Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patronul unei firme din Alba, trimis în judecată după ce un muncitor a murit într-un accident de muncă: A căzut de la înălțime

Publicat

Patronul unei firme din Aiud a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, după ce un muncitor angajat al companiei, a decedat în urmă cu mai mulți ani în urma unui accident de muncă. 

Este vorba despre decesul unui bărbat, deces survenit după ce acesta a căzut de la înălțime prin schela pe care lucra la înălțime. 

Accidentul de muncă s-a produs în data de 30 septembrie 2018, iar dosarul pentru ucidere din culpă a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară aproape patru ani mai târziu, pe 30 mai 2023.

Bărbatul a decedat o zi mai târziu, la spital din cauza rănilor suferite.

De asemenea trimisă în judecată este și firma la care era angajat bărbatul.

Acesta era sudor, iar în ziua tragediei acesta lucra altături de alți colegi, la sudarea unui acoperiș ce aparținea unui fânar.

În linii mari muncitorii erau urcați pe o schelă, la o înălțime de aproximativ 6 metri, însă, avea podină doar la nivelul la care lucrau, în rest urcarea se făcea pe scară.

Accidentul s-a petrecut spre sfârșitul programului.

Atunci potrivit motivării instanței, ”în jurul orei 15,00, în timp ce inculpatul ieșise din fânar, pentru a merge la autoturism cu care veniseră, în care urmau să încarce materialele folosite în ziua respectivă, martorul a rugat-o pe victima să urce pe schelă, să-i aducă niște electrozi.

Victima a urcat pe scara interioară a schelei, a lăsat electrozii pe podina de la ultimul nivel al acesteia, iar după aceea martorul a simțit că schela se mișcă și când s-a uitat a văzut că victima era căzută pe podeaua de beton, în interiorul schelei, lovită la cap.

Martorul l-a anunțat pe inculpatul  despre cele întâmplate, care la rândul său l-a anunțat pe martorul despre incident, aceștia mergând la locul unde era căzută victima și, întrucât aceasta se afla în interiorul schelei, au scos-o de acolo, pentru a vedea cu exactitate starea în care era.

După ce au văzut lovitura la cap, au apelat numărul de urgență 112, la fața locului ajungând ambulanța, care a transportat-o pe victimă la spital, precum și organele de poliție.

Din cauza leziunilor suferite, victima a decedat la spital, în data de 01.09.2018”, se arată în documentul instanței.

Procurorii au concluzionat că patronul firmei se face vinovat că nu a asigurat măsurile de siguranță la înălțime (nu erau podine la fiecare nivel, iar victima nu avea echipament de protecție pentru muncă la înălțime).

Acuzații similare se aduc și pentru persoana juridică, firma bărbatului trimis în judecată.

Dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară și va fi judecat de magistrații Judecătoriei Aiud.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax