Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pariurile pe handicap, o unealtă folositoare la orice meci dezechilibrat (P)


Publicat

Pariurile sportive sunt din ce in ce mai populare în întreaga lume, însă mare parte din amatorii acestui gen de distracție nu cunosc toate opțiunile de pariere. Tocmai de aceea, în cele ce urmează vă prezentăm câteva detalii despre pariurile pe handicap.

Sunt tipuri de pariuri mai rar întâlnite pe biletele de zi cu zi, motiv tocmai bun să vă informați corect. Pariurile pe handicap sunt o practică obișnuită în sporturile care sunt bazate pe puncte. Fotbal, tenis sau baschet, dar mai nou și pe evenimentele de curse sau pe pariurile care vizează alegerile prezidențiale și parlamentare.

Fotbalul este sportul pe care se pariază cel mai mult, asta și datorită evenimentelor numeroase din fiecare zi. Însă nu la fel mulți pariori cunosc foarte bine toate tipurile de pariuri. Handicap fotbal este unul dintre ele, iar noi vom încerca să-l detaliem în rândurile de mai jos. Există și site-uri specializate, cu ghiduri de pariuri complete, precum Ponturi-Bune.ro, care au numeroase informații utile pentru pariorii de zi cu zi.

Ce sunt pariurile de tip handicap?

Pariurile de tip handicap afectează modul în care cota este prezentată, tocmai din acest motiv este important să fie bine înțeles sensul acestui tip de pariuri. Înțelegerea cotelor si a pariurilor permite plasarea unui pariu folosind această variantă. Cunoscut și sub denumirea de handicap, acest tip de pariu este de mai multe feluri: european sau asiatic. Are rolul de a echilibra cotele unor evenimente unde diferența de valoare este prea mare, prin afișarea unor cote mai bune, oferind un avantaj virtual echipei mai slab cotate.

În fotbal, dar și handbal, baschet sau alte sporturi din această categorie, de regulă se adăugă un avantaj virtual echipei care pleacă cu șansa a doua. Spre exemplu, dacă Manchester City este favorită să o învingă pe Southampton, atunci casa de pariuri oferă o gamă de pariuri unde Manchester City trebuie să câștige cu cel puțin două goluri diferență. Desigur, acest interval poate să fie și mai mare și poate fi jucat și invers, respectiv ca echipa considerată outsider să nu piardă la o diferență atât de mare.

Plasarea unei mize pe acest tip de pariu și victoria lui Manchester City doar cu 1-0, înseamnă că pariul este pierzător după aplicarea handicapului. Conform caselor de pariuri, Manchester City trebuie să câștige cu 2-0, 3-1, 4-2 sau la diferențe mai mari, depinde de intervalul de handicap ales. Însă, sunt și excepții, atunci când casele de pariuri stabilesc pragul minim de handicap la cel puțin trei goluri diferență. De asemenea, poți paria și pe o victorie la scor a echipei favorite, dar și pe faptul ca outsiderul nu va pierde la o diferență mai mare decât limita respectivă.

Handicapul asiatic

O altă variantă de pariu handicap, popularizată în Asia, este cea care implică numere întregi și jumătate. Dacă handicapul european este doar de valori întregi, cel asiatic va avea întotdeauna două opțiuni de pariere. Handicapul asiatic poate fi atât de valori întregi și de valori zecimale (0.50, 0.75, 1.00). Avantajul acestui pariu este acela că oferă o și mai mare flexibilitate pariorilor.

Exemplu:

Oferta de pariuri cu handicap asiatic variază în funcție de eveniment. Dar să luam același exemplu de mai sus, Manchester City fiind favorită să o învingă pe Southampton. Atunci casa de pariuri oferă pentru acest meci atât posibilitatea de a se câștiga la două goluri diferență, cât și la diferențe mai mici, respectiv 0.25, 0.75 sau +/- 1.

  • Manchester City -0.25: În acest caz, Manchester City trebuie să câștige, la egalitate jumătate din sumă este restituită, iar cealaltă jumătate este pierdută. Asta înseamnă că la o miză de 100 de RON și o cotă de 1.30, atunci 130 RON merg la pariul câștigător, 50 RON dacă este meci egal si pierzi banii dacă pariul este pierzător.
  • Manchester City -0.75: pariul este câștigător în totalitate dacă Manchester City se impune la două goluri diferență. Dacă favorita obține un succes la doar un gol distanță, atunci pariul este câștigător pe jumătate din miza, iar cealaltă jumătate este rambursată.

Aceste tipuri de pariuri se pot aplica și în cazul echipei outsidere. De asemenea, pariurile pe tip handicap sunt aplicate și altor sporturi. În Statele Unite ale Americii, sunt sporturi unde pariul handicap este chiar mai popular decât oricare alt tip de pariu.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

BLAJ

Blajul va fi conectat la Autostrada Sebeș-Turda printr-un DRUM EXPRES. Peste 30 milioane de euro din PNRR

Publicat

Blajul va fi legat la autostrada A10 de un drum expres. Anunțul a fost făcut de Florin Roman și primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar.

”Construim un drum rapid, în regim de drum expres între Teiuș și Blaj, finanțat cu peste 30 milioane de euro din Programul Național de Redresare și Reziliență, pentru perioada 2021-2027. Este conectarea cu autostrada Sebeș-Turda”, a scris Florin Roman pe rețeaua de socializare.

Reamintim că Ministerul Fondurilor Europene a pus joi în dezbatere publică Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), prin care România va putea accesa 30,4 miliarde de euro prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă. Drumul expres A10 – Teiuș – Blaj este unul dintre proiectele propuse, cu valoare de 30,8 milioane euro.

”În normativele elaborate de autoritățile române, caracteristicile drumului expres nu diferă foarte mult de specificațiile unei autostrăzi. Sigur, există și diferențe, iar cea mai mare este existența, pe autostradă, a unei benzi de urgență pe fiecare sens. Altă diferență o reprezintă faptul că benzile de circulație sunt cu 25 de centimetri mai înguste, iar în ceea ce privește viteza, aceasta ajunge la maxim 120 km/h.

Drumul expres Teiuș – Blaj este cea mai importantă investiție strategică în infrastructura rutieră pentru Blaj și Valea Târnavelor, care va transforma zona noastră într-un pol de creștere regional”, susține primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Alte proiecte amintite de cei doi sunt computerul tomograf la spitalul Blaj, trecerea “Podului Minciunilor” de la Ministerul Transporturilor la municipiul Blaj, lucrări de modernizare a iluminatului public, amenajarea rigolelor în Crăciunelu de Jos.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

TOP domenii în care s-au făcut cele mai multe angajări de la începutul pandemiei. Care au fost specializările cele mai căutate

Publicat

Clasamentul domeniilor cu cele mai multe angajări de la începutul pandemiei este condus de IT, urmat de comerţ (comerţ en-gros şi retail), construcţii şi domeniul de consultanţă financiară, potrivit unui comunicat al unei platforme de recrutare.

Cumulat, cele patru domenii au fost responsabile pentru mai mult de jumătate din numărul de locuri de muncă pentru care angajatorii au postat anunţuri pe platforma BestJobs, în perioada aprilie-octombrie 2020.

Pe primul loc, cu cele mai multe angajări, s-au situat companiile din IT, care au scos la concurs peste 12.000 de locuri de muncă de la începutul pandemiei, în condiţiile în care restricţiile în circulaţia persoanelor şi implementarea politicii de work-from-home au dus la accelerarea digitalizării şi adopţia noilor tehnologii.

„Top trei joburi pentru care companiile au căutat să angajeze în pandemie au fost Software Developers, Support Engineer şi System Administrator”, se menţionează în comunicat.

Pe locul doi în topul domeniilor de activitate care au continuat să facă angajări masive este comerţul, cu peste 11.000 de locuri de muncă în comerţul en-gros şi cu peste 6.000 de locuri de muncă în retail, în condiţiile în care activităţile considerate esenţiale, precum comerţul cu alimente şi bunuri de larg consum, au funcţionat permanent de la începutul pandemiei.

Printre specialiştii cei mai căutaţi din acest domeniu au fost agenţii/reprezentanţii de vânzări, Logistic Planners şi Trade Marketing Specialists.

„Construcţiile ocupă locul trei în top, alături de domeniul financiar-consultanţă, cu puţin peste 6.000 de locuri de muncă scoase la concurs fiecare. Există şi domenii a căror activitate a fost foarte afectată şi care au îngheţat angajările pe fondul impactului generat de pandemia de coronavirus asupra anumitor sectoare economice, precum organizarea de evenimente şi târguri sau activităţile recreative şi artistice”, se mai spune în comunicat.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Numărul turiștilor cazați în județul Alba a scăzut cu 40%, în primele 9 luni ale anului. Câți dintre ei au fost străini

Publicat

turism alba

În județul Alba, în primele 9 luni ale anului, sosirile de turiști au scăzut cu 37,7%, comparativ cu perioada corespunzătoare din 2019. Înnoptările în unitățile de cazare au fost cu 39,2% mai puține.

Din datele Direcției Regionale de Statistică (DRS) Alba, în perioada ianuarie – septembrie, în unităţile turistice din judeţ (cu minim 10 locuri pat) au fost cazaţi 97.569 turişti, turiştii români deţin o pondere de 96,8 din numărul total de turişti înregistraţi la nivelul județului Alba, iar turiştii străini (3.101 persoane) reprezintă 3,2%.

Numărul de înnoptări ale turiştilor în structurile de primire turistică din judeţ (cu minim 10 locuri pat), înregistrate în perioada ianuarie – septembrie a fost de 177.927, mai putin cu 39,2% faţă perioada corespunzătoare din 2019.

Durata medie a sejurului în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare în această perioadă a fost de 1,82 zile, față de 1,87 zile din perioada corespunzătoare a anului anterior.

În septembrie 2020, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat scăderi cu 15,7%, iar înnoptările cu 14,6%. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din judeţ în luna septembrie 2020 a fost de 23,9%.

În luna septembrie 2020, în unităţile turistice din judeţul Alba (cu minim 10 locuri pat) au fost cazaţi 17.120 turiști, majoritatea au fost cazați în hoteluri (34,4%), pensiuni agroturistice (31,8%), pensiuni turistice (17,9%).

S-a înregistrat o scădere cu 3.191 persoane faţă de luna septembrie 2019 si cu 12.971 persoane (-43,1%) faţă de luna anterioară.

Numărul de înnoptări ale turiştilor în structurile de primire turistică din judeţ (cu minim 10 locuri pat) înregistrate în septembrie 2020 a fost de 29.779, mai putine cu 5.083 faţă de luna septembrie 2019.

Durata medie a sejurului în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare în această lună a fost de 1,74 zile, mai mare decât cea din septembrie 2019 (1,72 zile).

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din judeţ în luna septembrie 2020 a fost de 23,9% (faţă de 25,9% în septembrie 2019), pe ţară înregistrându-se un indice de 26,3% (faţă de 37,7% din luna septembrie 2019).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

O nouă categorie de angajați, inclusă în categoria condiţiilor speciale de muncă. Se vor putea pensiona mai repede cu 13 ani

Publicat

Camera Deputaţilor a adoptat recent, în calitate de cameră decizională, un proiect de lege care prevede includerea angajaților din industria de armament în categoriile grupei I de muncă. Proiectul va merge la președintele Klaus Iohannis spre promulgare.

Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 108/2020 pentru completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost adoptată de Camera Deputaților în 24 noiembrie.

Potrivit documentului, persoanele care lucrează în anumite activități din industria de armament vor beneficia de pensie pentru limita de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, pentru un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani realizat în aceste activităţi.

Activităţile din industria de armament prevăzute în proiect sunt:

  • fabricarea, manipularea, transportul nitroglicerinei, explozivilor, pulberilor negre, pulberilor fără fum, produselor pirotehnice în unităţile de producţie a explozivilor precum şi fabricarea nitrocelulozelor şi a celuloidului în aceleaşi unităţi de producţie a explozivilor;
  • fabricarea muniţiilor şi a elementelor de muniţii, locurile de muncă în care se execută operaţii cu exploziv de iniţiere, exploziv cu caracteristică de sensibilitate mare, precum şi locurile de muncă în care se execută operaţii cu explozivi aromatici, la care angajaţii vin în contact direct cu aceştia;
  • operaţii de distrugere a muniţiilor încărcate şi a elementelor de muniţii încărcate, a pulberilor, a explozivilor şi a produselor pirotehnice;
  • delaborarea muniţiilor şi a elementelor pirotehnice încărcate cu substanţe explozive sau incendiare.

Potrivit proiectului, persoanele care au avut activitate la locurile de muncă menţionate mai sus „beneficiază de pensie pentru limita de vârsta cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, pentru un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani realizat în aceste activităţi“.

Proiectul adoptat și de Senat, acum și de Camera Deputaţilor, va fi trimis spre promulgare președintelui.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate