Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Oamenii anului 2019, din județul Alba. Și-au pus banii, timpul și talentul în folosul excelenței


Publicat

Și-au pus banii, timpul și talentul la bătaie și sunt foarte buni în domeniul lor. În 2019, au făcut diferența prin ceea ce au realizat și au gândit. Alba24 vă prezintă o listă scurtă a oamenilor care au contat în anul care s-a încheiat. 

Ioan Popa, proprietarul Companiei ”Transavia”, finanțează din banii companiei dar și ai săi personal, construcția Centrului Medical de Recuperare pentru copii, ”Maria Beatrice”, care se va numi ”Transavia Medical Center”. Acesta a prezentat proiectul investiției alături de fiica sa, Theodora Popa și de Sebastian Onac, fondatorul Centrului ”Maria Beatrice”. 

Familia Popa, la anunțarea finanțării pentru noua clinică

  • „Am avut o preocupare în ultimii ani, în a realiza ceva în Alba, ceva care să poarte numele companiei. Am tot încercat pe la autorități, pe la diverși, să găsim ceva care să fie de utilitate publică, nu să fie ceva de care să beneficieze cineva sau să facă neapărat o afacere din el. Ne-am intersectat cu cei de lângă noi, de aici, (n.r. Sebastian Onac, președintele Maria Beatrice), care și dumnealui avea în gândirea sa realizarea unui proiect mai mare decât ce face acum, astfel încât s-a născut această idee de a construi un centru medical, un spital în Alba Iulia, un spital de recuperare pentru copii (…) Pe banii companiei Transavia și ai mei personal, dacă este nevoie, ai familiei mele se va construi acest spital”, a declarat Ioan Popa.

Vezi cum va arăta spitalul și ce spune Ioan Popa, aici: LIVE VIDEO: Compania Transavia construiește un spital la Alba Iulia. Declarația omului de afaceri Ioan Popa

Primarul din Ciugud, Gheorghe Damian, a reușit să aducă două noi investiții în zona de dezvoltare a comunei sale. 

Gheorghe Damian

Primarul din Ciugud, Gheorghe Damian, a spus că în prezent, acolo își desfășoară activitatea peste 30 de firme, care aduc la bugetul local mai mult de un milion de euro anual, cam jumătate din bugetul comunei.

Administrația locală a decis și construcția unei creșe în apropierea fabricilor, tocmai pentru ca părinții să își poată lua sau aduce copiii aproape de locul lor de muncă, fără a pierde prea mult timp pe drum.

Vezi și: Două fabrici noi vor fi inaugurate anul acesta, la Ciugud. Zona de dezvoltare economică a comunei va fi dotată și cu o creșă

Sergiu Pașca este la ora actuală unul dintre cei mai importanți oameni de știință la nivel mondial. Un grup de cercetători condus de savantul din Aiud și soția sa, Anca, a făcut o descoperire extrem de importantă pentru medicina modernă. Cei doi au identificat un compus care poate preveni deteriorarea celulelor creierului din cauza expunerii scăzute la oxigen în dezvoltarea timpurie.

s

Sergiu Pașca s-a născut şi a crescut în Aiud, remarcându-se încă din anii şcolii generale şi ai liceului. A obţinut mai multe premii în timpul şcolii, atât la olimpiadele şi competiţiile judeţene, cât şi la cele naţionale. 

Detalii despre activitatea sa științifică, aici: Sergiu Pașca și soția sa, Anca – descoperire de importanță mondială într-un proiect comun de cercetare, legat de copii

Ciprian Grădinariu este Country Manager al Solina. După ce un incendiu devastator a distrus total fabrica din Alba Iulia, echipa condusă de acesta a reușit să se organizeze imediat. În ciuda șocului foarte mare resimțit de business, Ciprian Grădinariu a reușit imposibilul: oamenii săi și-au păstrat locurile de muncă și compania și-a păstrat în mare parte clienții. 

La trei săptămâni după incendiu, Solina a solicitat o nouă autorizație de construcție. 

  • ”Menținerea pieței și siguranța angajaților sunt prioritățile noastre în acest moment. Așadar, la scurt timp după incendiu, echipa de management Solina România, împreună cu managementul grupului francez Solina, a demarat acțiuni care au ca și obiectiv principal reluarea activităților logistice, de vânzare și producție ale companiei. În prima etapă, s-a decis transferul temporar al producției către alte locații din cadrul grupului, pentru a susține continuitatea business-ului. Ulterior, s-a concretizat închirierea unui spațiu pentru depozitare, însumând o suprafață de peste 4000 de mp., adecvat specificului companiei, localizat în Alba Iulia. Începând cu 6 februarie, activitățile de reaprovizionare, depozitare și logistică au fost reluate cu succes” a transmis Ciprian Grădinariu, la 4 zile după izbucnirea incendiului. 

Claudiu Necșulescu, proprietarul companiei Jidvei, a reușit să facă din compania JIDVEI,  cel mai mare producător de vin de origine controlată din România și cel mai mare producător de vin din Europa provenit dintr-o singură podgorie. 100 de milioane investiți (cea mai mare din industria de profil de la noi, potrivit comunicatului); 35 de milioane de litri capacitate de stocare (de asemenea, cea mai mare din industria de profil); o evoluție a suprafețelor plantate cu viță de vie de la 630 de hectare la privatizare până la 2.500 de hectare, în prezent; cea mai mare cramă gravitațională din Europa (și prima din România); pionierat în ceea ce privește adoptarea noilor tehnologii în domeniu (prima școală de viță de vie, prima cramă cu flux de producție complet computerizat, prima mașină de plantat cu GPS și altele); peste 1.000 de angajați în momentul de față.

Vinurile produse pe Târnave au cucerit în 2019 zeci de medalii internaționale la cele mai importante competiții din Europa, Asia și America. Claudiu Necșulescu (împreună cu tatăl său Liviu Necșulescu și cu cele două fiice Ana și Maria, la care le-a predat o parte din managementul companiei) este decis să demonstreze că barierele pot fi depășite, iar ”primul loc, este doar primul pas” în evoluția următoarea a brandului Jidvei.

În 2020 vor continua să investească în educație și în excelență, compania Jidvei finanțând burse de excelență pentru studenți și performanța olimpicilor României. La sfârșitul anului 2019, Claudiu Necșulescu a încheiat un parteneriat pentru susținerea Comitetului Olimpic Român. ”Întotdeauna am considerat ca cea mai importantă și solida investiție este în oameni, atât la nivelul Grupului pe care il conduc, cât și la nivelul comunitatilor în care ne desfăsuram activitatea. De aceea am susținut mereu acțiuni din domeniul educației, culturii si sportului, domenii care presupun consecventa, dedicare, munca, extrem de multa voința si perseverenta, valori care se afla în centrul filosofiei noastre.”

Mihnea Costachi este în elita mondială a jucătorilor de șah. Anul acesta a reușit o performanță de excepție la Campionatele Mondiale de juniori sub 20 de ani din India, unde s-a clasat pe locul 8.

  • Calitatea jocului său i-a determinat pe organizatori să îl supună unui test anti-cheating,  sau anti-trișat, dat fiind că în unele concursuri au existat jucători care au fost prinși utilizând dispozitive electronice, ceea ce este strict interzis.

Nu a fost cazul lui Mihnea, al cărui joc excelent s-a datorat doar ambiției extraordinare și forței sale de concentrare în momentele decisive. 

Artistul din Alba Iulia, George Bodocan trăieşte şi creează în Franţa de mai mulți ani. A cumpărat acolo o şcoală veche într-un sat din sudul ţării şi a transformat-o într-un centru internaţional de artă.

 

A cumpărat de la primăria locală clădirea unei foste şcoli, care nu mai funcţiona încă din anii 90, şi a transformat-o într-un centru internaţional de artă care şi-a deschis porţile la finalul lunii iulie.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Trei sfaturi pentru absolvenții Liceului ”Petru Maior” din Ocna Mureș. ”Să nu vă fie frică, așezați lumea pe un drum diferit”

Publicat

Conducerea Liceului Teoretic ”Petru Maior” Ocna Mureș le-a transmis absolvenților promoției 2020, un mesaj care conține trei sfaturi, în contextul în care sfârșitul anului școlar și toate evenimentele dedicate lui sunt afectate de epidemia de coronavirus princ are trece România. 

Redăm mai jos mesajul dedicat elevilor, postat pe contul de FAacebook al liceului:

”Absolvirea liceului marchează trecerea la vârsta adultă – perioada în care începi să-ți asumi responsabilitatea pentru propria viață. Atunci când veți decide ce este important pentru voi: genul de carieră pe care doriți să o urmați, cu cine vreți să vă construiți o familie, valorile pe baza cărora vreți să trăiți.

Dar vă lăsăm trei sfaturi rapide.

În primul rând, nu vă fie frică, pentru că o nouă generație, tineri ca voi, au învățat din greșelile din trecut și și-au dat seama cum să îmbunătățească lucrurile.

În al doilea rând, faceți ceea ce credeți că este corect.

Sper că, în loc de asta, veți decide să vă bazați pe valori care durează, cum ar fi onestitatea, munca grea, responsabilitatea, corectitudinea, generozitatea, respectul față de ceilalți. Nu o să vă iasă de fiecare dată, veți face greșeli așa cum facem cu toții.

Dar dacă ascultați adevărul care este în interiorul vostru, chiar și atunci când este greu, chiar și atunci când este incomod, oamenii vor observa. Vor veni către voi. Și veți face parte din soluție în loc de a fi parte a problemei.

Și în cele din urmă, construiți o comunitate. Nimeni nu face lucruri mari de unul singur. În momentul de față, va trebui să o facem împreună.

Așa că fiți atenți la luptele celuilalt. Susțineți-vă unul pe celălalt pentru drepturile fiecăruia. Lăsați în urmă toate vechile moduri de gândire care ne despart și așezați lumea pe un drum diferit.

Dar adevărul este că nu aveți nevoie de noi să vă spunem ce să faceți, pentru că în atâtea feluri, ați început deja să conduceți.”( Barack Obama)

Felicitări PROMOȚIA ANULUI 2020. Continuați să ne faceți mândri, și acum când lumea vă e deschisă MERGETI ȘI CUCERIȚI LUMEA. Dumnezeu să vă binecuvânteze în tot ceea ce faceți!

Conducerea Liceului Teoretic ”Petru Maior” Ocna Mureș”

Sursă: ocnamuresonline.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Incident la Alba Mall. Pompierii din Alba Iulia, alertați după o degajare de fum la unul dintre magazine

Publicat

Pompierii din Alba Iulia intervin la un incident produs la Alba Mall. Potrivit ISU Alba, în interiorul unui magazin se înregistrează o degajare de fum. 

La fața locului au fost trimise 2 autoutilitare de stins incendii și o ambulanță.

Pompierii execută măsuri specifice de protecție și securitate la incendii (PSI): degajare/desfumare, au transmis reprezentanții ISU Alba.

UPDATE 1:

Degajarea de fum s-a produs din cauza unei defecțiuni la un pat de cabluri electrice. Pompierii au transimis de la fața locului că nu sunt alte probleme și că procedează în continuare pentru desfumare și asigurarea măsurilor PSI.

Acțiunea este în dinamică, revenim cu detalii.

Foto: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Spectacol online de 1 iunie, de la Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia. Unde poate fi vizionat de către cei mici

Publicat

Teatrul de Păpuși „Prichindel” va transmite luni, 1 iunie 2020, începând cu orele 12.00, pe pagina  de facebook, spectacolul-premieră „O poveste din lumea păpușilor”.

”Cu siguranță ne vom reîntâlni la un moment dat și în sala de spectacol, dar până atunci am ținut să vă oferim acest nou spectacol, creat doar pentru voi, dragi copii, chiar de ziua voastră – Ziua Internațională a Copilului” au transmis reprezentanții instituției teatrale.

Citește și: 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului. Când a fost sărbătorită prima dată și ce drepturi au copiii

Spectacolul „O poveste din lumea păpușilor” este realizat de Teodora Popa, având la bază adaptarea lui Aurel Crăciun, după un text de Joseph Pehr și Leo Spacil.

„O poveste din lumea păpușilor” este un spectacol dinamic, antrenant, care captează spectatorul atât prin povestea care are un umor de limbaj potrivit vârstei celor mici, cât și prin decorul și păpușile bine realizate. Colorat, ritmat și vesel – sunt atributele care definesc acest spectacol.

Echipa: Teodora Popa – regizor artistic, Elena Ilaș – scenograf, Florin Lucian Marin – sculptor păpuși, Levente Szöcs – compozitor, Teodora Popa, Viorica Boda, Ramona Benchea Mincu, Irina Melnic, Cătălina Mihăilă, Mădălin Costea, Tudor Cristian Popa și Iulian Costea – actori, Elena Madaras – regizor tehnic, Ovidiu Tămășan – operator de lumini, Călin Popa – maestru de lumini, Florin Andrea – maestru de sunet, Gheorghe Hațegan – mașinist, Mirela Tămășan – croitoreasă, Ioana Bogățan – manager.

”Sperăm ca acest nou spectacol al nostru să vă facă nerăbdători să vă reîntoarceți în sala de teatru și să puteți interacționa cu personajele din poveste. Nouă ne este foarte dor de voi, de prezența voastră și, bineînțeles, de aplauzele voastre” mai spun reprezentanții Teatrului ”PRichindel”.

De asemenea, tot în 1 iunie, actorii de la Alba Iulia pot fi văzuți la TVR Cluj, unde vor prezenta două spectacole din repertoriul teatrului, după următorul program:

  • orele 15.00 – spectacolul „Capra cu trei iezi”, regie colectivă: Teodora Popa, Viorica Boda, Irina Melnic și Ramona Benchea Mincu;
  • orele 20.00 – spectacolul „Sânziana și Pepelea”, regie Cristian Pepino.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Bărbații care au incendiat la comandă 6 mașini și un imobil la Alba Iulia, trimiși în judecată. Prejudiciu de 770.000 de lei

Publicat

Patru bărbați au fost trimiși în judecată pentru incendierea a șase mașini și a unui imobil din Alba Iulia. Dosarul în care O. Viorel a comandat incendierea autoturismelor a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia.

Potrivit anchetatorilor, la evaluarea inițială paguba suferită de victime se ridică la 777.000 de lei.

Pe lângă Viorel, alți trei bărbați, R .M. N. Felician, S. O. Marcel, L. I. Radu sunt trimiși în judecată pentru distrugere.

Părți vătămate în dosar sunt 9 persoane fizice, 6 firme, dintre care o societate de asigurări.

Reamintim că în perioada august 2019 – februarie 2020, O.Viorel, bărbatul de 35 de ani, din Alba Iulia, contra unor sume de bani, i-ar fi determinat pe ceilalți 3 să provoace incendii, pe timp de noapte, la 6 autoturisme parcate în diverse locuri de pe raza municipiului Alba Iulia, toate aparținând unor persoane cu care instigatorul ar fi avut diverse relații de natură comercială.

Totodată, la data de 5 februarie 2020, una dintre persoanele instigate ar fi provocat un incendiu în interiorul unui imobil aflat în construcție, situat pe strada Izvorului din Alba Iulia, fiind distruse elemente ale acoperișului, în valoare de 14.000 de lei, au transmis anchetatorii în momentul reținerii celor patru bărbați.

Potrivit adevărul.ro, persoana care a comandat incendierile este Onea Viorel. Acesta are la activ două condamnări definitive la închisoare cu executare, în România şi în Franţa.

Bărbatul în vârstă de 35 de ani a fost condamnat definitiv în 2016 în aşa zisul dosar al ”utilajelor” la 4 ani de închisoare cu executare. Peste 30 de persoane au fost condamnate în acest dosar, acuzaţia principală fiind cea de constituire sau sprijinire a unui grup infracţional organizat.

În Franţa, a primit o pedeapsă similară, de 4 ani de închisoare, pentru furt cu circumstanţe agravante, furt prin înşelăciune şi participare la un grup infracţional.

Potrivit autorităţilor franceze, gruparea formată din mai mulţi cetăţeni români, din care făcea parte şi bărbatul din Alba Iulia, a comis un prejudiciu total de 3 milioane de euro prin furturile comise în perioada 2012 – 2013.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate