Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Oamenii anului 2019, din județul Alba. Și-au pus banii, timpul și talentul în folosul excelenței

Publicat

Și-au pus banii, timpul și talentul la bătaie și sunt foarte buni în domeniul lor. În 2019, au făcut diferența prin ceea ce au realizat și au gândit. Alba24 vă prezintă o listă scurtă a oamenilor care au contat în anul care s-a încheiat. 

Ioan Popa, proprietarul Companiei ”Transavia”, finanțează din banii companiei dar și ai săi personal, construcția Centrului Medical de Recuperare pentru copii, ”Maria Beatrice”, care se va numi ”Transavia Medical Center”. Acesta a prezentat proiectul investiției alături de fiica sa, Theodora Popa și de Sebastian Onac, fondatorul Centrului ”Maria Beatrice”.

Familia Popa, la anunțarea finanțării pentru noua clinică

  • „Am avut o preocupare în ultimii ani, în a realiza ceva în Alba, ceva care să poarte numele companiei. Am tot încercat pe la autorități, pe la diverși, să găsim ceva care să fie de utilitate publică, nu să fie ceva de care să beneficieze cineva sau să facă neapărat o afacere din el. Ne-am intersectat cu cei de lângă noi, de aici, (n.r. Sebastian Onac, președintele Maria Beatrice), care și dumnealui avea în gândirea sa realizarea unui proiect mai mare decât ce face acum, astfel încât s-a născut această idee de a construi un centru medical, un spital în Alba Iulia, un spital de recuperare pentru copii (…) Pe banii companiei Transavia și ai mei personal, dacă este nevoie, ai familiei mele se va construi acest spital”, a declarat Ioan Popa.

Vezi cum va arăta spitalul și ce spune Ioan Popa, aici: LIVE VIDEO: Compania Transavia construiește un spital la Alba Iulia. Declarația omului de afaceri Ioan Popa

Primarul din Ciugud, Gheorghe Damian, a reușit să aducă două noi investiții în zona de dezvoltare a comunei sale.

Gheorghe Damian

Primarul din Ciugud, Gheorghe Damian, a spus că în prezent, acolo își desfășoară activitatea peste 30 de firme, care aduc la bugetul local mai mult de un milion de euro anual, cam jumătate din bugetul comunei.

Administrația locală a decis și construcția unei creșe în apropierea fabricilor, tocmai pentru ca părinții să își poată lua sau aduce copiii aproape de locul lor de muncă, fără a pierde prea mult timp pe drum.

Vezi și: Două fabrici noi vor fi inaugurate anul acesta, la Ciugud. Zona de dezvoltare economică a comunei va fi dotată și cu o creșă

Sergiu Pașca este la ora actuală unul dintre cei mai importanți oameni de știință la nivel mondial. Un grup de cercetători condus de savantul din Aiud și soția sa, Anca, a făcut o descoperire extrem de importantă pentru medicina modernă. Cei doi au identificat un compus care poate preveni deteriorarea celulelor creierului din cauza expunerii scăzute la oxigen în dezvoltarea timpurie.

s

Sergiu Pașca s-a născut şi a crescut în Aiud, remarcându-se încă din anii şcolii generale şi ai liceului. A obţinut mai multe premii în timpul şcolii, atât la olimpiadele şi competiţiile judeţene, cât şi la cele naţionale.

Detalii despre activitatea sa științifică, aici: Sergiu Pașca și soția sa, Anca – descoperire de importanță mondială într-un proiect comun de cercetare, legat de copii

Ciprian Grădinariu este Country Manager al Solina. După ce un incendiu devastator a distrus total fabrica din Alba Iulia, echipa condusă de acesta a reușit să se organizeze imediat. În ciuda șocului foarte mare resimțit de business, Ciprian Grădinariu a reușit imposibilul: oamenii săi și-au păstrat locurile de muncă și compania și-a păstrat în mare parte clienții.

La trei săptămâni după incendiu, Solina a solicitat o nouă autorizație de construcție.

  • ”Menținerea pieței și siguranța angajaților sunt prioritățile noastre în acest moment. Așadar, la scurt timp după incendiu, echipa de management Solina România, împreună cu managementul grupului francez Solina, a demarat acțiuni care au ca și obiectiv principal reluarea activităților logistice, de vânzare și producție ale companiei. În prima etapă, s-a decis transferul temporar al producției către alte locații din cadrul grupului, pentru a susține continuitatea business-ului. Ulterior, s-a concretizat închirierea unui spațiu pentru depozitare, însumând o suprafață de peste 4000 de mp., adecvat specificului companiei, localizat în Alba Iulia. Începând cu 6 februarie, activitățile de reaprovizionare, depozitare și logistică au fost reluate cu succes” a transmis Ciprian Grădinariu, la 4 zile după izbucnirea incendiului.

Claudiu Necșulescu, proprietarul companiei Jidvei, a reușit să facă din compania JIDVEI,  cel mai mare producător de vin de origine controlată din România și cel mai mare producător de vin din Europa provenit dintr-o singură podgorie. 100 de milioane investiți (cea mai mare din industria de profil de la noi, potrivit comunicatului); 35 de milioane de litri capacitate de stocare (de asemenea, cea mai mare din industria de profil); o evoluție a suprafețelor plantate cu viță de vie de la 630 de hectare la privatizare până la 2.500 de hectare, în prezent; cea mai mare cramă gravitațională din Europa (și prima din România); pionierat în ceea ce privește adoptarea noilor tehnologii în domeniu (prima școală de viță de vie, prima cramă cu flux de producție complet computerizat, prima mașină de plantat cu GPS și altele); peste 1.000 de angajați în momentul de față.

Vinurile produse pe Târnave au cucerit în 2019 zeci de medalii internaționale la cele mai importante competiții din Europa, Asia și America. Claudiu Necșulescu (împreună cu tatăl său Liviu Necșulescu și cu cele două fiice Ana și Maria, la care le-a predat o parte din managementul companiei) este decis să demonstreze că barierele pot fi depășite, iar ”primul loc, este doar primul pas” în evoluția următoarea a brandului Jidvei.

În 2020 vor continua să investească în educație și în excelență, compania Jidvei finanțând burse de excelență pentru studenți și performanța olimpicilor României. La sfârșitul anului 2019, Claudiu Necșulescu a încheiat un parteneriat pentru susținerea Comitetului Olimpic Român. ”Întotdeauna am considerat ca cea mai importantă și solida investiție este în oameni, atât la nivelul Grupului pe care il conduc, cât și la nivelul comunitatilor în care ne desfăsuram activitatea. De aceea am susținut mereu acțiuni din domeniul educației, culturii si sportului, domenii care presupun consecventa, dedicare, munca, extrem de multa voința si perseverenta, valori care se afla în centrul filosofiei noastre.”

Mihnea Costachi este în elita mondială a jucătorilor de șah. Anul acesta a reușit o performanță de excepție la Campionatele Mondiale de juniori sub 20 de ani din India, unde s-a clasat pe locul 8.

  • Calitatea jocului său i-a determinat pe organizatori să îl supună unui test anti-cheating,  sau anti-trișat, dat fiind că în unele concursuri au existat jucători care au fost prinși utilizând dispozitive electronice, ceea ce este strict interzis.

Nu a fost cazul lui Mihnea, al cărui joc excelent s-a datorat doar ambiției extraordinare și forței sale de concentrare în momentele decisive.

Artistul din Alba Iulia, George Bodocan trăieşte şi creează în Franţa de mai mulți ani. A cumpărat acolo o şcoală veche într-un sat din sudul ţării şi a transformat-o într-un centru internaţional de artă.

 

A cumpărat de la primăria locală clădirea unei foste şcoli, care nu mai funcţiona încă din anii 90, şi a transformat-o într-un centru internaţional de artă care şi-a deschis porţile la finalul lunii iulie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax