Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Patriarhia Română donează biblii pentru instanțele de judecată din țară. Ministrul Justiției apreciază gestul

Publicat

biblie

Ministrul Justiției a anunțat că instanțele de judecată din țară vor fi dotate cu biblii noi, ediția omgială ”100 de ani de la Marea Unire”, donate chiar de către Patriarhia Română. Tudorel Toader a afirmat că apreciază intenția Patriarhiei, deoarece în unele săli de judecată, Sfintele Scripturi sunt deteriorate și au nevoie să fie înlocuite.

”La data de 26 Februarie 2019, Patriarhia Română s-a adresat Ministerului Justiției, făcând cunoscută intenția de a oferi gratuit fiecărei instanțe de judecată din România (în funcție de numărul sălilor de judecată) exemplare din Biblia – ediția omagială 100 de ani de la Marea Unire, necesare depunerii jurământului în cadrul actului de justiție.

CITEȘTE ȘI: Construirea noului sediu al Tribunalului Alba ar putea începe în 2019. Se actualizează documentaţia

Dată fiind importanța pe care practica depunerii jurământului o are în materie procedurală (civilă și penală), ținând cont de reglementarea legală în codurile de procedură a existenței în sălile de judecată a Bibliei (Sfintei Scripturi) și având în vedere faptul că anumite exemplare ale Bibliei care se găsesc, în prezent, în sălile de judecată ale instanțelor sunt deteriorate, Ministerul Justiției a apreciat și sprijină demersul Patriarhiei Române.

Exemplarele vor fi transmise în perioada următoare către fiecare instanță de judecată, cu proces verbal de predare-primire, prin intermediul Serviciului distribuție al Tipografiei Cărților Bisericești a Patriarhiei Române”se arată într-o postare pe Facebook a lui Tudorel Toader

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax