Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Patru zile fără gaz la Alba Iulia: aproape 2000 de apartamente afectate. Dușul cu apă caldă, un lux pe la prieteni


Publicat

Patru zile fără gaz, patru zile de dușuri pe la rude, cunoștințe sau prieteni, patru zile în care aragazul a devenit obiect de mobilier.

Din frustrări, nervi, cuvinte grele aruncate în stânga și-n dreapta, albaiulienii au început să facă haz de necaz și să aștepte ”cuminți” ca una dintre cele 15 firme acreditate (dintre care doar două disponibile) să vină cândva, în baza unei programări, săptămâna viitoare și să rezolve marea problemă. 

Delgaz a transmis, la solicitarea alba24.ro, situația sesizărilor pe care le-au avut până acum și în câte locații au sistat alimentarea cu gaz. Mai mult de atât, au transmis și că momentan aproximativ 2000 de apartamente din Alba Iulia nu au gaz. 

Ce spune Delgaz Grid

”La dispeceratul Delgaz Grid au fost înregistrate până astăzi un număr de 790 de sesizări primite din partea consumatorilor privind mirosul puternic de etilmercaptan. Echipele companiei au intervenit și au efectuat verificări în teren, în cazul a 165 de sesizări confirmându-se existența unor neetanșeități pe instalațiile de utilizare interioare de pe casa scărilor din blocuri de locuințe. În aceste cazuri s-a impus sistarea alimentării cu gaze naturale dat fiind potențialul pericol pentru consumatori.

Până în dimineața zilei de astăzi, 29 iulie, au fost realimentate cu gaze naturale 37 de instalații comune și apartamentele aferente, ca urmare a remedierii defecțiunilor de la aceste instalații, de către firme autorizate pentru astfel de lucrări. Au mai rămas de realimentat 128 de instalații comune (care deservesc aproximativ 2000 de apartamente).

Echipele companiei continuă să intervină pentru soluționarea sesizărilor, situația fiind în curs de normalizare, în sensul dispariției treptate a mirosului puternic de etilmercaptan.

Echipele Delgaz Grid sunt pregătite să reia alimentarea cu gaze naturale la consumatorii afectați, imediat ce defecțiunile din instalațiile de utilizare sunt remediate de către aceștia, cu firme autorizate de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) și prezintă siguranță”, a transmis Delgaz Grid, la solicitarea ziarului Alba24.

Ce reclamă locuitorii afectați

Cetățenii au început să semnaleze problemele fie pe paginile personale de Facebook, fie prin mesaje pe adresa redacției alba24.ro sau chiar prin zeci de telefoane în care ne-au prezentat problemele cu care se confruntă de zile bune.

Primii care au început să semnaleze sistarea gazului au fost locuitorii blocurilor ANL din cartierul Ampoi 3, chiar în ziua odorizării accidentale, adică duminică, 26 iulie.

Atunci locuitorii s-au trezit cu gazul oprit, fără apă caldă și, mai mult de atât, că trebuie să contacteze o firmă acreditată pentru a le rezolva defecțiunile apărute.

Potrivit surselor Alba24.ro, situația în zona respectivă a fost rezolvată cu 185 de lei pe apartament.

CITEȘTE ȘI: ȘTIREA TA: Peste 60 de locatari ai unui bloc din Alba Iulia, lăsați fără gaze și apă caldă. Ce s-a întâmplat

La scurt timp, mulți locuitori din Alba Iulia și-au dat seama cu stupoare că sunt în aceeași situație, iar reclamațiile au început să curgă.

”Ei închid gazul pentru defecțiuni tehnice la consumatorii individuali și cea mai mare defecțiune e la ei?!? Nu mai vorbesc de faptul că, atunci când soliciți pentru o defecțiune, trebuie și rezolvată… nu dai din umeri. Măsura îmi pare oricum abuzivă… Nu ți se prezintă echipa, nu ți se lasă un proces verbal în care să fie menționate defecțiunile, doar se pune un sigiliu și ți se înmânează o hârtie cu niște firme. Firme care, dacă ai noroc să îți răspundă, (lipsă număr, număr scris greșit etc) sunt ultra ocupate. Cine plătește pentru disconfortul oamenilor lăsați cu <ochii în soare>???”, comenta luni, o femeie din Alba Iulia, la un articol alba24.ro.

De asemenea, au început să apară și documentele în care cetățenii prezintă verificări recente ale instalaților de gaz, dar care acum au fost declarate cu probleme.

Ce documente prezintă cetățeniiȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. pilu

  miercuri, 29.07.2020 at 18:02

  Nu mi se pare normal ca in urma schimbarii contorului chiar pe la racord sa iese gaz foarte tare.Dupa ce au constat si au venit cei cu remedierea, la cuplarea gazului tot a mai iesit si am mai stat o zi pana la alte remedieri.

 2. Rusinea

  joi, 30.07.2020 at 06:53

  Sunt aceiasi sefi la gaz ?

 3. Siguranta comunitatii

  joi, 30.07.2020 at 11:55

  Intrebare. Ce credeti , cei care nu au sunat sa sesizeze ca miroase a gaz sunt în sigurantă? Trebuia sa se intample acest incident ca sa aflam ca aceste verificari se fac superficial? Fiecare apartament face verificarea cu alta firma, la un moment dat cine va fi responsabil totusi? Cand vorbim de gaz e afectata siguranta multor oameni şi daca ea nu poate fi garantata, la cine te plangi că nu esti în sigurantă, cu cine te certi că nu au făcut ce trebuie ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Șansă la viața pentru o fetiță de un an, care suferă de o boală rară. Tratamentul costă 2 milioane de dolari

Publicat

Alessia are un an și trei luni, vârsta la care un copil începe să meargă și să se joace. În schimb, Alessia, este imobilizată la pat din cauza unei boli rare. Micuța suferă de amiotrofie musculară spinală, o boală care practic îi atrofiază mușchii de la o zi la alta, iar fetița este dependentă de aparate. 

Mai mult de atât, tatăl micuței, a ales să își părăsească familia, iar lupta cu boala este dusă doar de tânăra mama.

Salvarea Alessiei, ar putea veni din partea unui tratament revoluționar, mai exact un tratament genetic pus pe piață anul trecut.

Totuși, prețul pentru tratament este unul enorm.

Tratamentului salvator costă de 2.100.000 de dolari, la care se adaugă cheltuielile de spitalizare. O suma imensă, pe care tânăra mamă nu ar fi reușit să o strângă vreodată.

Asociatia pentru micuțul Noel strânge fonduri pentru Alessia.

Se poate dona astfel:

online cu cardul fara comision https://asociatianoel.ro/doneaza.html

BTPay: 0752.076.131

Revolut: 0752.076.131

transfer bancar:

Cont Lei: RO33BTRLRONCRT0532233601

Cont euro: RO80BTRLEURCRT0532233601

Cont lire: RO38BTRLGBPCRT0532233601

Swift: BTRLRO22

Beneficiar Asociatia pentru micutul Noel See Less

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Pacienţii asimptomatici au aceeași cantitate de coronavirus ca persoanele cu simptome. Studiu

Publicat

Un studiu detaliat realizat în rândul a 303 persoane în Coreea de Sud a arătat că 29% dintre persoanele infectate cu coronavirus nu au prezentat niciodată simptome, dar au avut aceeaşi cantitate de virus ca persoanele simptomatice, relatează AFP.

Studiul, condus de Seungjae Lee de la Universitatea Soonchunhyang şi publicat joi în revista americană Jama Internal Medicine, s-a concentrat pe un focar de cazuri de contaminare în cadrul unui grup religios din Daegu, în Coreea de Sud, în februarie. Autorităţile au decis să plaseze în izolare cazurile pozitive cu puţine sau fără simptome într-o clădire guvernamentală, unde medicii şi asistentele le-au monitorizat atent evoluţia simptomelor şi le-au testat încărcătura virală în mod regulat.

Grupul era format din tineri, cu o vârstă medie de 25 de ani.

Din 303 persoane, 89 nu au prezentat niciodată simptome, o proporţie de 29%.

În condiţiile în care persoanele în cauză au fost ţinute în izolare până când au fost testate negativ, personalul medical a putut distinge între cazurile pre-simptomatice şi cazurile asimptomatice. De fapt, 21 de persoane s-au prezentat iniţial ca fiind pozitive pentru coronavirus şi fără simptome, dar au avut în cele din urmă simptome. Numeroase studii în care pacienţii sunt testaţi o singura dată pot confunda cazurile pre şi asimptomatice.

Concluzia studiului este că concentraţiile de virus la pacienţii asimptomatici au fost „similare cu cele de la pacienţii simptomatici”, au afirmat autorii.

Însă găsirea de particule virale reziduale în nas, gât sau plămâni nu înseamnă neapărat că aceste persoane au fost contagioase. Aceasta este una dintre marile întrebări ale pandemiei: în ce proporţie cazurile asimptomatice sunt vectori ai virusului? Pe de o parte, nu tuşesc, însă pe de altă parte, nu stau în izolare şi, prin urmare, intră în contact cu alte persoane.

„Este important să subliniem că detectarea ARN-ului viral nu este sinonim cu prezenţa unui virus infecţios şi transmisibil”, au avertizat autorii studiului, care au subliniat că studii epidemiologice şi experimentale mai ample sunt necesare pentru a înţelege acest lucru.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Tânăr slovac, găsit spânzurat în baia unui apartament din Alba Iulia. Poliția a deschis o anchetă

Publicat

Un cetățean slovac, în vârstă de 24 de ani, angajat al unei firme din Sebeș, a fost găsit spânzurat într-un apartament din Alba Iulia. 

Cei care l-au descoperit erau colegii săi de apartament care s-au întors de dimineață de la serviciu, tot cetățeni slovaci.

Potrivit surselor alba24.ro, asupra tânărului nu a fost găsit niciun bilet de adio.

Tânărul a fost găsit în baie, spânzurat de geam. Apartamentul în care a fost găsit corpul ne însuflețit al tânărului se află la primul nivel al unui bloc construit recent în Alba Iulia.

Polițiștii din Alba au deschis o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului Alba Iulia? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Publicat

Lupta pentru locul de primar al municipiului Alba Iulia este deschisă. Candidații care și-au anunțat până acum intenția de a ocupa această funcție sunt: Alin Stanciu – PSD, Voicu Paul – PNL, Gabriel Pleșa – USR, Gheorghe Beleiu – PRO Romania, Mircea Trifu – ANA, Bogdan Lazăr – ALDE, Alin Tudose – AUR și Marius Adrian Hațegan – PMP.

Vă puteți exprima opinia și preferințele într-un sondaj legat de candidații la primăria municipiului Alba Iulia – Alba24.

Pe care dintre următorii candidați l-ați vota pentru funcția de PRIMAR al municipiului Alba Iulia?

Loading ... Loading ...

Citește și: SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul președinte al Consiliului Județean Alba. Lista candidaților anunțați

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate