Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pastile folosite în viața de zi cu zi care te pot lasa fără permis. Medicamente care ar putea duce în eroare testele anti drog

Publicat

Unele pastile, banale de altfel pot genera un rezultat pozitiv la testul antidrog al polițiștilor. Este vorba despre testele anti drog care se fac de obicei la control, în trafic. 

Unele pastile pot reacționa cu substanța din testele polițiștilor, fapt ce poate duce la o serie de complicații. Vorbim despre pastile banale, precum cele de răceală sau gripă care pot conține codeină.

Codeina ar putea reacționa pozitiv la testele antidrog pentru amfetamine sau opiacee.

De asemenea și medicamentele pentru diabet sau antitusive pot genera rezultate fals pozitive la testele rapide efectuate de polițiști în trafic.

Situația este una complicată pentru un șofer depistat pozitiv în trafic. După testarea din trafic acesta va fi condus la o unitate medicală pentru prelevarea de probe biologice. Probele se iau din sânge și urină.

La nivelul județului Alba, la momentul implementării testelor antidrog din Alba, în 2022 aproape 70 % dintre teste au fost greșite. Momentan o sitație anul 2023 nu a fost făcută publică de reprezentanții inspectoratului.

Mai exact pe parcursul anului 2022, din 114 rezultate pozitive pentru droguri pentru șoferii testați din Alba, doar 37 au fost confirmate de testele de laborator.

Restul fie au fost erori ale aparatului, fie substanța activă nu a putut fi detectată la laborator.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mark

    miercuri, 10.01.2024 at 08:33

    Which is why, this roadside testing is so unjustified and should cease until better, more accurate methods are developed. Why should a person (who’s innocent) have to prove that, through lost time, money & effort? They shouldn’t, is the answer!! It’s up to the police, to prove you are guilty FIRST!! BEFORE any „hardship” is given to a person.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax