Connect with us
Publicitate

POLITICA

„Parlamentul viitor are nevoie de juriști”: Avocatul Marcel Simion și-a anunțat intenția de a candida pentru un loc în Camera Deputaților

Publicat

„Parlamentul viitor are nevoie de juriști”, consideră avocatul Marcel Simion, care și-a anunțat intenția de a candida pentru un post de deputat pe Colegiul Alba Iulia. Consilierul județean este de părere că, mai ales în contextul actual, când Curtea Constituțională a pus lupa pe actele normative adoptate în Parlament, un avocat și experiența acestuia sunt absolut necesare în rândurile parlamentarilor.

Marcel Simion susține că este recomandat de cei peste 30 de ani de când profesează ca avocat, precum și de cei 8 ani în care a deținut funcția de decan al Baroului Alba și speră să obțină susținerea colegilor săi din PDL. Consilierul județean ne-a declarat că nu a purtat încă discuții oficiale în legătură cu candidatura sa, dar că este hotărât să intre în lupta care se va da în toamnă, pentru un loc în Camera Deputaților.

„Parlamentul viitor are nevoie și de juriști, persoane cu experiență în domeniu, pentru ca legislația care se va adopta să fie mai coerentă și mai bine articulată cu prevederile Constituției României. Mai ales că, în ultima perioadă, prin deciziile sale, Curtea Constituțională a  constatat neconstituționalitatea mai multor prevederi din actele normative adoptate de Parlament. Un jurist în Parlament, în speță avocat, este absolut necesar pentru avizele abținute în comisia juridică pentru acte normative, în vederea unei informări corecte și complete a parlamentarilor, astfel încât votul acestora să contribuie la adoptarea unor acte normative constituționale și mai ales funcționale, care să ducă la rezolvarea problemelor societății actuale. Experiența pe care o am ca jurist, cei 30 de ani de când practic avocatura și cei 8 ani în care am fost decan al Baroului Alba cred că mă recomandă pentru un post de deputat în Camera Deputaților”, a declarat avocatul.

Argumentele cu care Marcel Simion își anunță candidatura sunt cât se poate de solide și, într-adevăr, un jurist în Parlamentul României, în contextul actual s-ar putea dovedi mai mult decât necesar. Singura problemă este aceea că Simion nu este singurul avocat din rândurile PDL Alba, care pare ar fi interesat de un loc în Parlament. Consilierul județean Marius Costinaș și-a anunțat deja public intenția de a candida la Camera Deputaților pe Colegiul Alba Iulia. Rămâne de văzut care dintre cei doi avocați vor beneficia de girul democrat-liberalilor din Alba.

Citiți mai multe despre posibili candidați ai PDL și USL la parlamentare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ioan

    luni, 27.08.2012 at 09:44

    Nu aveti dreptate d-le jurist!Sunteti prea multi juristi in senat,parlament si guvern.Noi cei multi avem nevoie de conducatori cu picioarele pe pamint,de oameni care traiesc realitatea,de oameni care cunosc practic de pe teren cum stau lucrurile.NU AVEM NEVOIE DE TEORETICIENI CARE SA-SI FACA LEGI CE-I FAVORIZEAZA NUMAI PE EI,SAU LEGI CU FISURI CE POT FI INTERPRETATE NUMAI DE EI,NOI VREM legi ECHITABILE.IN BRANSA ACEASTA SUNT CEI MAI MULTI CORUPTI,DAR NUMAI VOI ATI PROMOVAT CRESTEREA CORUPTIEI IN TARA PRIN MODUL CUM INTENTIONAT ATI GINDIT SI PROMOVAT LEGI CU SUBINTELESURI[vezi cazul Iorgovan,si a altora]VOI NU STITI CE E ACELA-BUNUL SIMT,SAU ONESTITATE PTR. CA NU AVETI NOTIUNEA UNUI PRACTICIAN====SIMTUL MASURII===ATI FACUT UN SCUT DIN NOTIUNEA DE ++++IMUNITATE+++SI ABUZATI DE EA..PTR.VOI NU MEXISTA LEGE CARE SA O RESPECTATI IN ROMANIA.ORICE JURIST SFIDEAZA PE CEILALTI DIN ALTE DOMENII.Ginditi la:ADEVARATA BOGATIE A OMULUI CONSTA IN A FI,NU IN A AVEA.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax