Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Administrator de firmă din Blaj, ACHITAT după ce a fost condamnat la închisoare cu executare. Decizie la Curtea de Apel


Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia3Judecată pentru un pejudiciu de un million de euro, o femeie, fost administrator de firmă din Blaj, a fost achitată definitiv, după ce, iniţial, Tribunalul Alba a decis pedeapsă de închisoare cu executare. Daniela Tulea a fost trimisă în judecată în 2011 pentru înşelăciune şi spălare de bani.

În acest dosar, decizia definitivă a fost pronunţată în 6 iulie, de Curtea de Apel Alba Iulia. Cauza a fost trimisă în judecată de procurorii DNA Alba Iulia, acum patru ani, inculpat fiind fostul administrator al societăţii Onix Internaţional SRL Blaj.

Tribunalul Alba a decis, în februarie 2015 condamnarea inculpatei Daniela Tulea la pedeapsa de 3 ani de închisoare în regim de detenţie.

Ulterior, Curtea de Apel a hotărât achitarea acesteia. Motivul achitării este faptul că nu există probe că persoana acuzată de procurori a săvârşit infracţiunea.
Potrivit rechizitoriului, în perioada 2 septembrie 2008 – 16 decembrie 2009, Daniela Tulea, în calitate de administrator al unei societăţi având ca obiect principal de activitate comerţul cu produse nealimentare, a creat un mecanism financiar prin intermediul căruia a indus în eroare două societăţi de factoring, pe care le-a prejudiciat cu suma totală de 5.115.319, 28 lei, echivalentul a 1.249.394,35 euro. În general, contractul de factoring constituie un contract încheiat între o parte (furnizor) şi o altă parte, întreprinderea de factoring (cesionar), prin care furnizorul cedează cesionarului creanţele născute din contracte de vânzare de mărfuri încheiate între furnizor şi clienţii săi.

Mai exact, societăţile de factoring înşelate plăteau anticipat 75% sau 80% din creanţă la remiterea în copie a documentelor contabile prin care se atestă că vânzările de mărfuri ale firmei inculpatei Daniela Tulea s-au realizat în condiţii normale, urmând ca diferenţa să fie achitată după încasarea de către societatea de factoring a facturilor pentru care s-a cedat dreptul de creanţă. Pentru a încasa acel procent plătit anticipat, Daniela Tulea a furnizat societăţilor de factoring facturi fiscale false din care rezulta că ar fi avut de încasat sume de bani care în realitate nu existau ori erau cu mult inferioare celor cuprinse în facturile reale.

O parte din banii obţinuţi în mod fraudulos, respectiv suma de 2.490.921,85 lei, a fost transferată de SC „Onix Internaţional” SRL în alte conturi bancare ale societăţii sau ale unor alte societăţi controlate de către Daniela  Tulea, de unde aceasta fie a retras personal banii, fie i-a folosit chiar pentru a achita diferiţi creditori.

Procurorii DNA mai arată că, pentru a menţine în eroare firmele de factoring, au existat situaţii în care o parte din sumele obţinute prin înşelăciune au fost supuse procesului de reciclare pentru ca la finalul circuitului banii să fie folosiţi spre a se efectua plăţi societăţii de factoring şi pentru a dovedi în continuare ‘bonitatea’ SC „Onix Internaţional” SRL.

Firma Onix Internaţional SRL Blaj a fost închisă, prin declararea falimentului

Toate aceste acuzaţii au fost însă anulate de instanţă.

Din minuta deciziei de la Curtea de Apel: “Admite apelul declarat de inculpata Tulea Daniela împotriva sentinţei penale nr.40/23.02.2015, pronunţată de Tribunalul Alba, în dosarul nr. 3685/107/2011. Desfiinţează integral sentinţa penală atacată, precum ţi încheierea de ţedinţă din data de 14 aprilie 2014, numai sub aspectul dispoziţiei de schimbare a încadrării juridice şi, procedând la o nouă judecată: În baza art. 396 alin. 1 şi 5 din Codul de procedură penală, rap. la art.16 alin. 1 lit. c) din Codul de procedură penală, achită pe inculpata Tulea Daniela sub aspectul săvârţirii infracţiunii de înşelăciune prevăzute de art. 215 alin. 1, 2, 3, 5 din Codul penal din 1969 cu aplicarea art. 13 alin. 1/2 din O.U.G. 43/2002 cu aplicarea art. 41 alin. 2 din Codul penal din 1969. În baza art. 396 alin. 1 şi 5 din Codul de procedură penală rap. la art.16 alin. 1 lit. c) din Codul de procedură penală, achită pe inculpata Tulea Daniela sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare de bani prevăzută de art. 23 alin. 1 lit. a din Legea 656/2002 cu aplicarea art. 41 alin. 2 din Codul penal din 1969. În baza art. 397 din Codul de procedură penală raportat la art.25 alin. 5 din Codul de procedură penală rap. la art.16 alin. 1 lit. c) din Codul de procedură penală respinge acţiunile civile formulate împotriva inculpatei de părţile civile IFN Sterling Factor S.A. Bucureşti (actualul S.C. Sterling Factor SRL Bucureşti) şi S.C. Compania de Factoring S.R.L. Bucureşti. În baza art.275 alin.3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat în cursul urmăririi penale şi în primă instanţă, inclusiv diferenţa onorariului raportului de expertiză contabilă, în cuantum de 9697,5 lei, rămân în sarcina statului. Dispune plata din fondurile Ministerului Justiţiei, a sumei de 9697,5 lei, în favoarea expertului contabil Barbu Geanina Liliana, cu titlu de diferenţă onorariu expertiză. Respinge ca nefondat apelul declarat de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia împotriva aceleiaţi sentinţe penale. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 6 iulie 2015”.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Tătaru: Există o transmitere comunitară în toată țara. Nu suntem în situația în care președintele să decreteze starea de urgență

Publicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat miercuri la Digi24 că în acest moment există o transmitere comunitară a Covid-19 în toată țara.

Ministrul a evitat să spună dacă se impune carantinarea unor zone cu multe cazuri de infectare cu Covid-19, dar a avertizat că este posibil să se ajungă la ”măsuri complementare”.

”În acest moment nu suntem în situația în care președintele să decreteze starea de urgență. Întrebarea e dacă la 15 iulie ne putem permite noi măsuri de relaxare.

Cred că este timpul să fim luați în serios de alți parteneri de-ai noștri, fie că ei sunt politici sau nu.

Ne confruntăm cu o boală gravă. Dacă nici acum nu credem, avem o problemă”, a mai spus Nelu Tătaru.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

TITULARIZARE 2020: Înscrieri la concurs, de JOI. Model de cerere, lista posturilor disponibile și alte detalii pentru candidați

Publicat

examen

Înscrierile pentru concursul de Titularizare 2020 încep de joi, 9 iulie. Examenul scris va fi organizat în 29 iulie, iar primele rezultate vor fi cunoscute în 4 august.

În acest an, va fi doar proba scrisă, cu respectarea măsurilor igienico-sanitare în vigoare.

Un nou model de cerere pentru înscrieri a fost publicat miercuri, de IȘJ Alba. AICI model de cerere.

Tot miercuri, a fost actualizată lista posturilor vacante/rezervate în Alba. Sunt 115 posturi titularizabile și 728 neocupate în total. Vezi AICI lista posturilor în Alba.

Cererile-tip de înscriere la concursul național de ocupare a posturilor didactice, sesiunea 2020, însoțite de copii de pe documentele solicitate, se înregistrează la secretariatul comisiei județene de organizare şi desfășurare a concursului, în perioada 9-16 iulie.

Vezi TITULARIZARE 2020 în Alba: Centrele de înscriere la examenul din 29 iulie, pe specializări. Calendarul concursului

Înscrierea candidaţilor se face după următorul program:

Joi, 9 iulie 2020 – în intervalul orar 10:00-14:00;

Vineri, 10 iulie 2020 – în intervalul orar 9:00-15:00;

Luni, 13 iulie 2020 – în intervalul orar 9:00-15:00;

Marţi, 14 iulie 2020 – în intervalul orar 9:00-15:00;

Miercuri, 15 iulie 2020 – în intervalul orar 9:00-15:00;

Joi, 16 iulie 2020 – în intervalul orar 9:00-16:00.

Potrivit IȘJ Alba, candidații care au depus dosare de înscriere la concursul național în ultimii 3 ani, depun/transmit pentru înscrierea la concursul național, sesiunea 2020, la centrul de înscriere, cererea-tip însoțită obligatoriu de:

Fişa de înscriere la concurs, asumată prin semnătură;

Copie de pe fila din buletinul de identitate sau cartea de identitate cu numele, prenumele şi domiciliul;

Copii ale avizelor necesare ocupării postului didactic/catedrei (dacă este cazul);

Copii de pe certificatele de naștere şi căsătorie (pentru solicitanţii care şi-au schimbat numele);

Avizul/adeverinţa medical(ă) din care să rezulte ca sunt apt(ă) pentru a preda în învăţământ;

Adeverință/adeverinţe din care să rezulte că nu am fost sancţionat(ă) disciplinar în ultimii 2 ani şcolari încheiaţi şi nici pe parcursul anului școlar în curs cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă;

Declaraţie pe proprie răspundere că nu desfăşor activităţi incompatibile cu demnitatea funcţiei didactice, că nu am fost îndepărtat din învăţământ pentru motive disciplinare sau printr-o hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală şi nu mi s-a interzis dreptul de a fi încadrat într-o funcţie didactică printr-o hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală;

Cazier judiciar din care reiese faptul că nu am antecedente penale;

Certificatul/adeverinţa de integritate comportamentală;

Numai pentru titulari/angajați pe perioada viabilității postului adeverinţă eliberată de unitatea de învăţământ din care să rezulte situaţia postului (structura pe ore şi discipline a catedrei, viabilitatea postului/catedrei, nivelul de învăţământ şi regimul de mediu) şi copii ale deciziilor de detaşare din perioada 01.09.2017 – 31.08.2020 (dacă este cazul).

Dacă Certificatul/adeverinţa de integritate comportamentală și Cazierul judiciar nu pot fi prezentate la dosar, din motive obiective, acestea vor fi prezentate, obligatoriu, în original, la unitatea de învățământ/unitățile de învățământ la care cadrul didactic/candidatul a fost repartizat până la încheierea contractului individual de muncă.

Proba scrisă se susține pe baza subiectelor elaborate de Centrul National de Politici şi Evaluare în Educație, în concordanţă cu programele specifice pentru concurs, în specialitatea postului didactic, aprobate prin ordin al ministrului educației şi cercetării.

Vezi și TITULARIZARE 2020: Modele de subiecte și bareme de corectare pentru examen. Detalii pentru candidați

Proba scrisă se evaluează prin note de la 10 la 1, potrivit datelor puse la dispoziția candidaților de către IȘJ Alba.

CALENDAR TITULARIZARE 2020:

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Preoții din Protopopiatul Ortodox Câmpeni au donat sânge. Campanie în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine Alba

Publicat

Protopopiatul Ortodox Câmpeni, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine Alba, a organizat o campanie umanitară de donare de sânge.

Cu acest prilej, în incinta Centrului din curtea Spitalului Județean de Urgență Alba, a fost prezent un grup de preoți și credincioși din cuprinsul protopopiatului, răspunzând în acest fel apelului Centrului de Transfuzie Sanguină Alba (aflat sub coordonarea doamnei Director Dr. Ana Savu) de a se alătura celorlalți donatori din cuprinsul Eparhiei.

Această acțiune reprezintă un gest de solidaritate cu cei aflaţi în suferinţă, constituind totodată un ajutor concret acordat unităţilor spitaliceşti ce se confruntă cu situaţii dificile, cauzate de insuficienţa sângelui necesar transfuziilor.

Astfel, în contextul crizei de sânge, este continuat demersul programului „Donează sânge, salvează vieți”, inițiat cu implicarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei.

Sursă: Pr. protopop Andrei Bâlde – Reintregirea.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Orange, amendată de ANCOM pentru un incident cu impact național, care a lăsat o parte dintre clienți fără semnal de voce și date

Publicat

Orange, cel mai mare operator local de comunicații mobile, a fost amendat cu 500.000 de lei de către arbitrul telecom (ANCOM) pentru incidentul de rețea cu impact național din luna ianuarie a acestui an, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate procesului.

Reamintim faptul că în data de 14 ianuarie, o parte dintre clienții Orange din mai multe județe, printre care și Alba, nu au mai putut primi apeluri sau accesa rețeaua de date și voce mobilă pentru mai mult timp. Potrivit surselor HotNews, peste 1,9 milioane de conexiuni de voce și date au fost afectate.

Citește și Probleme pentru Orange. Rețeaua a căzut în Alba și mai multe orașe din țară

Rețeaua mobilă și de date a operatorului de telefonie Orange a întâmpinat probleme de funcționare în mai multe zone din România în 14 ianuarie. Probleme au fost semnalate în Alba, București, Iași, Brașov, Buzău, Cluj, Botoșani și Bacău.

Incidentul care a avut loc în data de 14 ianuarie 2020 în rețeaua Orange a avut un impact la nivel național o parte din clienți fiind în imposibilitatea de a primi apeluri sau de a accesa rețeaua de date și voce mobilă, au precizat pentru HotNews.ro oficialii arbitrului telecom (ANCOM) la 2 zile după acest incident. Orange a transmis autorității o notificare inițială cu privire la acest incident, obligație legală pe care o au toți operatorii de rețele telecom când apar incidente care afectează un număr mai mare de 5.000 de conexiuni, timp de cel puţin 60 de minute.

Incidentul care a avut loc în rețeaua Orange România a fost unul destul de serios, oamenii acuzând pe Facebook probleme de utilizare a serviciilor în mai multe orașe. Compania a anunțat public că întâmpină probleme, iar după ceva timp a anunțat că serviciile au început să funcționeze în parametrii normali, fără prea multe detalii.

„În cadrul incidentului au fost afectate serviciile de telefonie mobilă, SMS și transmisiuni de date mobile. Impactul a fost la nivel național, o parte din clienții Orange fiind în imposibilitatea de a primi apeluri sau de a accesa rețeaua de date și voce mobilă. Conform informațiilor preliminare furnizate de Orange, congestia pe rețeaua de semnalizare a fost rezolvată în 98 de minute, serviciile fiind restabilite complet în aceeași zi”, au declarat oficialii ANCOM.

sursa: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate