Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Patru medalii, de aur, argint şi bronz pentru Mihnea Costachi, la Campionatele Europene de şah de la Oradea

Publicat

O nouă performanță de excepție pentru Mihnea Costachi. Tânărul șahist albaiulian a revenit în forță, obținând titlul de campion european de juniori în proba de blitz la Campionatele Europene de șah rapid, blitz și dezlegări desfășurate la Oradea, dar și alte trei medalii, două de argint la șah rapid individual și pe echipe și una de bronz în proba de dezlegări.

Mihnea nu este la prima performanță de acest gen, el reușind să obțină medalii în toate cele patru probe ale competiției europene și în urmă cu doi ani la Novi Sad, transmite Marius Ceteraş.

De asemenea, juniorul albaiulian a mai fost campion european la categoria sa de vârstă și în 2010, obținând multe alte medalii europene și mondiale în ultimii 10 ani. Succesul din acest an are însă o valoare simbolică, Mihnea aducând aurul european în Cetatea Marii Uniri chiar în anul sărbătoririi Centenarului.

Această carieră șahistă de excepție nu l-a împiedicat pe Mihnea să aibă și rezultate școlare foarte bune. El a obținut media 9.45 la examenul de Balcalaureat, fiind admis la Academia de Studii Economice din București la secția Administrarea Afacerilor cu studiul în limba engleză.

Până la începerea anului universitar Mihnea Costachi va avea însă o vară șahistă fierbinte, el urmând să participe la mai multe turnee internaționale, primul dintre ele, Arad Open, începând chiar astăzi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax