Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pastorul olandez din Ocna Mureș, acuzat de viol, a scăpat de arest preventiv. Decizia Tribunalului Alba: control judiciar

Publicat

Pastorul olandez Derk de Jong din Ocna Mureș acuzat că și-a violat nepotul de 5 ani a scăpat de arest preventiv și a primit control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Decizia de înlocuire a măsurii preventive cu controlul judiciar aparține magistraților de la Tribunalul Alba, după ce inculpatul a atacat decizia judecătorului de cameră preliminară de la Judecătoria Aiud. 

Pastorului olandez Derk de Jong, trimis în judecată pe 8 iunie pentru „viol în formă continuată„ i-a fost acceptată contestația asupra deciziei Judecătoriei Aiud, prin care se menținea asupra sa măsura arestării preventive pe o perioada de 30 de zile.

CITEȘTE ȘI: Pastorul olandez de la Ocna Mureş, trimis în judecată pentru violarea unui minor în vârstă de 5 ani

„În baza art. 205 C.pr.pen. coroborat cu art. 4251 alin. (7) pct. 2 lit. a) C.pr.pen. admite contestaţia inculpatului De Jong Derk …deţinut în Penitenciarul Aiud, formulată împotriva încheierii nr. 314/2018, pronunţată la data de 21.09.2018 de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Aiud. Desfiinţează încheierea atacată şi, procedând la soluţionarea cauzei: În baza art. 242 alin. (2) C.pr.pen. înlocuieşte arestarea preventivă a inculpatului cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 24.09.2018 şi până în data de 22.11.2018, inclusiv. În baza art. 215 alin. (1) C.p.pen. pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Poliţia Ocna Mureş conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. (2) C.p.pen. pe timpul controlului judiciar impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza; b) să nu se apropie de persoana vătămată D. J.C.A. sau de mama acestuia D. J. D. ori de martorii V.A, V.I. şi V. C. şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale. În baza art. 215 alin. (3) C.p.pen. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 9/2018 emis de Judecătoria Aiud la data de 16.05.2018, dacă nu este arestat în altă cauză. În baza art. 273 alin. (4) C.pr.pen coroborat cu art. 7 din Legea nr. 178/1997 şi OMJ nr. 414/2009 acordă onorariul de 34,73 lei interpretului S. C. E.. În baza art. 275 alin. (3) C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 24 septembrie 2018.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 80/2018”
se arată în decizia magistraților Tribunalului Alba

Magistrații Tribunalului Alba au admis contestația formulată de olandez și au înlocuit măsura arestării preventive cu controlul judiciar pe o perioadă de 30 de zile.

„Solutia pe scurt: În baza art. 348 alin 2 Cod procedură penală rap. la art. 207 alin. 4, 6 Cod procedură penală menţine măsura arestării preventive a inculpatului D. J. ., deţinut în Penitenciarul Aiud. (mandat arestare preventivă nr. 9/2018 emis de Judecătoria Aiud). Respinge cererea de revocare respectiv de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, formulată de către inculpat personal şi prin apărător ales. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 21.09.2018, ora 10,33. ” soluția inițială de la Judecătoria Aiud

CITEȘTE ȘI: Olandez cu rezidenţă în Ocna Mureş, reţinut de polițiști. Și-ar fi abuzat sexual nepotul în vârstă de 5 ani

Reamintim că cetățeanul olandez care locuieşte la Ocna Mureş, arestat preventiv în 16 mai 2018 pentru agresiune sexuală asupra unui nepot al acestuia în vârstă de 5 ani, a fost trimis în judecată.

Dosarul a fost înregistrat în 8 iunie la Judecătoria Aiud sub acuzaţia de ”viol în formă continuată”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ali Baba

    miercuri, 26.09.2018 at 10:01

    Daca era in Arabia Saudita era spanzurat demult! dar, ce vorbim, aia sunt necivilizati si noi SUNTEM civilizati.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax