Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Părinții elevilor care au dormit în Catedrala din Alba Iulia, revoltați pe ancheta ISJ Olt


Publicat

gara alba iulia elevi

În urma incidentului în care 22 de elevi de la Școala Gimnazială Dăneasa, însoțiti de profesorul de religie, au fost găsiți în Catedrala Încoronării din Alba Iulia, unde voiau să doarmă în noaptea de 1 Decembrie, Inspectoratul Scolar Județean Olt a realizat o anchetă.

Din datele instituţiei conduse de către inspectorul general Mariana Gheorghe reiese că părinții elevilor au fost cei care au insistat și și-au dat acordul asupra excursiei, deși știau că elevii vor sta o noapte în gara din Alba Iulia, o zi întreagă în Cetatea Alba Carolina, urmând ca noaptea să se întoarcă în localitate.

Mai mult, părinții s-ar fi arătat revoltați de ancheta deschisă de către IŞJ Olt, susținând că elevii ar fi săraci și nu și-ar fi permis o asemenea excursie până la Alba Iulia.

Totuși, în fața gării din Alba Iulia, profesorul de religie a declarat că elevii aveau bani asupra lor și, chiar de față cu reporterii Alba24, doi dintre elevi mergeau spre o benzinărie pentru a-și cumpăra cafea. 

Mariana Gheorghe, inspector şcolar general adjunct IŞJ Olt: Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt s-a deplasat, astăzi, cu o comisie la Şcoala Gimnazială Dăneasa, la structura Berindei, pentru a face o cercetare, în urma evenimentelor care s-au întâmplat în ultimele zile, potrivit gazetanouă.ro

CITEȘTE ȘI: UPDATE: Un profesor și 22 de elevi, din Olt, găsiți dormind în Catedrala din Alba Iulia. Un copil a ajuns la spital

„Am purtat discuţii cu părinţii elevilor care au fost în excursie, cu profesorul organizator, precum şi cu managerul unităţii de învăţământ. Din discuţiile pe care le-am purtat şi din documentele care ni s-au prezentat, respectiv dosarul excursiei, am constatat că profesorul de religie, an de an, organiza excursii la Bucureşti, la Parada de 1 Decembrie.

Anul acesta, le-a spus copiilor că nu va mai merge la paradă, întrucât vrea să meargă singur, pe cont propriu, la Alba Iulia. Ulterior, elevii au rugat părinţii să-l roage pe domnul profesor să-i ia şi pe ei, era vorba de copiii de la clasele a VII-a şi a VIII-a, în excursie.

Profesorul a cedat insistenţelor părinţilor şi a acceptat să formeze un grup din 12 elevi cu care să meargă la Alba Iulia. Şi-a întocmit dosarul de excursie, a luat acordurile părinţilor, dar nu a luat în calcul varianta cazării, întrucât intenţionau să plece pe 30 noiembrie, seara, ajungeau pe data 1 decembrie, la ora 3.00 dimineaţa, stăteau în gară până dimineaţa, apoi să meargă la paradă şi seara, la 18.30, se întorceau înapoi la Drăgăneşti.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Cei 22 de elevi din Olt au plecat spre casă, din gara Alba Iulia. Explicațiile profesorului

Am constatat că există două vicii de procedură. O dată, faptul că nu au avut niciun document prin care să se ocupe de cazare, deşi domnul profesor purtase discuţii telefonice cu directorul Seminarului Teologic, care i-a spus că, în cazul în care doresc să rămână în Alba Iulia, le va asigura cazare la internat, dar nu aveau nimic scris în acest sens.

Doi la mână, grupul s-a lărgit. Ulterior, cu o zi înainte de plecare, au venit şi alţi părinţi să insiste să le ia copiii dânşilor şi s-a ajuns la un număr de 22 de elevi, iar în acest caz era nevoie de două cadre didactice. Domnul profesor nu a avut pe cine să mai ia din colegi, deşi a rugat dacă cineva vrea să meargă.

S-a oferit un părinte că merge, ulterior n-a mai putut nici părintele şi şi-a asumat riscul de a merge singur cu aceşti copii. Părinţii erau revoltaţi, oarecum, că am venit să sancţionăm directorul şi profesorul de religie, deşi nu este cazul.

Copiii au venit foarte încântaţi, dânşii sunt săraci şi nu-şi permit să meargă pe cont propriu cu copii la Alba Iulia. Copiii au fost foarte încântaţi de ceea ce au văzut, domnul profesor se ocupă de copii, e un cadru didactic dedicat.

Le-am explicat că nu am venit să sancţionăm pe cineva, dar trebuie să verificăm ceea ce se întâmplă. Am recomandat şcolii să întocmească o comisie de disciplină, vom avea şi noi un reprezentant din partea Inspectoratului Şcolar şi pe baza tuturor documentelor se va hotărî dacă este cazul să fie mustrat profesorul, directorul, întrucât există două vicii de procedură!.” a declarat inspectorul general ISJ Olt.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Statul Roman nu sesizeaza nimic

    marți, 04.12.2018 at 02:09

    Parintii copiiilor din Pecica nu s-au mai revoltat pt ca ai lor copii organizati ca grup coral au fost folositi ca sclavi ai principelui nicolae.Parintii acelor copii nu s-au revoltat pt conditiile de transport,hrana,odihna,etc,ale copiiilor.Nu le-a pasat ca ai lor copii au asteptat si au cantat in frig in fata cazinoului SINAIA si in Manastirea Sinaia in aceeaasi zi.Si nu le-a pasat parintilor daca ai lor copii ajung la cursurile scolare a doua zi.Cum nu le-a pasat nici organelor statului sa ancheteze acea deplasare a copiiilor pentru un eveniment privat. Sunteti sclavii lui nicolae

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Peste 91 milioane lei, plătite anul trecut de AJPIS Alba, pentru indemnizațiile acordate persoanelor cu handicap

Publicat

ajpis

Aproape 19.000 de beneficiari au primit, anul trecut, în județul Alba, indemnizaţie lunară destinată persoanelor cu handicap grav şi accentuat, bugetul personal complementar acordat persoanelor cu handicap grav, accentuat şi mediu şi indemnizaţia de însoţitor pentru adultul cu handicap vizual grav.

AJPIS Alba a făcut plăți de peste 91 milioane lei pentru aceste categorii.

Potrivit AJPIS, anul trecut, valoarea prestațiilor sociale a fost de:

500 de lei (350 de lei indemnizația lunară și 150 de lei bugetul personal complementar), pentru persoanele adulte cu handicap grav;

375 de lei (265 de lei indemnizatia lunară și 110 lei bugetul personal complementar), pentru persoanele adulte cu handicap accentuat;

60 de lei (bugetul personal complementar), pentru persoanele adulte cu handicap mediu;

300 de lei (bugetul personal complementar) pentru părintele sau persoana desemnată pentru protecția și îngrijirea copilului cu handicap grav;

175 de lei (bugetul personal complementar) pentru părintele sau persoana desemnată pentru protecția și îngrijirea copilului cu handicap accentuat;

60 de lei (bugetul personal complementar) pentru părintele sau persoana desemnată pentru protecția și îngrijirea copilului cu handicap mediu.

Potrivit directorului AJPIS Alba, Flaviu Cozuc, la nivelul judeţului Alba, în perioada ianuarie-decembrie 2020, situaţia plăţii prestaţiilor persoanelor cu handicap se prezintă astfel:

– cea mai mare sumă a revenit beneficiarilor de indemnizație lunară acordată persoanelor cu handicap accentuat – 31.431.940 lei, pentru 9.845 de persoane;

– alte 5.429 de persoane cu handicap grav au primit o indemnizație ce însumează 22.898.343 lei;

– bugetul complementar acordat persoanelor adulte cu handicap accentuat a revenit unui număr de 9.843 beneficiari, care au primit în total, în 2020, 13.042.640 lei;

– indemnizația lunară acordată persoanelor cu handicap vizual grav a revenit unui număr de 615 persoane, care au primit în total 9.986.009 lei;

– bugetul complementar acordat persoanelor adulte cu handicap grav a fost plătit pentru 5.429 beneficiari, iar sumele acordate reprezintă 9.812.101 lei;

– 680 de copiii cu handicap grav au primit, ca buget complementar, în 2020, 2.447.400 lei, iar pentru alți 745 de copii cu handicap mediu a fost acordat, ca buget complementar, suma de 536.340 lei;

– pentru 114 copii cu handicap accentuat s-a plătit, cu buget complementar, suma de 240.275 de lei.

Potrivit AJPIS, au fost 18.724 beneficiari, în perioada ianuarie-decembrie 2020, iar pentru aceștia a fost plătită suma de 91.335.778 lei.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Vaccinul Pfizer-BioNTech reduce transmiterea virală după o singură doză, dar și numărul cazurilor asimptomatice. Studiu

Publicat

Vaccinul Pfizer reduce transmiterea virală după o singură doză și a dus la o scădere de patru ori a cazurilor asimptomatice, arată un studiu făcut în Marea Britanie.

O singură doză de vaccin Pfizer-BioNTech împotriva-Covid-19 reduce numărul de infecții în rândul asimptomaticilor și ar putea reduce semnificativ riscul de transmitere a virusului, arată rezultate unui studiu din Marea Britanie publicat vineri, potrivit Mediafax, care citează Reuters.

Cercetătorii au analizat rezultatele a mii de teste Covid-19 efectuate în fiecare săptămână personalului medical din Cambridge, estul Angliei.

„Descoperirile noastre arată o reducere drastică a ratei de infectare în rândul lucrătorilor asimptomatici din domeniul sănătății după o singură doză de vaccin Pfizer-BioNTech”, a declarat Nick Jones, specialist în boli infecțioase la Spitalul Universitar Cambridge, care a condus studiul.

Citește și: Pfizer și BioNTech au început testele pentru a vedea dacă o a treia doză de vaccin oferă protecție împotriva noilor tulpini

Rezultatele sugerează o scădere de patru ori a infecției în rândul cazurilor asimptomatice în rândul angajaților din sănătate care au fost vaccinați de peste 12 zile și o protecție de 75%, a declarat Mike Weekes, specialist în boli infecțioase la departamentul de medicină al Universității Cambridge.

De asemenea, nivelul infecţiilor asimptomatice a fost redus cu jumătate în primele 12 zile după vaccinare, în rândul angajaţilor din sistemul sanitar vaccinați.

Marea Britanie vaccinează atât cu Pfizer, cât și cu serul AstraZeneca de la sfârșitul lunii decembrie 2020.

„Este o veste minunată. Vaccinul Pfizer nu numai că oferă protecție, dar ajută și la prevenirea infecției, reducând considerabil riscul transmiterii virusului. Trebuie însă să ne aducem aminte că vaccinul nu oferă o protecție completă pentru toată lumea”, a mai spus Mike Weeks.

Sursa: Mediafax

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 1,15 milioane de teste rapide au ajuns în școli. Au fost folosite 5.000, iar 90% au avut rezultate negative

Publicat

Ministerul Sănătății (MS) a anunțat că până vineri au fost distribuite în unitățile de învățământ din țată peste 1,15 milioane de teste rapide antigen pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2. Aproape 5.000 de teste au fost folosite deja, iar peste 90% au avut rezultat negativ.

Peste 66% dintre testele antigen au fost distribuite în cabinetele medicale școlare din cadrul unităților de învățământ.

Testarea antigen SARS-CoV-2 vizează 17.677 de unități de învățământ și 3.226.554 de persoane, dintre care 2.918.275 de elevi, potrivit Ministerului Sănătății.

Citește și: Cum se fac testele COVID în școli după redeschiderea din 8 februarie. Precizările unui secretar de stat din Ministerul Sănătății

Până în prezent, au fost folosite 4.375 de teste, iar 92% dintre acestea au avut rezultat negativ.

Testarea antigen SARS-CoV-2 se face în conformitate cu Ordinul 3235/93 din 4 februarie 2021 al ministrului Educației și al ministrului Sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și vizează prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

Citește și: Ministerul Sănătății intenționează utilizarea testelor rapide în școli. Declarațiile secretarului de stat, Andreea Moldovan

Guvernul a decis introducerea testării rapide în unitățile de învățământ la reluarea cursurilor, începând cu data de 8 februarie, pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

„Ministerul Sănătății s-a asigurat că toate cabinetele medicale școlare din cadrul unităților de învățământ din țară au la dispoziție testele antigen necesare pentru a lua măsurile de prevenție și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. În contextul actual, în paralel cu derularea procesului de vaccinare, creșterea accesibilității la testare contribuie la un control mai bun al procesului epidemiologic”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Testarea elevilor se face cu acordul părinților.

Sursa: Mediafax

Foto: pixabay

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Conducătorii Răscoalei Țărănești de la 1784, Horea, Cloșca și Crișan, comemorați la Alba Iulia. Programul activităților

Publicat

Duminică, 28 februarie la Alba Iulia, vor fi organizate activități de comemorare cu ocazia împlinirii a 236 de ani de la Martiriul lui Horea, Cloșca și Crișan.

Începând cu ora 12.00, la Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan din municipiu vor fi organizate activități de cinstire și comerare a conducătorilor Răscoalei Țărănești de la 1784, din Transilvania. Iar la ora 12.30 activitățile se vor muta pe Dealul Furcilor.

Sunt așteptați să ia parte la activități reprezentanți ai administrației locale și județene, reprezentanți ai arhiepiscopiei ortodoxe, unitățile militare din garnizoana Alba Iulia, Asociația Veteranilor de Război, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere și reprezentanți ai partidelor politice.

Programul activităţilor:

11.50 – 12.00 Obelisc – Primirea invitaților

12.00 – 12.05 Intonarea Imnului Național al României

12.05 – 12.10 Alocuțiune privind semnificația evenimentului

12.10 – 12.20 Depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori

12.20 – 12.30 Dealul Furcilor – Primirea invitaților

12.30 – 12.35 Intonarea Imnului Național

12.35 – 12.45 Ceremonial religios

12.45 – 12.50 Alocuțiune privind semnificația evenimentului

12.50 – 13.00 Depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate