Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PDL înfierează atitudinea liderilor USL prezenți de 1 Decembrie la Alba Iulia: „Ponta și Antonescu s-au autopropus < persona non grata >„

Publicat

„Prin nerespectarea tradiţiei şi a solemnităţii Zilei Naţionale, este foarte clar: Ponta şi Antonescu s-au autopropus persona non-grata de 1 Decembrie la Alba Iulia. Acesta este afirmaţia conducerii Partidului Democrat Alba, care a ţinut să sublinieze într-un comunicat de presă că la 1 Decembrie nu vin partide, vin români.

Declaraţiile conducerii PDL Alba vin la o zi după ce reprezentanţii Opoziţiei, Victor Ponta şi Adrian Năstase au părăsit Sala Unirii, în bloc, după ce primarul Mircea Hava a subliniat că regretă că la Alba Iulia nu se sărbătoreşte românitatea şi că unii au venit aici doar ca să facă băi de mulţime. Lipsa lui Crin Antonescu de la semnarea protocolului de colaborare cu Republica Moldova a fost de asemenea „sancţionată”.

Citeşte integral reacţia conducerii PDL Alba:

„Dacă eşti liderul unui partid nu trebuie să te simţi obligat să vii la Alba Iulia de 1 Decembrie. Aici ar trebui să vii doar dacă eşti capabil să respecţi tradiţiile şi să dai dovadă de bun simţ. E minima decenţă şi dovada respectului pentru istoria Marii Uniri.

Aşa cum s-au comportat cei doi <neştiutori>, puteau să vină în oricare altă zi. Îşi puteau plăti oricând aplaudacii, puteau râde ostentativ şi puteau bifa încă o excursie prin ţară. La Alba Iulia, de 1 Decembrie, oamenii locului şi toţi cei care an de an revin la marea sărbătoare o fac pentru că au învăţat şi au înţeles la timp noţiuni de bază precum unitate de neam şi de ţară.

La 1 Decembrie nu vin partide, domnilor Ponta şi Antonescu! La 1 Decembrie, liderii trebuie să fie parte a întregului pentru că adunarea populară e singura care contează. Nu poţi avea ca obiectiv să ieşi în evidenţă pentru simplul motiv că ar echivala cu gestul profund egoist al unui inadaptabil.

Catedrala Reîntregirii Neamului, statuile lui Mihai Viteazul, Brătianu sau Maniu, Sala Unirii, sintetizând, Marea Unire, nu pot fi tratate aşa cum procedaţi pe malul Dâmboviţei. La Alba Iulia, de 1 Decembrie, vă cerem să respectaţi istoria locului. Pentru început trebuie să respectaţi doar esenţa celor 7 ani de acasă.

Instituţiile organizatoare nu s-au gândit că e nevoie să impună un set de reguli pentru oamenii politici care vin la Alba Iulia, pentru că protocolul unui astfel de eveniment este binecunoscut. Dacă ar fi avut cei 7 ani de acasă, unul ca Ponta nu ar fi plecat să-şi ocupe, sărmanul, un scaun în Sala Unirii, unde să stea la căldurică în timpul festivităţii de depunere de coroane la statuia lui Mihai Viteazul, din mijlocul căreia a plecat bătându-şi pur şi simplu joc de ceremonialul militar! Ca apoi să plece şi din mijlocul ceremoniei de primire a soliilor, nu se ştie unde şi de ce. Şi ca să evităm penibila replică, vă reamintim că programul manifestărilor Zilei Naţionale era demult anunţat şi binecunoscut. Iar dacă anunţi că vei participa, cum au făcut Ponta şi Antonescu, acest lucru echivalează cu acceptarea programului, adică intri şi tu în rând cu lumea. Cât despre aşa zisul profesor de istorie, Crin Antonescu, pentru că evenimentul a început de dimineaţă (orele 11, sic!), oboseala l-a răpus mult mai repede decât ne-am fi aşteptat. A ratat Sala Unirii!

Aşa cum am văzut şi în acest an, cei ca Ponta şi Antonescu nu-şi pot stăpâni tentaţia de a încerca să fie mai importanţi decât ceea ce cu adevărat contează. Ziua de 1 Decembrie este, la Alba Iulia cel puţin, o zi de armistiţiu politic, iar cine nu se poate abţine poate sărbători politic oriunde acest eveniment, dar nu aici. E momentul ca oamenii politici să se maturizeze. Cei care încă n-au făcut-o.

Prin nerespectarea tradiţiei şi a solemnităţii Zilei Naţionale, este foarte clar: Ponta şi Antonescu s-au autopropus <persona non-grata> de 1 Decembrie la Alba Iulia.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. ionut

    vineri, 02.12.2011 at 16:37

    sa ma ***** si pe ****** mah sa te ieii de mana cu boc si sa faceti hora bah hotilor

  2. danny

    vineri, 02.12.2011 at 17:12

    La asta se pricepe opozitia cel mai bine… sa paraseasca sala… in loc sa-si asume niste responsabilitati si sa dea dovada ca au caratcter! dar… din pacate nu poti dovedi ca ai ceva ce iti lipseste cu desavarsire! Rusine!!!

  3. jean

    sâmbătă, 03.12.2011 at 08:51

    la 1 dec la Alba normal era să fie prezent „”chiorul”” ! ! vă închipuiţi ce era aici …vai ! ! mai bine că n-a venit…cred că sa simţit mai bine la Buc unde-i pupă mîna toţi ! ! PDL-ul groparul ROM ! ! nu mai e mult…cîteva luni şi o să scăpăm de camarila portocalie ! ! spe să fie cît mai mulţi la vot ! !

  4. Dan Simedru

    sâmbătă, 03.12.2011 at 16:44

    1 Decembrie este si Ziua Internationala de lupta contra la SIDA, si atat Ponta cat si Antonescu, nu au vrut sa se contamineze, asa ca au „fentat”, cat au putut, „baile de multime”!

  5. cipikao

    duminică, 04.12.2011 at 16:20

    mi se pare normal sa plece membrii opozitiei atata timp cat ,,vesnicul ” primar subliniaza ca unii au venit doar sa faca baie de multime.Cat de nerusinat poti fi sa faci afirmatii despre altii.Domnule Hava au plecat sa vada daca nu cumva ai arborat iar pe catedrala un curcubeu in loc de steagul Romaniei.Oare cine si-a batut joc de insemnele tarii anul tecut.N cumva tu domnule HAva ar trebui sa fi plecat de la acele manifestari plecand capul.Sau si asta a fost un trucaj nerusinat .Ma refer la filmarile cu steagul de pe catedrala.Pdl-istilor , sunteti penibili.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax