Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Părinții își pot lua zile libere şi în perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă. Decizie a deputaților

Publicat

Părinţii îşi vor putea lua zile libere şi în perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă, au decis miercuri deputaţii, în unanimitate.

Aceștia au adoptat un proiect de lege privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.

Proiectul a fost adoptat în unanimitate. De zile libere poate beneficia oricare dintre părinţi.

Legea are o aplicabilitate mai largă și cuprinde inclusiv pe perioada vacanţelor şcolare, situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţamânt şi a unităţilor de educaţie antepreşcolară sau în perioada stării de urgenţă decretate în condiţiile legii.

Potrivit unui amendament, prin excepţie, în anul 2020 aceste prevederi se aplică şi pe perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă, până la finalizarea cursurilor şcolare aferente semestrului II.

Pot beneficia de aceste prevederi părinţii care au copii cu vârsta de până la 12 ani, înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ, sau au copii cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax