Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Părinții elevilor care au dormit în Catedrala din Alba Iulia, revoltați pe ancheta ISJ Olt

Publicat

gara alba iulia elevi

În urma incidentului în care 22 de elevi de la Școala Gimnazială Dăneasa, însoțiti de profesorul de religie, au fost găsiți în Catedrala Încoronării din Alba Iulia, unde voiau să doarmă în noaptea de 1 Decembrie, Inspectoratul Scolar Județean Olt a realizat o anchetă.

Din datele instituţiei conduse de către inspectorul general Mariana Gheorghe reiese că părinții elevilor au fost cei care au insistat și și-au dat acordul asupra excursiei, deși știau că elevii vor sta o noapte în gara din Alba Iulia, o zi întreagă în Cetatea Alba Carolina, urmând ca noaptea să se întoarcă în localitate.

Mai mult, părinții s-ar fi arătat revoltați de ancheta deschisă de către IŞJ Olt, susținând că elevii ar fi săraci și nu și-ar fi permis o asemenea excursie până la Alba Iulia.

Totuși, în fața gării din Alba Iulia, profesorul de religie a declarat că elevii aveau bani asupra lor și, chiar de față cu reporterii Alba24, doi dintre elevi mergeau spre o benzinărie pentru a-și cumpăra cafea. 

Mariana Gheorghe, inspector şcolar general adjunct IŞJ Olt: Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt s-a deplasat, astăzi, cu o comisie la Şcoala Gimnazială Dăneasa, la structura Berindei, pentru a face o cercetare, în urma evenimentelor care s-au întâmplat în ultimele zile, potrivit gazetanouă.ro

CITEȘTE ȘI: UPDATE: Un profesor și 22 de elevi, din Olt, găsiți dormind în Catedrala din Alba Iulia. Un copil a ajuns la spital

„Am purtat discuţii cu părinţii elevilor care au fost în excursie, cu profesorul organizator, precum şi cu managerul unităţii de învăţământ. Din discuţiile pe care le-am purtat şi din documentele care ni s-au prezentat, respectiv dosarul excursiei, am constatat că profesorul de religie, an de an, organiza excursii la Bucureşti, la Parada de 1 Decembrie.

Anul acesta, le-a spus copiilor că nu va mai merge la paradă, întrucât vrea să meargă singur, pe cont propriu, la Alba Iulia. Ulterior, elevii au rugat părinţii să-l roage pe domnul profesor să-i ia şi pe ei, era vorba de copiii de la clasele a VII-a şi a VIII-a, în excursie.

Profesorul a cedat insistenţelor părinţilor şi a acceptat să formeze un grup din 12 elevi cu care să meargă la Alba Iulia. Şi-a întocmit dosarul de excursie, a luat acordurile părinţilor, dar nu a luat în calcul varianta cazării, întrucât intenţionau să plece pe 30 noiembrie, seara, ajungeau pe data 1 decembrie, la ora 3.00 dimineaţa, stăteau în gară până dimineaţa, apoi să meargă la paradă şi seara, la 18.30, se întorceau înapoi la Drăgăneşti.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Cei 22 de elevi din Olt au plecat spre casă, din gara Alba Iulia. Explicațiile profesorului

Am constatat că există două vicii de procedură. O dată, faptul că nu au avut niciun document prin care să se ocupe de cazare, deşi domnul profesor purtase discuţii telefonice cu directorul Seminarului Teologic, care i-a spus că, în cazul în care doresc să rămână în Alba Iulia, le va asigura cazare la internat, dar nu aveau nimic scris în acest sens.

Doi la mână, grupul s-a lărgit. Ulterior, cu o zi înainte de plecare, au venit şi alţi părinţi să insiste să le ia copiii dânşilor şi s-a ajuns la un număr de 22 de elevi, iar în acest caz era nevoie de două cadre didactice. Domnul profesor nu a avut pe cine să mai ia din colegi, deşi a rugat dacă cineva vrea să meargă.

S-a oferit un părinte că merge, ulterior n-a mai putut nici părintele şi şi-a asumat riscul de a merge singur cu aceşti copii. Părinţii erau revoltaţi, oarecum, că am venit să sancţionăm directorul şi profesorul de religie, deşi nu este cazul.

Copiii au venit foarte încântaţi, dânşii sunt săraci şi nu-şi permit să meargă pe cont propriu cu copii la Alba Iulia. Copiii au fost foarte încântaţi de ceea ce au văzut, domnul profesor se ocupă de copii, e un cadru didactic dedicat.

Le-am explicat că nu am venit să sancţionăm pe cineva, dar trebuie să verificăm ceea ce se întâmplă. Am recomandat şcolii să întocmească o comisie de disciplină, vom avea şi noi un reprezentant din partea Inspectoratului Şcolar şi pe baza tuturor documentelor se va hotărî dacă este cazul să fie mustrat profesorul, directorul, întrucât există două vicii de procedură!.” a declarat inspectorul general ISJ Olt.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Statul Roman nu sesizeaza nimic

    marți, 04.12.2018 at 02:09

    Parintii copiiilor din Pecica nu s-au mai revoltat pt ca ai lor copii organizati ca grup coral au fost folositi ca sclavi ai principelui nicolae.Parintii acelor copii nu s-au revoltat pt conditiile de transport,hrana,odihna,etc,ale copiiilor.Nu le-a pasat ca ai lor copii au asteptat si au cantat in frig in fata cazinoului SINAIA si in Manastirea Sinaia in aceeaasi zi.Si nu le-a pasat parintilor daca ai lor copii ajung la cursurile scolare a doua zi.Cum nu le-a pasat nici organelor statului sa ancheteze acea deplasare a copiiilor pentru un eveniment privat. Sunteti sclavii lui nicolae

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax