Connect with us
Publicitate

POLITICA

Parlamentarii PDL au ameninţat cu boicotarea aniversării a 150 de ani a Senatului, după ce preşedintele Traian Băsescu nu a fost invitat la manifestare

Publicat

Preşedintele Traian Băsescu a fost “tăiat” de pe lista invitaţilor la aniversarea a 150 de ani a Senatului. Liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, a anunţat, miercuri, că democrat-liberalii au cerut convocarea unui nou Birou Permanent pentru discutarea acestei decizii şi a precizat că, dacă nu se va ţine cont de această cerere, PDL nu va participa la manifestări.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că nu l-a invitat pe preşedintele Traian Băsescu la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului pentru a nu crea un moment penibil, ţinând cont că şeful statului a militat constant pentru Parlament unicameral.

Liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, a cerut, miercuri, un vot pentru ca plenul să decidă dacă şeful statului poate participa la şedinţa de aniversare a Senatului, însă cererea acestuia nu a fost supusă votului, iar şedinţa de plen a fost suspendată.

Ulterior, Dumitru Oprea a anunţat că democrat-liberalii au cerut convocarea unui nou Birou Permanent pentru discutarea neinvitării preşedintelui Băsescu la aniversarea Senatului.

Încercarea de convocare miercuri a unei şedinţe a Biroului Permanent pentru a discuta problema neinvitării preşedintelui Traian Băsescu la aniversarea Senatului a eşuat, în condiţiile în care ora reuniunii a fost incertă, iar Tăriceanu, care a convocat-o, a lipsit, ca şi majoritatea membrilor BP.

Oprea a precizat că a strâns cele cinci semnături necesare pentru cererea de convocare a şedinţei Biroului Permanent al Senatului, începând cu ora 12.00 şi aşteaptă un răspuns în acest sens de la preşedintele Senatului.

Oprea a anunţat că s-a consultat cu colegii din grupul parlamentar privind o boicotare a acestui eveniment.

”Pentru modul în care instituţia tratează personalităţile ţării şi instituţiile cheie ale României, este posibilă neimplicarea noastră în sărbătoarea de săptămâna viitoare prilejuită de cei 150 de ani de când Senatul există”, a spus liderul senatorilor PDL.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax