Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Paștele catolic: Mesajul transmis credincioșilor de arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, ÎPS Kovacs Gergely. Apel la iubire

Publicat

ÎPS Kovacs Gergely, arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia a transmis mesajul de Paștele Catolic 2024, pentru toți credincioșii romano-catolici. 

Preasfințiți frați preoți, dragi credincioși! „Eu sunt învierea și viața. Cine crede în mine, chiar dacă moare, va trăi.” (Ioan 11:25)

Paștele este sărbătoarea învierii Domnului nostru Iisus Hristos, piatra de temelie a credinței noastre. După cum scrie apostolul Sf. Pavel: „Dacă Hristos nu a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, dar zadarnică este și credința voastră” (1 Cor 15, 15).

Cu învierea Sa, Isus a dovedit că atunci când viața noastră pe pământ se termină, nu moartea veșnică, ci viața veșnică ne așteaptă. El nu neagă faptul morții, nu o înfrumusețează, dar cu învierea sa învinge și rupe puterea morții.

VEZI ȘI: VIDEO: SLUJBĂ de ÎNVIERE la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia. VIGILIA Pascală din Sâmbăta Sfântă

De aceea cântăm Aliluia, căci a înviat așa cum a prezis. „Eu sunt învierea și viața. Cel care crede în mine, chiar dacă va muri, va trăi” , spune Iisus în Betania, când ajunge la înmormântarea prietenului său Lazăr, care este mort de patru zile, în zilele grele de doliu.

Acolo unde este Isus, viitorul promis devine prezent

Acolo unde este Isus, viitorul promis devine prezent. Isus spune despre Sine că El este învierea și viața și își va dovedi pretenția prin învierea Sa. Mai mult, nu numai că o îndreptățește, ci promite și aceeași înviere, viață veșnică, tuturor celor care cred în ea.

Lumea noastră modernă nu știe unde să plaseze credința în înviere, viața după moarte, așa că vrea să creeze fericire aici pe pământ, promițând un paradis pământesc. Astfel, conștiința vieții de după moartea pământească, a fericirii veșnice, devine din ce în ce mai obscură, iar dorul după ea se estompează.

Vestea bună a vieții veșnice și speranța fericirii veșnice după moarte sunt primite cu scepticism de mulți oameni din timpul nostru.

Promisiunea fericirii complete disponibile chiar acum, în viața noastră pământească, este tentantă. Mulți oameni își aranjează viața, își planifică și își tratează semenii ca și cum ar trăi aici pe pământ pentru totdeauna.

Isus a adus un alt fel de viață

O persoană fără credință știe atât de multe despre viață: ne naștem și într-o zi murim. Fără Dumnezeu, despre asta înseamnă viața. Cu toate acestea, Isus a adus un alt fel de viață care nu începe cu nașterea noastră și nu se termină cu moartea noastră.

Această viață începe și se termină în Isus. Cuvintele lui Isus evidențiază că există și moarte spirituală, care este mai rea decât moartea fizică. Totuși, este posibil și să învii din moarte spirituală și spirituală, dintr-o viață coruptă de păcat. Isus îi poate învia pe cei care se încred în El din înfățișarea vegetativă-creștinism.

Învierea lui Hristos este dovada că și noi suntem capabili de un creștinism autentic plin de viață. Când Isus spune „Eu sunt învierea și viața” , el ne spune tuturor că merită să trăim viața pe care a trăit-o.

Învierea lui Isus Hristos are un mesaj special pentru noi în acest an, care este anul pastoral al comunității care se reînnoiește prin rugăciune în arhiepiscopia noastră. Avem nevoie de reînnoire, înviere, viață nouă.

Dragostea adevărată este singurul conținut real al vieții

Pentru o viață ca Isus a trăit-o, împlinind pe deplin voința Tatălui. Dragostea adevărată este singurul conținut real al vieții, orice altceva este efemer.

Trebuie să căutăm această nouă viață cu ajutorul rugăciunii, în care căsătoria, familia și viața concepută sunt sfinte. Doar o viață creștină trăită în mod autentic este demnă de Isus. Un mod de viață direct, cu caracter, coloană vertebrală, care este fidel promisiunilor și jurămintelor sale.

Cel care nu-și înșală aproapele și nu defăimează, nu râvnește și nu-și ia pe altul, respectă și ajută pe cei abătuți și nevoiași. Cu ajutorul lui Isus, reînnoirea este posibilă atât în ​​viața personală, cât și la nivel comunitar.

Iisus Hristos poate da viață creștinismului nostru superficial

Chiar și astăzi, Iisus Hristos poate da viață creștinismului nostru superficial, obosit, indiferent, muribund, El poate, de asemenea, să învie comunități căldice. Ne poate susține în eforturile credinței noastre, angajamentului nostru, perseverenței noastre, încercărilor noastre, ideilor noastre.

El ne poate regenera într-o arhiepiscopie vie, o parohie, dacă credem în El și acționăm conform voinței Lui.

Învierea lui Isus Hristos nu este doar un fapt istoric în urmă cu două mii de ani, ci și o realitate astăzi. El a înviat, el trăiește, el este cu noi. El vrea să ne dea viață, viața reală. Perspectiva vieții umane nu este moartea, distrugerea fizică, ci învierea, viața veșnică.

Să căutăm posibilitățile unei noi vieți, să ne străduim să fim reînnoiți, să nu ne slăbim, să nu ne pierdem speranța, să nu ne clintiți în credința noastră, să perseverăm în dragoste. „Să cânte pământul și cerul să cânte”, și cântăm și noi: Hristos a înviat! Fie ca Hristosul Înviat să ne umple pe toți de viață – Paște Fericit! ÎPS Kovacs Gergely

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax