Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Patronul „Transavia”, Ioan Popa are 88,74% din acţiunile „Avicola” Braşov

Publicat

Patronul „Transavia”, Ioan Popa a obţinut 13,76% din acţiunile societăţii „Avicola” Braşov, din cuantumul de 25% pentru care a depus ofertă publică de preluare, la sfârşitul anului trecut. Acum, omul de afaceri deţine 84,59% din capitalul social al firmei braşovene, respectiv 88,74% alături de compania sa din judeţul Alba.

Anunţul a fost făcut de Bursa de Valori Bucureşti, joi, potrivit căruia Popa a achitat 2,76 milioane de lei pentru 931.406 acţiuni. În 2009, acesta a mai cumpărat un pachet de 72,1%  din acţiunile „Avicola” Braşov, iar, prin intermediul „Transavia” SA, mai are încă 4,15% din acţiuni.

Iniţial, Ioan Popa a dorit să achiziţioneze, în schimbul a 5 milioane de lei, un total de 1,7 milioane de acţiuni, respectiv 25% din capitalul social, însă a reuşit preluarea doar a 13,76%. Oferta a fost intermediată de Casa de Brokeraj BT Securities.

Pe bursă, la sfârşitul anului trecut preţul acţiunilor „Avicola” Braşov a fost de maxim 2,35 lei/unitate, fiind în scădere din acest an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax