Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Parchetul din Alba atacă sentința prin care o patroană din Blaj a fost achitată într-un proces de evaziune

Publicat

justitie

Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a făcut apel la Curtea de Apel Alba Iulia privind o sentință de achitare dată de către Tribunalul Alba într-un  caz de  evaziune fiscală  în luna martie. Inculpata din dosar nefiind o străină a sălilor de judecată ea fiind acuzată în trecut  și achitată și pentru infracțiunea de înșelătorie în urmă căreia ar fi lasat un prejudiciu de un milion de euro.

O fostă administratoare de firme din Blaj care în trecut a fost acuzată de înșelătorie și fraudă fiscală este din nou parte într-un dosar aflat pe rolul instanțelor din Alba Iulia.

În 2011 T.D . a fost trimisă în judecată pentru infracțiuniile de înșelătorie și spălare în urm cărora ar fi creat un prejudiciu în valoare de 5.115.319, 28 lei, echivalentul a 1.249.394,35 euro. Metoda ei era una foarte ingenioasă, potrivit rechizitoriului D.T, furniza unor societăţi de factoring facturi fiscale false din care rezulta că ar fi avut de încasat sume de bani care în realitate nu existau ori erau cu mult inferioare celor cuprinse în facturile reale. Pentru aceste prejudicii ea a fost condamnată în februarie  2015 la 3 ani de închisoare cu executare, dar în 6 iulie același an a fost achitată de Curtea de Apel Alba Iulia, motivul achitării fiind faptul că nu există probe că persoana acuzată de procurori a săvârşit infracţiunea pentru care a fost condamnată.

Acum Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a făcut apel la Curtea de Apel Alba Iulia ca urmare a deciziei de achitare a lui T.D. ce avea calitatea de inculpat în dosarul nr. 2924/107/2016. În minuta de ședință este stipulat că se „urmărea crearea unui cadru juridic propice pentru efectuarea de operațiuni fictive, cu scopul de a solicita rambursare TVA de la Bugetul de stat”. În data de 12.03.2018, Tribunalul Alba a achitat-o pe T.D de  sub învinuirea săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală și a obligat D.G.R.F.P. -Administrația Județeană A Finanțelor Publice Alba  la plata sumei de 1.000 lei cheltuieli de judecată. În urma deciziei de achitare Parchetul  a făcut apel la Curtea de Apel Alba Iulia, dosarul fiind mutat pe rolul instanței superioare pentru continuarea judecății.

Citește și: Administrator de firmă din Blaj, ACHITAT după ce a fost condamnat la închisoare cu executare. Decizie la Curtea de Apel

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax