Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patru tineri din Alba, prinși sub influența drogurilor la volan în ultimele 48 de ore. 15 cazuri de acest fel în două săptămâni

Publicat

Patru tineri din Alba au fost prinși la volan, vineri seara și sâmbătă noaptea, aflați sub influența drogurilor, la volan. Doi au fost opriți de Poliție la Alba Iulia, altul pe DN74 Abrud și al treilea, pe DJ 742.

Vineri, 25 februarie, în jurul orei 21.40, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un tânăr de 21 de ani, din Abrud, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 742, fiind sub influența substanțelor psihoactive.

Vezi CODUL RUTIER 2022: REGULI noi de duminică, 27 februarie. Ce trebuie să știe șoferii, dar și cei care conduc trotinete electrice

Vineri, în jurul orei 22.30, polițiștii rutieri din Abrud au depistat un tânăr de 20 de ani, din comuna Roșia Montană, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 74 A, fiind sub influența substanțelor psihoactive. Tânărul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice.

Tot vineri, în jurul orei 23.30, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe Calea Moților din Alba Iulia, un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani, din comuna Ciugud, județul Alba. În urma testării acestuia, cu aparatul drogtest, a rezultat că acesta era sub influența substanțelor psihoactive, motiv pentru care a fost condusă la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice.

Sâmbătă, în jurul orei 00.40, în timp ce acționau pe B-dul Republicii din Alba Iulia, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din comuna Vințu de Jos. În urma testării acestuia, cu aparatul drogtest, a rezultat că acesta era sub influența substanțelor psihoactive, motiv pentru care a fost condusă la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice.

Față de cei patru, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Anterior, începând cu săptămâna trecută, au mai fost raportate alte 11 cazuri de tineri prinși sub influența drogurilor la volan, în Alba.

Acțiune a Poliției Rutiere Alba

În perioada 25- 26 februarie, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a organizat o acțiune care a avut ca scop creșterea siguranței rutiere şi depistarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație și pun în pericol siguranța traficului rutier, conducând autovehicule sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Cu ocazia acțiunii, 132 de conducători auto au fost supuși testării cu aparatul etilotest sau drogtest.

Au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale și au fost constatate două infracțiuni rutiere. Au fost reținute 3 permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax