Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Patru oferte la Cupru Min SA Abrud, după licitaţia internaţională pentru vânzarea a 40.000 de tone de concentrat de cupru

Publicat

cupru min abrud uzina În cadrul licitaţiei de vânzare a 40.000 de tone de concentrat de cupru, compania Cupru Min Abrud a primit patru oferte. Câştigătorul licitaţiei va fi cunoscut, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

Cupru Min SA a reluat în iunie procedura pentru vânzarea a 40.000 de tone de concentrat de cupru, prin licitaţie internaţională deschisă. Societatea a mai încercat să vândă această cantitate şi în luna mai, însă cele două oferte depuse au fost descalificate.

”Până azi (joi – n.r.), la orele 11.00 (n.r. – când era termenul limită) au fost depuse patru oferte”, a declarat, pentru Agerpres, directorul general al Cupru Min, Nicolae Turdean. Acesta a precizat că este pentru prima dată când au fost depuse atât de multe oferte, un lucru îmbucurător în contextul în care preţul cuprului e ”îngrijorător de scăzut” faţă de anul trecut. Printre cei care participă la licitaţie se află ”mari traderi internaţionali”, a afirmat Turdean.

După deschiderea ofertelor, urmează verificarea eligibilităţii şi se trece la evaluarea acestora, rezultatul final fiind cunoscut în câteva zile, după soluţionarea eventualelor contestaţii. Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere tehnico-economic, durata contractului fiind de un an. O primă licitaţie pentru atribuirea contractului de vânzare-cumpărare pentru concentratul de cupru, cea din 20 mai, când au fost doi înscrişi, nu a fost adjudecată. Ulterior, procedura s-a reluat, iar data limită de depunere a ofertelor, respectiv 29 iunie, a fost prelungită cu încă şase zile.

Cupru Min SA Abrud este în subordinea Ministerului Economiei, având un numar de 540 de angajaţi, iar ca obiect de activitate exploatarea şi valorificarea în forme specifice, conform legii române, a resurselor şi rezervelor de minereu de cupru din zăcământul Roşia Poieni. Pe piaţa internă este cel mai mare producător de concentrat de cupru, deţinând aproximativ 60% din rezerva de cupru a României.

În 2015a, a avut cifră de afaceri de 141 milioane de lei, mai mică cu 7 milioane de lei faţă de 2014. Compania din judeţul Alba a vândut până în prezent concentratul de cupru prin intermediul firmei Ronefer SRL Voluntari, o firmă cu doar 6 angajaţi. Firma Ronefer SRL Voluntari are ca obiect de activitate ”intermedieri în comerţul cu combustibili, minereuri, metale şi produse chimice pentru industrie”, iar peste 90 la sută din activitate este reprezentată de contractul de intermediere cu Cupru Min SA Abrud. Societatea din judeţul Ilfov şi-a adjudecat licitaţia organizată în 2015 de compania minieră privind intermedierea vânzării unei cantităţi de 12.000 de tone de cupru. În aprilie 2016, firma Ronefer SRL a fost vizată de percheziţii ale poliţiştilor, pentru infracţiuni de evaziune fiscală în valoare de 1,1 milioane de euro. Cercetările vizează şi persoane sau firme din Alba, Bihor, Cluj, Hunedoara, Olt, Maramureş şi Mehedinţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax