Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pârtiile de schi de la Transalpina-Voineasa se deschid săptămâna viitoare. Drumul de la Oașa la Obârșia Lotrului rămâne deschis

Publicat

Pârtiile de schi de la Obârşia Lotrului se vor deschide săptămâna viitoare. Startul sezonului de iarnă la Domeniul schiabil Transalpina – Voineasa va fi dat vineri, 17 decembrie, începând cu ora 9:00, a anunțat administratorul domeniului. 

În zonă se va putea ajunge și pe şoseaua DN 67C – Transalpina pe sectorul de drum dinspre judeţul Alba, lăsat deschis în această iarnă de CNAIR, pentru prima dată de la inaugurarea şoselei, la solicitarea prefecţilor din Vâlcea şi Alba, care au dorit să ofere turiştilor alternative la rutele obişnuite către staţiunile montane din cele două judeţe.

Citește și Premieră: Transalpina rămâne deschisă peste iarnă, pe tronsonul cuprins între Obârșia Lotrului și barajul de la Oașa

Pe pârtiile de schi de la Obârşie se va putea schia în fiecare zi, de luni şi până duminică, între orele 9:00 şi 16:30, tarifele pentru skipass-uri din acest sezon fiind de 150 de lei pentru o cartelă de o zi şi 110 de lei (până la ora 14:00) sau 100 de lei (după ora 13:00) pentru o cartelă de o jumătate de zi.

Săptămâna acesta, administratorii domeniului au avut şi o întâlnire cu reprezentanţii structurilor de intervenţie în caz de urgenţă din Vâlcea, fiind puse la punct ultimele pregătiri pentru ca turiştii să beneficieze de condiţii optime şi să fie în siguranţă pe pârtie şi în afara ei.

„Consider că este cel mai important să fie asigurată siguranţa celor care vor ajunge în zonă. De aceea, am insistat ca înainte de deschiderea domeniului să se verifice foarte atent instalaţiile din toate punctele de vedere – de la obţinerea autorizaţiilor şi până la stabilirea în detaliu a ceea ce înseamnă intervenţia în cazul unor evenimente neprevăzute.

Pe partea de acces, am luat deja măsuri, iar echipele de la Drumurile Naţionale, Poliţia Rutieră, Jandarmerie, Salvamont sunt pregătite pentru a interveni în caz de urgenţă. Rămâne ca şi Primăria Voineasa şi administratorul domeniului să-şi îndeplinească atribuţiile asumate, pentru a putea deschide în condiţii optime sezonul de schi”, a transmis prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat, după întâlnirea de la Obârşia Lotrului.

Primarul comunei Voineasa, Gabriel Năstăsescu, a menţionat că în acest sezon vor fi redeschise şi traseul telegondolă 2 şi telescaunul, care nu au funcţionat în ultimii patru ani. În plus, a nins în ultimele zile în zonă, astfel că stratul de zăpadă depăşeşte pe alocuri chiar şi o jumătate de metru.

Domeniul schiabil Transalpina se găseşte în Munţii Latoriţei, subunitate a Munţilor Parâng, în apropierea lacului de acumulare de la Vidra, la aproximativ 70 de kilometri de Râmnicu Vâlcea.

Lungimea pârtiilor însumează circa nouă kilometri, acestea fiind situate de la cota 1.350 metri şi până la cota 1.800 metri.

sursa: agerpres.ro, Facebook (Domeniul schiabil Transalpina – Voineasa)

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax