Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pastorul olandez din Ocna Mureș, acuzat de viol, a scăpat de arest preventiv. Decizia Tribunalului Alba: control judiciar


Publicat

Pastorul olandez Derk de Jong din Ocna Mureș acuzat că și-a violat nepotul de 5 ani a scăpat de arest preventiv și a primit control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Decizia de înlocuire a măsurii preventive cu controlul judiciar aparține magistraților de la Tribunalul Alba, după ce inculpatul a atacat decizia judecătorului de cameră preliminară de la Judecătoria Aiud. 

Pastorului olandez Derk de Jong, trimis în judecată pe 8 iunie pentru „viol în formă continuată„ i-a fost acceptată contestația asupra deciziei Judecătoriei Aiud, prin care se menținea asupra sa măsura arestării preventive pe o perioada de 30 de zile.

CITEȘTE ȘI: Pastorul olandez de la Ocna Mureş, trimis în judecată pentru violarea unui minor în vârstă de 5 ani

„În baza art. 205 C.pr.pen. coroborat cu art. 4251 alin. (7) pct. 2 lit. a) C.pr.pen. admite contestaţia inculpatului De Jong Derk …deţinut în Penitenciarul Aiud, formulată împotriva încheierii nr. 314/2018, pronunţată la data de 21.09.2018 de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Aiud. Desfiinţează încheierea atacată şi, procedând la soluţionarea cauzei: În baza art. 242 alin. (2) C.pr.pen. înlocuieşte arestarea preventivă a inculpatului cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 24.09.2018 şi până în data de 22.11.2018, inclusiv. În baza art. 215 alin. (1) C.p.pen. pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Poliţia Ocna Mureş conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. (2) C.p.pen. pe timpul controlului judiciar impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza; b) să nu se apropie de persoana vătămată D. J.C.A. sau de mama acestuia D. J. D. ori de martorii V.A, V.I. şi V. C. şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale. În baza art. 215 alin. (3) C.p.pen. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 9/2018 emis de Judecătoria Aiud la data de 16.05.2018, dacă nu este arestat în altă cauză. În baza art. 273 alin. (4) C.pr.pen coroborat cu art. 7 din Legea nr. 178/1997 şi OMJ nr. 414/2009 acordă onorariul de 34,73 lei interpretului S. C. E.. În baza art. 275 alin. (3) C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 24 septembrie 2018.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 80/2018”
se arată în decizia magistraților Tribunalului Alba

Magistrații Tribunalului Alba au admis contestația formulată de olandez și au înlocuit măsura arestării preventive cu controlul judiciar pe o perioadă de 30 de zile.

„Solutia pe scurt: În baza art. 348 alin 2 Cod procedură penală rap. la art. 207 alin. 4, 6 Cod procedură penală menţine măsura arestării preventive a inculpatului D. J. ., deţinut în Penitenciarul Aiud. (mandat arestare preventivă nr. 9/2018 emis de Judecătoria Aiud). Respinge cererea de revocare respectiv de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, formulată de către inculpat personal şi prin apărător ales. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 21.09.2018, ora 10,33. ” soluția inițială de la Judecătoria Aiud

CITEȘTE ȘI: Olandez cu rezidenţă în Ocna Mureş, reţinut de polițiști. Și-ar fi abuzat sexual nepotul în vârstă de 5 ani

Reamintim că cetățeanul olandez care locuieşte la Ocna Mureş, arestat preventiv în 16 mai 2018 pentru agresiune sexuală asupra unui nepot al acestuia în vârstă de 5 ani, a fost trimis în judecată.

Dosarul a fost înregistrat în 8 iunie la Judecătoria Aiud sub acuzaţia de ”viol în formă continuată”.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Ali Baba

    miercuri, 26.09.2018 at 10:01

    Daca era in Arabia Saudita era spanzurat demult! dar, ce vorbim, aia sunt necivilizati si noi SUNTEM civilizati.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

BLAJ

FOTO: Incendiu într-o gospodărie din Blaj. A luat foc bucătăria de vară

Publicat

Pompierii din Blaj intervin, vineri seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din Blaj, de pe strada Gutuiului.

Potrivit ISU Alba, arde o bucătărie de vară de aproximativ 20 mp.

 

”Incendiul este localizat, se lucrează la stingerea acestuia. Nu sunt victime și nu este pericol de propagare la alte anexe sau gospodării”, au informat reprezentanții ISU Alba.

Revenim cu amănunte.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Viituri în Șureanu și în Apuseni. Apele au lovit localitățile Dobra și Gârda Seacă

Publicat

Ploile tprențiale căzute vineri în județul Alba au format viituri în Munții Șureanu și în Munții Apuseni, fiind afectate localitățile Dobra, din comuna Șugag și Gârda Seacă, din comuna Gârda de Sus.

Potrivit primarului comunei Șugag, Constantin Jinar, viitura venită dinspre Sibiu a umflat pârâul din localitatea Dobra, apa a trecut peste șosea și a inundat aproximativ 5 gospodării.

”A făcut dezastru. Apa a fost de un metru înălțime pe șosea. A venit cu putere și a distrus tot ce am făcut aici împreună cu Apele Române, după inundațiile de săptămâna trecută. Apa a venit cu și mai mare putere, a rupt drumul și a afectat tot gospodăriile inundate atunci. În prezent lucrăm cu pompierii de la SVSU Șugag și cu cei de la ISU Alba pentru a evacua apa din curți și pivnițe”, a declarat primarul Constantin Jinar.

Și în Apuseni, la Gârda Seacă, viitura a făcut prăpăd. Drumul a fost blocat cu pietriș și crengi aduse de ape, iar în prezent se lucrează la curățarea acestuia.

Primarul Comunei Gârda de Sus, Marin Vârciu, a postat pe Facebook imagini cu dezastrul lăsat de viitură.

”În urma unei ploi torențiale în satul Gârda Seacă – Gârda de Sus, 03 07 2020”, a scris acesta pe pagina de socializare.

Contactat de reporterul Alba24, acesta a explicat că în localitate nu au fost afectate gospodării, însă viitura a umflat pârâul, iar aluviunile aduse de apă au blocat drumul pe o lungime de aproximativ 50 de metri.

”Drumul nu a fost distrus, doar blocat de aluviuni. Am acționat imediat pentru curățare, iar acum se poate circula pe el”, a declarat primarul Marin Vârciu.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO:”Izbucul” de la Gară – o nouă ”atracție turistică” la Alba Iulia. Apare la fiecare ploaie torențială

Publicat

Ploaia torențială care a căzut vineri după-amiaza, în Alba Iulia a transformat din nou partea dinspre gară a  Bulevardului Încoronării în ”piscină”. Deși a durat doar câteva minute, a fost suficient să se blocheze canalizarea și să refuleze, așa cum se întâmplă de obicei, când este vorba despre o cantitate mai mare de apă.

”A reaparut izbucul de la gară”, a scris cititorul care ne-a trrimis imaginile. Este o nouă ”atracție turistică” la Alba Iulia și apare la fiecare ploaie torențială.

Aproape la fiecare ploaie mai puternică zona intersecției Bulevardului Încoronării cu Bulevardul Ferdinand se umple de apă. Capacele canalelor sunt dislocate de presiunea apei colectate care refulează pe stradă ca dintr-o arteziană.

Nu a fost singurul loc în care furtuna a creat probleme. Din imaginea postată de de o albaiuliancă pe Facebook se poate vedea că și străzile din Cetatea Alba Carolina au fost inundate.

Reamintim că meteorologii au anunţat un nou Cod Portocaliu de furtuni valabil pentru jumătate din ţară, inclusiv judeţul Alba. Avertizarea este valabilă până în această noapte, însă condiţii de instabilitate atmosferică vor fi şi la începutul săptămânii viitoare, în unele zone.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Nu mai este nevoie de acordul vecinilor pentru înființarea unei firme. Legea intră în vigoare din 5 iulie

Publicat

birou

Nu va mai fi nevoie de acordul vecinilor în cazul în care se înființează firme care au sediul social într-un imobil cu destinația de locuințe. Legea nr. 102/2020 care aduce modificări în reglementarea societăților comerciale a fost publicată joi seara în Monitorul official și intră în vigoare din 5 iulie.

Potrivit actului normative, a fost eliminat acordul vecinilor pentru a avea sediu social într-un apartament în care nu se desfășoară activitate comercială.

De asemenea, s-a renunțat la interdicția pentru persoane fizice sau juridice de a fi asociat unic în mai mult de o singură societate cu răspundere limitată (SRL).

Din 5 iulie, în aceeași încăpere vor putea avea sediul social mai multe firme.

Legea nr. 102/2020 abrogă și prevederea din Legea societăților: „La acelaşi sediu vor putea funcţiona mai multe societăţi numai dacă imobilul, prin structura lui şi suprafaţa sa utilă, permite funcţionarea mai multor societăţi în încăperi diferite sau în spaţii distinct partajate. Numărul societăţilor comerciale ce funcţionează într-un imobil nu poate depăşi numărul de încăperi sau spaţii distincte obţinute prin partajare”.

surse: hotnews.ro, avocatnet.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate