Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Pedalează pentru o sănătate mai bună”: Persoane cu handicap din Așezământul „Sf. Meletie” au făcut o plimbare cu bicicleta pentru a încuraja mişcarea în aer liber

Publicat

Beneficiarii Aşezământului social pentru persoane cu handicap „Sf. Meletie” Alba Iulia au participat joi, la activitatea „Pedalează pentru o sănătate mai bună”. Persoanele cu handicap s-au plimbat cu bicicletele pe traseul special amenajat din Şanţurile Cetăţii Alba Carolina.

„Prin această activitate am dorit să încurajăm persoanele cu handicap să facă mişcare şi să demonstrăm că activitatea fizică, de intensitate moderată, poate fi extrem de plăcută dacă este practicată în mod constant alături de prieteni, în natură sau în timpul liber” a precizat coordonatorul Aşezământului social „Sf. Meletie”, Marcela Ionele.

Activitatea de joi a fost inclusă în campania „Zilele Filantropiei”, organizată de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în perioada 10 iunie – 10 iulie.

Aşezământul social pentru persoane cu handicap „Sf. Meletie” Alba Iulia a fost înfiinţat în anul 2008 şi funcţionează în cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Alba Iulia şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba. Acesta are ca scop creşterea şanselor de integrare socială şi profesională a persoanelor cu handicap. În cadrul aşezământului social sunt oferite gratuit servicii de orientare profesională, recuperare – ergoterapie şi kinetoterapie, socializare, consiliere psihologică, asistenţă şi consiliere socială. De serviciile centrului beneficiază lunar 40 de persoane cu handicap.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax