Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pariurile pe handicap, o unealtă folositoare la orice meci dezechilibrat (P)

Publicat

Pariurile sportive sunt din ce in ce mai populare în întreaga lume, însă mare parte din amatorii acestui gen de distracție nu cunosc toate opțiunile de pariere. Tocmai de aceea, în cele ce urmează vă prezentăm câteva detalii despre pariurile pe handicap.

Sunt tipuri de pariuri mai rar întâlnite pe biletele de zi cu zi, motiv tocmai bun să vă informați corect. Pariurile pe handicap sunt o practică obișnuită în sporturile care sunt bazate pe puncte. Fotbal, tenis sau baschet, dar mai nou și pe evenimentele de curse sau pe pariurile care vizează alegerile prezidențiale și parlamentare.

Fotbalul este sportul pe care se pariază cel mai mult, asta și datorită evenimentelor numeroase din fiecare zi. Însă nu la fel mulți pariori cunosc foarte bine toate tipurile de pariuri. Handicap fotbal este unul dintre ele, iar noi vom încerca să-l detaliem în rândurile de mai jos. Există și site-uri specializate, cu ghiduri de pariuri complete, precum Ponturi-Bune.ro, care au numeroase informații utile pentru pariorii de zi cu zi.

Ce sunt pariurile de tip handicap?

Pariurile de tip handicap afectează modul în care cota este prezentată, tocmai din acest motiv este important să fie bine înțeles sensul acestui tip de pariuri. Înțelegerea cotelor si a pariurilor permite plasarea unui pariu folosind această variantă. Cunoscut și sub denumirea de handicap, acest tip de pariu este de mai multe feluri: european sau asiatic. Are rolul de a echilibra cotele unor evenimente unde diferența de valoare este prea mare, prin afișarea unor cote mai bune, oferind un avantaj virtual echipei mai slab cotate.

În fotbal, dar și handbal, baschet sau alte sporturi din această categorie, de regulă se adăugă un avantaj virtual echipei care pleacă cu șansa a doua. Spre exemplu, dacă Manchester City este favorită să o învingă pe Southampton, atunci casa de pariuri oferă o gamă de pariuri unde Manchester City trebuie să câștige cu cel puțin două goluri diferență. Desigur, acest interval poate să fie și mai mare și poate fi jucat și invers, respectiv ca echipa considerată outsider să nu piardă la o diferență atât de mare.

Plasarea unei mize pe acest tip de pariu și victoria lui Manchester City doar cu 1-0, înseamnă că pariul este pierzător după aplicarea handicapului. Conform caselor de pariuri, Manchester City trebuie să câștige cu 2-0, 3-1, 4-2 sau la diferențe mai mari, depinde de intervalul de handicap ales. Însă, sunt și excepții, atunci când casele de pariuri stabilesc pragul minim de handicap la cel puțin trei goluri diferență. De asemenea, poți paria și pe o victorie la scor a echipei favorite, dar și pe faptul ca outsiderul nu va pierde la o diferență mai mare decât limita respectivă.

Handicapul asiatic

O altă variantă de pariu handicap, popularizată în Asia, este cea care implică numere întregi și jumătate. Dacă handicapul european este doar de valori întregi, cel asiatic va avea întotdeauna două opțiuni de pariere. Handicapul asiatic poate fi atât de valori întregi și de valori zecimale (0.50, 0.75, 1.00). Avantajul acestui pariu este acela că oferă o și mai mare flexibilitate pariorilor.

Exemplu:

Oferta de pariuri cu handicap asiatic variază în funcție de eveniment. Dar să luam același exemplu de mai sus, Manchester City fiind favorită să o învingă pe Southampton. Atunci casa de pariuri oferă pentru acest meci atât posibilitatea de a se câștiga la două goluri diferență, cât și la diferențe mai mici, respectiv 0.25, 0.75 sau +/- 1.

  • Manchester City -0.25: În acest caz, Manchester City trebuie să câștige, la egalitate jumătate din sumă este restituită, iar cealaltă jumătate este pierdută. Asta înseamnă că la o miză de 100 de RON și o cotă de 1.30, atunci 130 RON merg la pariul câștigător, 50 RON dacă este meci egal si pierzi banii dacă pariul este pierzător.
  • Manchester City -0.75: pariul este câștigător în totalitate dacă Manchester City se impune la două goluri diferență. Dacă favorita obține un succes la doar un gol distanță, atunci pariul este câștigător pe jumătate din miza, iar cealaltă jumătate este rambursată.

Aceste tipuri de pariuri se pot aplica și în cazul echipei outsidere. De asemenea, pariurile pe tip handicap sunt aplicate și altor sporturi. În Statele Unite ale Americii, sunt sporturi unde pariul handicap este chiar mai popular decât oricare alt tip de pariu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax