea problemei se pare că Primăria are deja un plan pentru amenajarea a două astfel de parcări.

„Avem în plan o parcare jos și una sus. Dar pentru asta va trebui să tăiem din alte părți. Poate unii îmi vor spune de ce nu accesăm fonduri europene pentru așa ceva. Vă spun că din păcate nu există pentru astfel de investiții. Fondurile europene vin dedicate pentru anumite lucruri, ca un exemplu, așa să, se înțeleagă, poți accesa fonduri pentru un laptop, dar tu ai nevoie de aparat de filmat. Din păcate, nu sunt bani pentru așa ceva, dar sunt pentru altele, care vor degreva bani din buget și asta vrem să facem”, a declarat Mircea Hava.

 

piata volanta Una dintre parcări va fi în locul Blocului G2, cunoscut cu numele de „Turturica”, spune primarul.

„Avem deja găsită locația, avem și studiu de fezabilitate. G2 nu are ce căuta acolo. Nu vorbesc despre locatari, pentru ei vom face alte locuințe în alte zone ale orașului. Avem deja locații la care ne gândim să construim locuințe sociale pentru ei”, spune Mircea Hava.

A doua parcare ar urma să fie amenajată în fața fostei policlinici, în zona actualei parcări unde în fiecare vineri se desfășoară Piața Volantă.

„Sunt sigur că vor spune mulți că nu o să facem aceste lucruri. Eu vă spun că vom câștiga alegerile, vom avea majoritate în CL și acestea se vor face”, a precizat Hava.

Interviul cu Mircea Hava îl puteţi vedea în emisiunea „Testul de Sinceritate” pe Alba24.ro:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Alin Matei

    joi, 12.05.2016 at 16:49

    Incepem cu „ar putea avea” si continuam tot asa. Alba Iulia ar putea avea chiar si 10 parcari subterane, dar daca pretul practicat este cel din centru, atunci Alba Iulia ar putea avea deageaba cele 10 parcari subterane, pentru ca vor fi goale ca si parcarea din centru. Haideti sa nu ne mai incredem in toate proiectele facute sa fie numai pe hartie, dar fara utilitate.

  2. Mihai

    joi, 12.05.2016 at 21:15

    Atenție!! Nu confundați blocurile sociale cu blocurile pentru persoane defavorizate!! Sunt lucruri diferite! Un tânăr dacă primește un apartament sau o garsonieră NU TREBUIE SĂ ÎL PRIMEASCĂ PENTRU CĂ ESTE CAZ SOCIAL. Îl primește pentru că este tânăr și are nevoie de un sprijin în viață!

  3. Haha

    joi, 12.05.2016 at 21:19

    Bă ma lasi, promisiuni electorale! Sa vad si dupa iti dau votul! Momentan vad ca Trifu e cel mai capabil sa scoata orasul din mizerie!

    • @Haha

      joi, 12.05.2016 at 22:49

      Gluma zilei. Trifule, tu esti, ma?

  4. HaHa

    joi, 12.05.2016 at 21:28

    Barurile pline zi si noapte, hotelurile nu mai au camere disponibile cu luni inainte… sunetul petrecerilor rasuna in fiecare zi din saptamana , micii comercianti isi permit vile pe Coasta de Azur , teatrele sunt pline , la opera se sta la coada cu saptamanile, aeroportul este intr-o continua modernizare, parcarile supraetajate , desi imense, au devenit neicapatoare petntru turistii entuziasti… pluriculturalismul e la tot pasul iar diversitatea evenimentelor culturale este de neconceput. Soselele de mare viteza sunt aglomerate de autocarele turistilor, primaria chiar a hotarat sa isi calce pe mandrie si sa planteze copaci ca si oxigenul din primarie a devenit insuficient decand cu venirea astora… Mare parte dintre ei nu reusesc sa treaca podul cu 6 benzi peste Mures iar din cauza aglomeratiei ocolesc si intra in oras prin pasarelele si subtraversarile de cale ferata dinspre inelele de centura . Datorita aglomeratiei, cetatenii, foarte educati, ai frumosului oras circula doar cu bicicleta din considerente pur ecologice … unii sunt inca in parcul dendrologic , altii se plimba pe restul pistelor foarte des intalnite … chiar pe langa linia de tramvai … Metroul din parc este gratuit pentru persoanele cu dizabilitati , iar scoala nu e o problema . O fosta capitala europeana foarte aglomerata … fara locuri de munca … pentru turisti.
    Si tu vorbesti de locuri de parcare?

  5. A.D.

    duminică, 15.05.2016 at 15:13

    Daca parcarea sub-supra terana va fi GRATIS …locatarii din zona o vor folosi pe post de garaj ……daca va fi CU PLATA va ramane GOALA

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax