Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Patru zile fără gaz la Alba Iulia: aproape 2000 de apartamente afectate. Dușul cu apă caldă, un lux pe la prieteni

Publicat

Patru zile fără gaz, patru zile de dușuri pe la rude, cunoștințe sau prieteni, patru zile în care aragazul a devenit obiect de mobilier.

Din frustrări, nervi, cuvinte grele aruncate în stânga și-n dreapta, albaiulienii au început să facă haz de necaz și să aștepte ”cuminți” ca una dintre cele 15 firme acreditate (dintre care doar două disponibile) să vină cândva, în baza unei programări, săptămâna viitoare și să rezolve marea problemă. 

Delgaz a transmis, la solicitarea alba24.ro, situația sesizărilor pe care le-au avut până acum și în câte locații au sistat alimentarea cu gaz. Mai mult de atât, au transmis și că momentan aproximativ 2000 de apartamente din Alba Iulia nu au gaz. 

Ce spune Delgaz Grid

”La dispeceratul Delgaz Grid au fost înregistrate până astăzi un număr de 790 de sesizări primite din partea consumatorilor privind mirosul puternic de etilmercaptan. Echipele companiei au intervenit și au efectuat verificări în teren, în cazul a 165 de sesizări confirmându-se existența unor neetanșeități pe instalațiile de utilizare interioare de pe casa scărilor din blocuri de locuințe. În aceste cazuri s-a impus sistarea alimentării cu gaze naturale dat fiind potențialul pericol pentru consumatori.

Până în dimineața zilei de astăzi, 29 iulie, au fost realimentate cu gaze naturale 37 de instalații comune și apartamentele aferente, ca urmare a remedierii defecțiunilor de la aceste instalații, de către firme autorizate pentru astfel de lucrări. Au mai rămas de realimentat 128 de instalații comune (care deservesc aproximativ 2000 de apartamente).

Echipele companiei continuă să intervină pentru soluționarea sesizărilor, situația fiind în curs de normalizare, în sensul dispariției treptate a mirosului puternic de etilmercaptan.

Echipele Delgaz Grid sunt pregătite să reia alimentarea cu gaze naturale la consumatorii afectați, imediat ce defecțiunile din instalațiile de utilizare sunt remediate de către aceștia, cu firme autorizate de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) și prezintă siguranță”, a transmis Delgaz Grid, la solicitarea ziarului Alba24.

Ce reclamă locuitorii afectați

Cetățenii au început să semnaleze problemele fie pe paginile personale de Facebook, fie prin mesaje pe adresa redacției alba24.ro sau chiar prin zeci de telefoane în care ne-au prezentat problemele cu care se confruntă de zile bune.

Primii care au început să semnaleze sistarea gazului au fost locuitorii blocurilor ANL din cartierul Ampoi 3, chiar în ziua odorizării accidentale, adică duminică, 26 iulie.

Atunci locuitorii s-au trezit cu gazul oprit, fără apă caldă și, mai mult de atât, că trebuie să contacteze o firmă acreditată pentru a le rezolva defecțiunile apărute.

Potrivit surselor Alba24.ro, situația în zona respectivă a fost rezolvată cu 185 de lei pe apartament.

CITEȘTE ȘI: ȘTIREA TA: Peste 60 de locatari ai unui bloc din Alba Iulia, lăsați fără gaze și apă caldă. Ce s-a întâmplat

La scurt timp, mulți locuitori din Alba Iulia și-au dat seama cu stupoare că sunt în aceeași situație, iar reclamațiile au început să curgă.

”Ei închid gazul pentru defecțiuni tehnice la consumatorii individuali și cea mai mare defecțiune e la ei?!? Nu mai vorbesc de faptul că, atunci când soliciți pentru o defecțiune, trebuie și rezolvată… nu dai din umeri. Măsura îmi pare oricum abuzivă… Nu ți se prezintă echipa, nu ți se lasă un proces verbal în care să fie menționate defecțiunile, doar se pune un sigiliu și ți se înmânează o hârtie cu niște firme. Firme care, dacă ai noroc să îți răspundă, (lipsă număr, număr scris greșit etc) sunt ultra ocupate. Cine plătește pentru disconfortul oamenilor lăsați cu <ochii în soare>???”, comenta luni, o femeie din Alba Iulia, la un articol alba24.ro.

De asemenea, au început să apară și documentele în care cetățenii prezintă verificări recente ale instalaților de gaz, dar care acum au fost declarate cu probleme.

Ce documente prezintă cetățenii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 29.07.2020 at 18:02

    Nu mi se pare normal ca in urma schimbarii contorului chiar pe la racord sa iese gaz foarte tare.Dupa ce au constat si au venit cei cu remedierea, la cuplarea gazului tot a mai iesit si am mai stat o zi pana la alte remedieri.

  2. Rusinea

    joi, 30.07.2020 at 06:53

    Sunt aceiasi sefi la gaz ?

  3. Siguranta comunitatii

    joi, 30.07.2020 at 11:55

    Intrebare. Ce credeti , cei care nu au sunat sa sesizeze ca miroase a gaz sunt în sigurantă? Trebuia sa se intample acest incident ca sa aflam ca aceste verificari se fac superficial? Fiecare apartament face verificarea cu alta firma, la un moment dat cine va fi responsabil totusi? Cand vorbim de gaz e afectata siguranta multor oameni şi daca ea nu poate fi garantata, la cine te plangi că nu esti în sigurantă, cu cine te certi că nu au făcut ce trebuie ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax