Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Părinții vor putea primi zile libere plătite pentru perioada în care copiii lor învăță online

Publicat

Guvernul a discutat joi, în primă lectură, un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede că părinţii vor putea beneficia de zile libere în perioadele în care copiii lor învață online, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan, la începutul ședinței. Practic, vor putea primi aceste zile libere pentru a sta acasă cu copiii. Măsura se aplica pe toată perioada stării de alertă.

„Ministerul Muncii este în măsură să prezinte astăzi, în primă lectură, o ordonanţă de urgenţă prin care părinţii să poată să beneficieze de zile libere plătite pentru a sta acasă cu copiii, dacă unităţile pe care copiii lor le frecventează se află în scenariul galben, hibrid sau în scenariul roşu”, a spus Turcan.

Aceasta a precizat că părinţii vor putea să beneficieze de aceste zile libere plătite dacă nu îşi desfăşoară activitatea în regim de telemuncă sau de muncă la domiciliu şi, de asemenea, aceste zile libere se acordă pe toată perioada în care se aplică scenariile galben şi roşu, pentru şcolile pe care le frecventează copiii, conform hotărârilor date de consiliile judeţene pentru situaţii de urgenţă.

Premierul Ludovic Orban a atras atenţia că, în cazul scenariului galben, măsura se va aplica pentru zilele în care copilul studiază în sistem online.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax