Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pe Aeroportul Cluj se modernizează sistemul ILS. Va permite aterizarea avioanelor în condiții de ceață densă

Publicat

Pe Aeroportul internațional Cluj-Napoca, în curând, va fi posibilă aterizarea avioanelor și în condiții de ceață densă.

Unitatea a anunțat începerea unui proiect prin care se vor instala echipamente noi, în sistem CAT III.

Proiectul se numește „Asigurare condiții de operare CAT. III la pista de decolare aterizare 07-25”, iar sistemul ar urma să fie operațional de la finalul acestui an, potrivit cluj24.ro

Obiectivul proiectului constă în modernizarea sistemului actual de aterizare instrumentală (ILS – Instrument Landing System) de categoria a II-a, prin instalarea unor echipamente noi care îl vor include în categoria a III-a.

Odată cu creșterea performanței sistemului de aterizare instrumentală actual, de la CAT. II la CAT. III va crește nivelul de siguranță a operării zborurilor pe pista de decolare/aterizare, în cazul unei vizibilități reduse determinată de condiții meteorologice nefavorabile, anunță Aeroportul, într-un comunicat.

Termenul de finalizare

Modernizarea sistemului de aterizare instrumentală va asigura eficientizarea activităților operaționale și reducerea timpilor de așteptare a pasagerilor în cazul unor eventuale întârzieri sau rerutări ale zborurilor cauzate de condițiile meteorologice nefavorabile (în special condiții de ceață densă), potrivit sursei citate.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 8.500.354,66 lei, din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 3.035.847,73 lei.

Pentru proiectul „Asigurare condiții de operare CAT. III la pista de decolare aterizare 07-25”, perioada de implementare este de 13 luni, până în 31 decembrie 2023.

Proiectul este cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax